Zelenečská ulica-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Miroslava 21. decembra 2020

Na Zelenečskej ulici č.67,69,71 si ľudia svojvoľne vyznačili vyhradené parkovacie miesta tabuľkou,na ktorú napísali aj svoju špztku. Priestor je mestský,označenie je neoprávnené.

22. január 2021

Petra

Zelenečská ulica-Automobily-iné

Na ulici Zelenecska 67-69-71 si obyvatelia na stenu bytovky osadili tabulky "Zakaz parkovania" (niektori aj so svojimi SPZtkami, niektori bez nich) s upozornenim, ze je to sukromny pozemok a hrozi odtiahnutie. Toto vsak nie je pravda, kedze prilahly pozemok nie je ich vlastnictvom a je mestsky, takze podla mna nemaju na to narok tvrdit, ze sa tam nemoze parkovat. Ide o to, ze ak tam pride clovek/navsteva, ktora miestne pomery nepozna, mysli si, ze tam nemoze parkovat....zda sa Vam toto spravne a maju na to pravo? Poprosim o presetrenie.
28. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Mestská polícia

Mesto Trnava
10. marec 2021

Petra

Dobry den, rada by som sa informovala, ako pokracuje riesenie tohto pripradu....je to uz vyse mesiaca a ziadna zmena nenastala. Ako sa k tomu vyjadrila mestska policia? Dakujem za odpoved.
19. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, zasielame vyjadrenie Mestskej polície a Odboru dopravy k danému podnetu:

Tabuľky na fasáde domu nie sú dopravné značky (nespĺňajú podmienky, ktoré určujú príslušné normy) a s pravdepodobnosťou rovnajúcou sa k 99,99 %, nie sú osadené legálne. To znamená, že niekto si dal na fasádu domu nejaké tabuľky (to mu mestská polícia nemôže zakázať), z ktorých ale nevyplýva žiaden zákaz pre vodičov, ktorí tam chcú zaparkovať.

Cestný správny orgán - Odbor dopravy nemôže dať odstrániť takéto tabuľky, nakoľko predmetné tabuľky nezodpovedajú dopravnému značeniu v zmysle vyhlášky, to znamená, že nepodliehajú určeniu a tým pádom nie je možné vykonať odborný dohľad a príp. začať konanie na odstránenie.

Mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania