Problém s hlukom zo železničnej stanice

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Uzavretý
meno
Dávid 17. augusta 2016

Ako obyvatelia mesta Trebišov v štvrti za železničnou stanicou, by sme chceli podať podnet na riešenie problému s hlukom počas nočného kľudu.Pravidelne sa totiž na železničnej stanici posunuje v neskorých nočných hodinách,čo je v noci dosť rušive.Rušne stoja v stanici z neznamých dôvodov naštartované aj niekoľko hodín aj keď zrovna nevykonávaju posun.Vedľajším efektom je aj smrad a dym z výfukov týchto rušňov, ktorý je veľmi neznesiteľný.Pokúšali sme sa dohovoriť s vedením stanice aj s rušnovodičmi no nepomohlo to. Riešení by tu bolo hneď niekoľko, ako napríklad výmena rušňov za elektrické, keďže je stanica elektrifikovaná a nevyužitá. Prosíme vedenie mesta o pomoc v tejto oblasti, aby sme neboli nútení volať mestskú políciu pravidelne každý večer práve kvôli rušeniu nočného kľudu a znečisteniu.

17. august 2016

Jaroslav Duc

Hm.V demokratickych krajinach by tam bola protihlukova stena,lebo sukromny majetok je nadovsetko.U nas niesu prachy lebo manazment potrebuje vysoke odmeny.Sme krajina podvodnikov a zlodejov...
02. september 2016

Odpoveď samosprávy

Na základe Vášho podnetu, ale aj podnetov iných občanov lokality kpt. Nálepku – za železničným priecestím bolo dohodnuté rokovanie za účasti obyvateľov lokality, zástupcov ŽSR a mesta Trebišov v objekte ŽSR, strediska Trebišov na Ul. Šrobárovej č. 1 v Trebišove na deň 20.9.2016 o 10,00 hod.

Predmetom rokovania bude:
- dopravno-manipulačná činnosť železničnej stanice v čase nočného pokoja,
- riešenie funkčnosti pozdĺžnej odvodňovacej priekopy.

Účasť obyvateľov spomínanej lokality je vítaná.


Ing. Iveta Verešová, odd. výstavby a majetku, MsÚ Trebišov
18. január 2018

Odpoveď samosprávy

Mesto Trebišov už niekoľkokrát rokovalo so zástupcami ŽSR, a to aj s prísľubmi, že budú vykonané určité opatrenia zo strany ŽSR. Nakoľko ŽSR sú samostatnou inštitúciou, kde samospráva nemá kompetencie a právomoci na jej riadenie, odporúčame občanom obrátiť sa na nadriadený orgán, ktorým je Ministerstvo dopravy a výstavba SR, odbor železničnej a kombinovanej dopravy.

Ing. Iveta Verešová, odd. výstavby a majetku MsÚ Trebišov

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania