Pán suverén

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Eva Hypíková 18. augusta 2014

Nedalo mi neodfotiť takto drzé parkovanie v Trnave na Študentskej ulici pri cukrárni. Tu sa môže kľudne beztrestne parkovať hoci aj na chodníku, a nikto s tým nič nespraví, lebo motorka je tam odparkovaná už dobré 2 hodiny. Kde sú všetci trnavskí drábi???

19. august 2014

Peto

Vážená Eva, nabudúce skúste najskôr zavolat na číslo 159 ;-) majú to na skok. 3x som volal mestských kvôli autám s otvorenými oknami do koran a vždy prišli , tak myslím, že vidina ľahkého zárobku pri takýchto pripadoch by mohla byť tiež pekná motivácia.
19. august 2014

Eva Hypikova

Praveze vzdy prve co som urobila bol telefonat na 159, lenze uz viackrat sa mi stalo ze sa vobec nic neudialo pripadne prisli,pozreli a odisli.
19. august 2014

adeco

A je vobec dovod na volanie policie? na chodniku je viac ako 1,5m volnej sirky chodnika a podla nasej vyhlasky tam ta motorka ma pravo stat. alebo sa mylim?

Ďalšou novinkou vychádza zákon v ústrety cyklistom a motorkárom. Na rozdiel od iných vodičov budú smieť na chodníku zaparkovať alebo zastaviť aj v zóne, ktorá zakazuje státie respektíve zastavenie.
Dokonca to platí aj pre lokality s plateným regulovaným státím. Kým autá tam budú smieť zaparkovať len na vyhradených alebo vyznačených miestach, motorkári a cyklisti budú smieť odstaviť svoje vozidlo aj na chodníku.
Podmienkou ale je, aby nechali chodcom k dispozícii aspoň 1,5 metra širokú voľnú šírku chodníka. V opačnom prípade budú riskovať pokutu.


Čítajte viac: http://auto.sme.sk/c/6968298/pozrite-si-co-vsetko-sa-meni-v-dopravnych-pravidlach.html#ixzz3AopvDlph
21. august 2014

anonym

Ak sa chce auto alebo motorka dostať na miesto, tak ako stojí na foto, musí po chodníku prejsť. Potom sa mi však natíska otázka, odkedy môžu autá a motorky jazdiť po chodníku pre chodcov?

PS: Obdobná situácia je aj pre Mestkými parnými kúpeľmi...
22. august 2014

adeco

Pokial som ho prejst nevidel nemozem tvrdit, ze tadial presiel. Pokail vystupil na ceste a motorku tam dotlacil je podla zakona o cestnej premavke chodec a teda moze sa pohybovat aj po pesej zone alebo chodniku a neporusuje zakon. V podstate motorku mozem tlacit aj po trojicnom namesti a nic tym neporusim.
22. august 2014

MACO

presne tak, ako vraví adeco, tak podnet je neopodstatnený a nie je na ňom čo riešiť
25. august 2014

Jozef A

No, neviem, ako je to teraz, ale kedysi platilo, že motorku môžem tlačiť po chodníku, ak má motor menej ako 50ccm. Táto motorka podľa mňa má silnejší motor, ale uznávam, že v tomto prípade zaberá možno menej miesta, ako keby stála na ceste... V každom prípade, parkovanie na chodníkoch je podľa mňa riešené zo zákona ako z núdze cnosť a v budúcnosti sa môže iba vypomstiť. Systémové riešenie chýba, ako je už na Slovensku zvykom.
28. august 2014

jaj

Tak potom vystupim z auta a dotlacim ho na chodnik a nic sa mi nestane. To je magorizmus čo pišete
28. august 2014

adeco

jaj nemas pravdu. Magorizmus to mozno je ale to co pisem neni z mojej hlavy ale zo zakona o cestnej premavke a preto sa treba stazovat u tych 150tich ludom zvolenych. A pravdu nemas preto lebo ked tlacis auto uz niesi chodec. opat citujem:

Chodcom sa rozumie účastník cestnej premávky pohybujúci sa pešo; chodcom je aj osoba, ktorá napríklad tlačí alebo ťahá sánky, detský kočík, vozík pre osoby so zdravotným postihnutím alebo ručný vozík s celkovou šírkou nepresahujúcou 600 mm, osoba, ktorá sa pohybuje na lyžiach, korčuliach, skejtborde alebo obdobnom športovom vybavení, pomocou mechanického alebo elektrického vozíka pre osoby so zdravotným postihnutím, a osoba, ktorá tlačí bicykel alebo motocykel, alebo vedie zviera.

Chodníkom sa rozumie komunikácia alebo časť cesty určená pre chodcov, ktorá je spravidla oddelená od vozovky výškovo alebo iným spôsobom

Z coho vypliva ze ked tlacis auto niesi povazovany za chodca kdezto ked tlacis motorku tak si zo zakona chodec.
29. august 2014

Pánčlájn

je tam 1,5m na prejdenie tak tu nieje co riesit :) dovi dopo
10. september 2014

Michal Polák

nie som majitel tohoto skutra, ale tiez jazdim na motorke a sa spytam, kde su v Trnave vyhradene parkovacie miesta pre motorky? Mame to parkovat do stojanov na bicykle? Alebo zaberat miesta pre auta? Aku mam inu moznost ako nechat motorku na chodniku. mestska policia mi da papucu? :-) Dakujem za odpoved.
21. máj 2015

peter

kedže v tomto prípade nedošlo k porušeniu zákona, nie je čo riešiť, a preto navrhujem podnet označiť ako vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania