Odbočovací pruh na svetelnej križovatke

Zodpovednosť za riešenie: Trebišov

V riešení
meno
Adam Werther 15. júna 2017

Dobrý deň,
na svetelnej križovatke, na ul. Komenského pri odbočovaní doprava na ul. ČSA sa často tvoria kolóny, pretože v prípade, že prvé vozidlo na semafore chce odbočiť vľavo v smere von z mesta, musí dávať prednosť vozidlám v smere od stanice do mesta.
Vodiči situáciu riešia tak, že si v rozpore s vodorovným dopravným značením vytváraju dva pruhy-ako na priloženej fotografii.
Bolo by vhodné cestu v mieste križovatky rozšíriť na úkor zeleného trávnateho pásu a vytvoriť samostatný odbočovací pruh z Komenského ul. na ul. ČSA.

19. jún 2017

solimx

Snad to zrealizuju a odlahci sa doprava na krizovatke.
18. september 2017

Odpoveď samosprávy

Na súčasnej svetelnej križovatke sú nájazdové polomery pre ďalší jazdný pruh nevyhovujúce, a to z dôvodu premávky nákladnej a autobusovej dopravy. Súhlasíme s Vaším vyjadrením, že rozšírením nového jazdného pruhu na úkor zeleného pásu by túto situáciu vyriešilo. Mesto má záujem o rekonštrukciu tejto križovatky na okružnú, ktorá je z hľadiska premávky najjednoduchšia a najrýchlejšia zo všetkých smerov. Stavebno-technické úpravy križovatky si vyžadujú nemalé finančné prostriedky v oboch riešeniach. Dúfame, že vhodná výzva na čerpanie eurofondov pre dopravné projekty túto problematiku vyrieši.

Ing. Iveta Verešová, oddelenie výstavby a majetku MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania