Chodník pred škôlkou MŠ Jiráskova

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Zaza 01. decembra 2014

Je to dlhoročný problém asfaltového chodníka pred materskou škôlkou Jiráskova.. V prípade niekoľkohodinového dažďa je chodník nepriechodný, tvoria sa veľmi hlboké mláky a prechod k škôlke je možný len po rozmočenom trávniku, pričom sa musíme vyhýbať nánosom bahna.Myslím že maminy aj deti by si zaslúžili dôstojnejší príchod do škôlky, nie s rozmočenými a zablatenými topánkami. Okrem toho páni ktorí vysýpajú ten jediný zelený smetný kôš jazdia autom po trávniku, aj v prípade dažďa, takže potom sa už k škôlke dá dostať len po blate.

03. december 2014

maja

Z fotiek je zrejmé že okolitý trávnik je vyššie ako chodník voda nemá kadiaľ odtiecť = voda vyplní najnižšie miesto chodník. Treba pozdĺž chodníka znížiť terén , tak aby voda odtekala na trávnik a vytvoriť tam mierny jarok – vsakovací pás – riešenie môže byť od trávnika, výsadby vlhkomilných rastlín, „suché koryto s trávami“,.....a možno už doriešiť celý priestor od chodníka po oplotenie škôlky. Najrýchlejšie min. znížiť terén + jarok + nový trávnik (1-2 dny práce)
pre inšpiráciu napr - stormwater management http://www.pinterest.com/search/pins/?rs=ac&len=2&q=stormwater+management&term_meta[]=stormwater|autocomplete|1&term_meta[]=management|autocomplete|1
11. december 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
hlavným dôvodom nedostatočného odvodnenia sú rozdielne súčasné výškové pomery telesa chodníka k priľahlým zeleným plochám. Vzhľadom na množstvo evidovaných podnetov týkajúcich sa komunikácií, nie je možné zrealizovať terénne a prípadne aj stavebné úpravy spevnených a nespevnených plôch ešte v tomto roku. Podnet evidujeme a úpravu týchto plôch sme zaradili do programu realizácií na rok 2015.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
16. október 2015

Matúš G

Stále nevyriešené. Najnovšie sa nad chodník rozrástli stromy, ktoré treba orezať.
13. november 2015

Matúš G

Neorezané.
03. december 2015

Matúš G

Tak predsa. Na chodníku sa pracuje.
15. december 2015

Matúš G

Chodník pred dokončením.
16. február 2016

Matúš G

Chodník dokončený. Podnet ako bol zadaný je vyriešený. Dúfam, že nezabudnete orezať ten ihličnan.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania