Ulica Rázusova-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Zdenko 17. januára 2023

Po včerajšom,,zahajeni rekonštrukcie ,,na námestí SNP bolo zrušených cez 50 parkovacích miest na ulici Rázusova,(24miest )Námestie SNP,A.Žarnova (cez 30) .Kde majú ľudia parkovať ?

17. január 2023

Ján

Zatiaľ asi v City aréne, a neskôr aj na šikmom parkovisku pri námestí SNP (očakávam, že ho tak do týždňa dostavajú).
17. január 2023

Zdenko

ja som si myslel,že ,,šikmé parkovisko ,, bude ako nahrada za zrušené parkovisko ,ktore tam bolo pri starej polícií ,smerom k Hospodarskej a klientskému centru,a taktiež za zrušene parkovisko na ulici A.Žarnova oproti starej polícíi,ktoré muselo ustúpit cyklochodníku -pre tých obyvateľov bytov . Tak potom opravujem číslo z podnetu.Zrušených bolo cez 70 parkovacích miest
18. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie.
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava
18. január 2023

Zdenko

Pevne verím ,že sa tu dozviem odpoveď.Lebo keď som túto istú otázku dal v pondelok cez facebook na pána primátora Bročku.ZABLOKOVAL MA. Nepoužil som žiadne vulgarizmy,nič čo by ho malo pobúriť,uraziť.Nechápem.Spomínam si ako hovoril niečo o sebareflexii ,keď sa stal 3 x primátorom a prišiel o dosť veľa voličov.Nuž neviem teraz ,asi to nemyslel vážne.
18. január 2023

TOP

Po rekonštrukcii ostanú parkovacie miesta na Razusovej aj pri námestí SNP.
18. január 2023

Zdenko

idem si veru spísať,o koľko parkovacich miest sme za tohoto GAZDU v Trnave prišli.Našťastie ujo Gúgl street view má ešte staršie fotky,tak počty budú dosť presne.Študentská,Žarnova ...
18. január 2023

TOP

Na študentskej parkovali auta v jazdnom pruhu.Takze oficiálne žiadne neubudli.
18. január 2023

Zdenko

parkovali tam preto,lebo chodia do práce,do školy.Majú povinnosti,chcú sa uživit.Získať vzdelanie.Aby zarobili peniaze.Aby boli schopní zaplatit účty,dane.Dane mestu,aby mesto s nimi nejako naložilo .Rozumne,menej rozumne... .A potom Mesto,pre ktoré tie dane platia zruší parkovanie v jazdnom pruhu.Ľudia,ktorí tam roky rokúce parkovali aby zarobili peniaze pre svoje živobytie,pre svoje deti,pre dane,pre dane pre ich mesto majú zrazu problém.Nemajú kde zaparkovať.Možno sa právom pýtajú,ja platím mesto,úradníkov.Primátora čo zarobí 7 .000 eur.Čo tu mesto pre mňa urobilo ?Kladie mi prekážky.Aby som zarobil peniaze pre mňa,moje deti,dane pre mesto.Peniaze na úradníkov v meste.Peniaze na plat primátora....
18. január 2023

Peto

Zdenko, nehnevaj sa, ale s touto výhovorkou teda môžeme začať parkovať aj pozdlz Hlbokej, Sladovnickej, Hospodarskej a vlastne aj Šrobarovej. Sú to tiež 2+2 pruhy a ľudia predsa musia chodiť do práce, odvádzať dane mestu atd. Alebo sa mýlim? Budeme aplikovať dvojaký meter, lebo niekomu na Studentskej nevadí blokovať celý jazdný pruh, ale na Hlbokej na to nemá gule?
19. január 2023

Zdenko

ok.tak sa nato pozrime čisto matematicky.Kolko pribudlo alebo ,,odbudlo,, za terajsieho ,,gazdu,, km cyklochodnikov a koľko pribudlo alebo odbudlo parkovacích miest ?
19. január 2023

Ľubomír Šupola

5ulo, zas tvoj mimo komentár, kde porovnávaš neporovnateľné. neži v bubline už konečne 😉
19. január 2023

Peto

@Lubomir prosim, bud taky dobry a vysvetli mi, preco je to neporovnatelne. Su to vsetko viacpruhove cesty v dotyku centralnej mestskej zony, na vsetkych uliciach je biznis, byty a dokonca zdravotnicke zariadenia. Rozdiel je len v tom, ze soferi nemaju gule odstavit auto na Sladovnickej, alebo Hlbokej. Na Studentskej nejaky trulo na chvilu odstavil, potom dalsi a dalsi a stal sa z toho zvyk.. nelegalny zvyk. Ale mas pravdu, je to neporovnatelne aj v tom, ze ty byvas na jednej z tych ulic a silno ju chces ;) Pozdravujem a posielam kvety cez wifi.

@Zdenko no tak sa pozrime teda na to matematicky - verim, ze cisla dodas ty, ja ti sem dam nastrely napr. Cyklotrasy vybudovane v case od 2007 (vtedy bola prva) do sucasnosti najdes pekne rozpisane tu: https://sk.wikipedia.org/wiki/Doprava_v_Trnave#Cyklistick%C3%A1_doprava, Graficky plan koncepcie cyklodopravy tu https://www.trnava.sk/userfiles/download/attachment2/ourak/ourak_KRC_Trnava_01-2022.pdf , daj si to do mapy a pomeraj dlzky jednotlivych tras.. Aj by som si tipol, ze to bude tak 50/50 sucasne a minule vedenie.
A schvalne, kolko parkovacich miest sa zrusilo za minulych cias? Dam ti tiez dva hinty - zrusene megavelke parkovisko pri amfiku (platene parkovisko pod CA ako nahradu neratam, to je hlavne pre nakupak a nebudes tam nechavat predsa auto cez noc), dalsie velke parkovisko bolo za postou, kde postavili park.
Uz v roku 2012 chybalo 9000 parkovacich miest (zdroj: https://mytrnava.sme.sk/c/6385851/chyba-vyse-9000-parkovacich-miest-buducnostou-su-parkovacie-domy.html). Takze nezabudni tieto pocty potom odratat od tych, ktore boli komplet nanovo vybudovane. Tesim sa na matematicku odpoved.
19. január 2023

Zdenko

Tak ok. Za posledných 5 rokov pribudlo v Trnave 31 km cyklotrás. zdroj : https://mytrnava.sme.sk/c/22759821/v-trnave-pribudnu-nove-cyklochodniky-vieme-kde.html. Článok je z roku 2021 takže A.Žarnova,Družba a teda cely rok 2022 tu nie je započítaný.

A teraz parkovacie miesta čo už nie sú
A.Žarnova od patológie po vrátnicu po značku zákaz státia 16
A Žarnova od vrátnice po zákazovu značku pred mostom železnice 20
A.Žarnova od mosta po roh križovatky Pezinská 3
A.Žarnova od Pezinskej po žltú čiaru pri OTP banke 5
A.Žarnova od križovatky Kolárova po námestie SNP 20
Spolu akcia cykláč chodník A.Žarnova 64

Rázusova 24
Za námestim SNP 10
Pred Evanjelickým kostolom - Námestie SNP 20
Spolu akcia obnova námestia 54

SPOLU 118

Študentská ,nemôžem slúžiť, ujo Gúgl dal už fotky preč .Neviem to teda podľa aut odpočítať ale pri skromnom odhade nech to je 20 na jednej a 20 na druhej strane. Spolu 40.

64+54+40 je o 158 miest na parkovanie menej za posledne dva roky ,len štvrť ktorú poznám a kde žijem.

Nebudem sem ani pripočítavať akože nove parkovacie miesta,ktoré vznikli zrušením mestského trhoviska.Lebo takáta hlúposť dlho nevydrží a vráti sa to po odchode pána P.B. na svoje miesto tak ako je to normálne.Lebo lietajuce trhovisko Petra B.Pythona dlho nevydrží.
19. január 2023

Peto

Takze takto funguje argumentacia - nelegalne miesta pripocitame (studentska), regulerne miesta (zimak) NEpocitame. Dakujem za matematiku :)
A. Zarnova:
- velke nove parkovisko pred urgentom (99 miest)
- velke nove parkovisko v nemocnici (103 miest)
Spolu novych: 202 miest.. Tvoja akcia cyklac/chodnik A zarnova je 64. Z toho mi vychadza 138 legalne novych parkovacich miest.
Tolko k matermatike parkovacich miest

Cyklo:
Podla tohto dokumentu https://www.tsk.sk/buxus/docs/dokumenty/dokumenty_doprava/prezentacie_cyklisticka_infrastruktura/Cyklisticka_doprava_v_meste_Trnava_-_Miroslav_Kadlicek.pdf
bolo za roky 2010-13 vybudovanych 11.16km cyklotras
Podla dokumentu https://www.trnava.sk/userfiles/download/attachment/ourak_KRC_Trnava_11-2014.pdf
to uz bolo v 2014 12.29km, cize v priemere 3km/rok

Neviem, kde p. Briska vzal cislo 31km za 5 rokov, ale podla dokumentu z januara 2022 https://www.trnava.sk/userfiles/download/attachment2/ourak/ourak_KRC_Trnava_01-2022.pdf
to bolo len 24.03km dokopy od 2010, cize vybudovanych 11.74km do 01/2022.
Takze este by sme mali Brocku hanit za to, ze na cyklistov prdi.. nie?

A v neposlednom rade davam do pozornosti video pana Mraza, 4roky dozadu kandidata na post primatora.. ale nech hovori sam, co ja budem rozpravat, ze ano :)
19. január 2023

Zdenko

len aby sme nenapínali hruď tam,kde nám to neprináleží.Parkovisko v objekte nemocnice financovalo a dalo postavit Ministerstvo zdravotníctva.Mesto ani náhodou.
19. január 2023

Zdenko

a ešte dovetok k akcií ,,cykláč,, Až terajši riaditeľ JUDr.Šrojta ustúpil tomu koho meno sa nemôže vysloviť,a dovolil spomínaný ,,cyklač,, vybudovať.Vedenie nemocnice pred Šrojtom bolo proti a namietalo práve zrušením parkovacích miest pre pacientov pred areálom nemocnice a ich adekvátnou náhradou,kolíziami pri prevoze pacientov cez cestu do Pavilónu chirurgických disciplín.Nezabralo.Monthy Python ,ako vždy cez mŕtvoly presadil svoje.Takže teraz máme unikát.Žarnovu ulicu kde má rovnakú šírku ,,cyklač,, ako jeden jazdný pruh pre autá.A areál nemocnice preplnený autami,lebo na mieste parkovania aut vonku máme ,,cykláč,, Taktiež poprosím,v tej Tvojej ,,matematickej úprave mojej rovnice,, odpočítať miesta čo vytvorila nemocnica mimo Saganovej kliky a tiež sa prosím dohodnime,že názvy typu ,,cykláč,rúžak a podobne nebudeme tu použivať. Človeka to potom irituje,keď sa Monthy Python snaží použivať akože trnavský slang,aby ukázal ak je veľký Trnavčan.Za človeka hovoria činy ,nie slová.
19. január 2023

Peto

Dobre vravis, moja chyba.
19. január 2023

Peto

mne este napadlo, ze pri zeleznici je dalsie parkovisko na strane nemocnice, vchod cez branu/rampu. Tam neviem kolko je miest.
Cyklochodnik pred nemocnicou je to iste ako auta pred nemocnicou. V com je to ine? Zabera rovnaky priestor, posobi to vzducsne, sofer ma maximalny prehlad, doprava je skludnena, lebo aj ked ma cesta dodrzane normativy, soferom sa z nejakeho dovodu zda byt ta cesta uzka. Ked vychadza sanitka z arealu, tak robi to iste co doteraz - sofer pozrie vpravo vlavo. Aj predtym musel davat pozor na cyklistov a auta, tak isto aj teraz. A ako bonus sa nemusi bat, ze mu pes/macka/dieta/niekto vybehne spoza zaparkovaneho auta. Areal nemocnice bol preplneny aj predtym ked sa parkovalo na krajnici-chodniku.
To, ze nemocnica prevaza pacienta cez cestu, sme rozoberali uz v inej teme. Toto je chyba nemocnice, ze si neurobila tunel pre takyto prevoz. Z mojho pohladu je to dehonestacia ludskej dostojnosti prevazat takto pacienta.. v zime, snehu, dazdi, krupach po vonku pomedzi auta. Tu nemozes davat mestu za vinu ani makke F.
19. január 2023

Zdenko

Zjavne si nebol v slovenskej nemocnici.Tam kde sa nosí z domu ,župan,príbor, toaleťak.Tam kde padá omietka kam len pozrieš tak tam nemôže byť ani reč o niečom takom ,ako je tunel .Maximálne tunel pri obstaravani CT,ale to je iná pesnička .Ale máš pravdu,za toto mesto nemôže .
19. január 2023

Zdenko

Spominané parkovisko za branou/rampou vybudovala nemocnica ako náhradu za zburané garáže obyvateľov nemocničnej bytovky v objekte nemocnice.Preto dostali k spomínanej rampe diaľkove ovládanie a mohli parkovať tam,kde niekedy stáli ich garáže.Voľakedy to nikto neriešil a bola tam len brána ,ktorá bola otvorena od 8 do 16 tej a poobede keď ju zavreli išli domov cez areál nemocnice na spomínané parkovisko.Až keď mesto zrušilo parkovanie na ulici A.Žarnova a nemocnica začala vyberať za parkovanie nad 4 hodiny státia na ich parkoviskách,tak boli takto poriešení vlastníci bytov v spomínanej bytovke.
19. január 2023

Peto

Nemocnice tunely maju, ale su ako vystrihnute z hororovych scen.
Dik za info o parkingu, nevedel som pozadie toho kusku pri trati.
19. január 2023

Zdenko

zaujimavá je táto elektronická doba.človek popozerá niečo napriklad autorádio a hned mi začne vyskakovať aj celej mojej rodine na všetkých it zariadeniach kvantum informácíi o spotrebnej elektronike ,menovite autorádia.Veď to poznáte.Dnes som trochu kukal niečo na tému ,,tunel,, v nemocnici,potom niečo o výstavbe cyklochodníkov v Trnave,sem tam som klikol na informácie o Petrovi B.k danej téme výstavby cyklochodníkov v Trnave a čo mi zrazu vyskočilo : https://pravdaotrnave.wordpress.com/2018/08/08/ako-sa-kradne-v-trnave/
19. január 2023

Peto

ten neznámy autor to mohol dať na políciu. Ak tak neurobil, tak to vlastne tiez ututlava.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania