Starohájska ulica-dopravné zrkadlo-chýbajúce

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení

Pouzite dopravne zrkadlo je nevhodne umiestnene, dosledkom coho vodici vychadzajuci z parkoviska si velmi casto zrkadlo ani nevsimnu. Najma ti “novi”, ak tadial nejazdia. Vysledkom je vytrcenie auta do jazdnej drahy vozidla (2 z 3 nepouziju zrkadlo, jazdim tadial denne), prichadzajuce z lava. Spoza pilieru lavky sa zrazu vytrci kapota autu iduce aj 50km/h. Navrhujem: *(1.)umiestnit zrkadlo oproti jazdnemu pruhu vpravo, oproti comu vozidlo vychadza(vid. obr. - pred kapotu auta policie), *(2.)vymenit za vacsie, kedze toto zrkadielko cez 2 pruhy je fakt male na tu vzialenost, *(3.) pouzit “zltu podlozku” ako zvyknu niekde pouzivat pri znackach Daj prednost v jazde a pod. Kedze na Starohajskej je este stale povolena rychlost 50km/h a nie je obmedzena ani v spicke (pri navsteve polikliniky), navrhovana uprava moze vyrazne pomoct bezpecnosti premavky na Starohajskej aj plynulosti uvolnovania parkoviska pred VUC. Vopred dakujem.

08. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vybavenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kedy? odbor dopravy

Mesto Trnava
10. február 2023

Ondrej

Dufam, ze podnet uz nebude odpingnuty ako predosli, ze je podla normy. Ocividne to nestaci v PRAXI !

Podporujem Lubom navrhovane riesenie. Pre istoto to asi pojdem vysvetlit aj osobne, lebo tak OPS funguje ak nieco chcete naozaj vyriesit.


ID 104618

19. marec 2021
Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, dopravné zrkadlo je umiestnené v súlade s platnou legislatívou a zodpovedá technickým predpisom pre osádzanie takýchto zariadení. Dopravné zrkadlo bude podrobené dopravnej skúške a prípadne bude nanovo nastavené. O zmene veľkosti sa zatiaľ neuvažuje.

Odbor dopravy
11. február 2023

Lubo

Snad sa mesto plesne po vrecku a aspon do tej zltej podlozky zainvestuje, alebo inak by mohlo zrkadlo dat o sebe vediet, sa rozblikat :D. Ostava len verit, ze to predosle zamietnutie nebolo nijako ovplyvnene samotnou policou, ktora v tych miestach parkuje. Ak prebehla k tomu vtedy nejaka zamietava komunikacia policie (nie oficialne rozhodnutie DI) vs mesto, kludne moze ist aj o konflikt zaujmov. Na inom mieste sa “mi podarilo” umiestnit dopravne zrkadlo, co trvalo neskutocnych 17 mesiacov. Ten neuveritelny casovy sklz by mohol byt sposobeny tym, ze si niekto vybavil dalsie dopravne zrkadlo o kusok dalej, ovela skor, no na ukor podnetu. Mesto toto podozrenie, ze islo o netransparetne konanie, ked len na zaklade inych vztahov (kamarat, znamy ?) poriesilo zrkadlo na inom mieste, doteraz nevysvetlilo, resp. nevyvratilo. Ono, opozicnych poslancov na meste zopar je. Mohli by aj tu zafungovat ako kontrola, ked uz pri hlasovani su statistami a zbierat politicke body cele volebne obdobie, nielen v kampani.
11. február 2023

Marek

Tento podnet je dolezity. Dopravne zrkadlo na vyjazde z parkoviska na je naozaj prilis male. Optimalne by tam malo byt 100 cm zrkadlo. Na danom mieste je dopravna situacia velmi neprehladna a v zrkadle nie je dostatocne vidiet vozidla kedze je tam vysoka stena. Zrkadlo je umietnene daleko v zeleni az za chodnikom. Intenzita dopravy na Starohajskej ul. rovnako tak aj vozidiel vychadzajucich z parkoviska a z prevadzok pri parkovisku je dost vysoky, a zrealizovanie montaze vacsieho zrkadla by viedlo k vyssej bezpecnosti vsetkych ucastnikov cestnej premavky.
12. február 2023

Lubo

Zrkadielko od vodica v aute vychadzajuceho od VUC parkoviska je vzdialene cca 10-11m. Pre porovnanie, rovnake zrkadielko je za Merkur Pub od vodica max. 4m, kde je viditelnost postacujuca.
28. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dopravné zrkadlo na ul. Starohájskej bolo vymenené za väčšie.
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava
09. marec 2023

Lubo

Dovolim si podakovat za nas, co zrkadlo pouzivame. Vyjazd je ovela bezpecnejsi. Este zostava uputat ostatnych vodicov tou zltou podlozkou alebo neviem cim, kedze klucove premiestnenie, zda sa, robi problem.
17. marec 2023

Marek

Dobrý deň, Ďakujeme zrkadielko je výborné. Možno by ešte chcelo jemne natočiť aby bolo vidieť vozidlá aj z väčšej diaľky.
23. marec 2023

Lubo

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený, lebo podnet obsahuje 3 body, z ktorych 2 nie su stale vyriesene:

1, premiestnenie zrkadla (nesplnene)
umiestnenie zrkadla nie je stastne, je umiestnene ako pri jednosmerkach, kde to vodic pri 2 pruhoch neocakava. Obcasni parkujuci si zrkadlo nemaju sancu vsimnut. Davno sa necakne vysunu do pruhu a efekt zrkadla pre ucastnikov iducich po Starohajskej nie je ziadny.

2, vymena za vacsie (ciastocne splnene)
- ako upozornil Marek, natocenie zrkadla nie je dostatocne. Pomohlo by to aj prichadzajucemu od Hlbokej a s dostatocnym predstihom by videl aj poza betonovy stlp. Aktualne je “poza roh” cez zrkadlo vidiet az ked hrozi riziko kolizie. Nie idealne natocenie je vidiet i na foto od mesto Trnava. Pozorovatel/fotograf stal na lavej strane, co asi nie je ten bod, odkial je zrkadlo pouzivane.

3, vzhladom na nevhodne umiestnenie zrkadla, na uputanie je potrebny nejaky prvok, napr. zlta podlozka pod zrkadlo, pripadne nieco inovativnejsue a pod. (nesplnene).

Pripadne uviest, ze zvysne 2 nebudu (vy)riesene, lebo rozhodnutie z DI a pod.
27. marec 2023

Lubo

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený. Vid. predchadzajuci koment.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania