Cintorínska-strom-neorezaný

Zodpovednosť za riešenie: Trebišov

V riešení
meno
Mirec S. 01. júla 2021

Dobrý deň. Dnes (24.06.2021) došli orezať zamestnanci strom - javor za obytným blokom 2220. Súhlasím, strom bol rozrástený a konáre sú rozvetvené na cca 1,5 m od balkónov bloku. Teraz nepoukazujem na to, že máme dosť nečistôt, listov, konárikov, chrobákov, kôry i plodov na balkónoch a vniká nám to do bytov aj pri vetraní. Chcem poukázať na to, že dnes odrezali pracovníci MsÚ Trebišov len jednú čásť toho stromu, ( prepáčte,ale v záujme zachovania dobrých susedských vzťahov to nechcem rozvíjať čo a prečo a čo potom bolo), avšak zbytok stromu už neupravili. Aj som sa opýtal, ale z nich mi nik neodpovedal. K tomu v akom stave je teraz strom, by som chcel vidieť posúdenie a vyjadrenie kompetentnú osobu z odboru životného prostredia z MsÚ Trebišov. Takto sa strom neupravuje!

16. júl 2021

Mirec S.

Prečo sa nerieši podnet k jednostrannému orezaniu stromu za blokom 2220 na ul. Cintorínska v Trebišove? Lebo kamarát za flašu? Kedy sa bude tento problém riešiť?! Ak už sa má niečo robiť - nech sa to robí poriadne - pánkom z mesta stačí ak sa prídu pozrieť na tento nezmysel a posúdili ako sa im to páči. Pred pár rokmi zamestnanci mesta prišli a upravili orezaním celý strom - korunu stromu, nielen jednú časť pre kamaráta. A konáre rastú a z roka na rok viac a viac ohrozujú obytný blok a balkóny - vari sa musí niečo stať, aby sa kompetentní rozhýbali?
07. august 2021

Vladislav Karicka

Mi mame ten istý problem nechapem preco to neupravujú
12. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

po obhliadke javora cukrového a konzultácii s dendrológom ŠOP SR, neodporúčame akýkoľvek arboristický zásah. Strom je zdravý, nenachádzajú sa na ňom hnilobné dutiny, konáre má dostatočne ďaleko od fasády bytového domu. Vami spomínaný orez (kvôli satelitnej parabole) nijako nenarušil stabilitu a bezpečnosť dreviny.

Ing. Eva Bučková, referentka ŽP, MsÚ Trebišov
Ing. Milan Kakaš, vedúci hospodárskeho strediska TS mesta Trebišov
28. november 2022

Mirec S.

Paní Bučková i takto sa dá vysvetliť jednostranné orezanie predmetného stromu. Chápem. K stavu popraskaných a uzlovitých části konárov po zlomeninách a poškodeniach hrubých konárov pri búrkach len toľko, že ich stav Vám ako odborníčky aj osobne prezrieť. Nebudem sa rozpisovať a znova uvádzať dôvod orezania len jednej strany stromu.Mám z priebehu uložený videozáznam, divili by Ste sa. Možno) Už to nemá zmysel, ale odporúčam Vám prísť na miesto a obzrieť si jeho "krásny" tvar. Ak tomu vravíte estetická úprava, tak potom sa vášmu vnímaniu estetiky už nečudujem. Ostáva mi asi len počkať do najbližšej väčšiej a silnejšie búrky, kým sa zlomia prerástené konáre siahajúce užtakmer 6 až 7. poschodie.
02. august 2023

Miroslav

Rozrástený Strom, poletujúce nečistoty, prach, okvetenie, semienka a hmyz zo stromu. Vo vetre ohrozuje balkóny obytného bloku po 6 až 7 poschodie, kmeň stromu je v hornej časti popráskaný, počas vetra počuť jeho praskanie. V prípade zlomenina môže vážne ohroziť ľudí i majetok obytného bloku.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania