Psie výkaly na ihrisku Beethovenova

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Mária 19. apríla 2015

Dobrý deň
už niekoľko dní sú v štrku pod preliezkou (na foto) psie výkaly. Vo štvrtok bolo cítiť aj silný zápach, rodičia sa tomu miestu vyhýbali a nepúšťali tam deti. Dnes to už takmer nevidno, deti sa tam znova hrajú no keď som sa bola pozrieť bližšie stále to tam je. Aj na nádobe na naberanie štrku s ktorou sa deti hrajú je ešte vidieť "pôvodné" zašpinenie. Bolo by možné zariadiť nejaké vyčistenie prípadnú dezinfekciu aby sme sa nemuseli báť chodiť tam s deťmi? Hlavne by som však prosila o riešenie nezodpovedných majiteľov psíkov, ktorý s nimi na ihrisko stále chodia.Neviem či prísnejším pokutovaním, častejšou kontrolou....Niekedy mám pocit, že je tam viac psíkov ako detí.
Ďakujem
Mária Jakubíková

19. apríl 2015

Fero

Treba volať MsP,aj anonymne.
19. apríl 2015

Matúš G

Šak tam je kamera MsP, tak to možno zaznamenala. Keby tam bol aj reproduktor a operátor kamery by to zachitil, tak by mohol hneď psíčkara na problém upozorniť. Jediný problém by mohol byť v noci.
http://www.trnava-live.sk/2015/03/19/dve-nove-kamery-mestskej-policie-monitoruju-detske-ihrisko-na-prednadrazi-dalsia-pribudne-na-lincianskej/
20. apríl 2015

jozo

majitelia psov, by si mali ustrážiť svoje miláčiky aby nechodili na detské ihriská....a upratovať po nich všade po meste.....MsP by mala byť nekompromisná v pokutovaní tohto priestupku .... mesto by malo zabezpečovať pravidelnú údržbu ihriska ( možno do toho patrí aj pravidelná dezinfekcia dopadovej plochy ??? ) ... a rodičia detí ? keď už sa objaví niečo "malé" ako napr. 1 ks psieho výkalu u prielezky kde sa moje dieťa hraje, vetvička krížom cez cestu, ....tak by sa mohli tiež zohnúť a upratať, a neobchádzať to týždeň a čakať až to niekto upratá....
21. apríl 2015

Jozef A

Veľká časť majiteľov psov by mala mať psíka maximálne tak robotického, pretože ich absolútne nezaujíma nič okolo seba, iba oni a ich maznáčikovia. Vídavam to denne, suseda má malé šteňa a netrápi ju, že keď ho ide venčiť, ociká spoločnú chodbu (od radosti, že ide von), jednoducho to nohou rozotrie a tvári sa akoby nič. Dohovor nefunguje. Po ceste von svojho psíka nezoberie na ruky, veď by ju mohol zašpiniť...Mne keď sa náhodou niečo vyleje na zem, hneď to upracem, rovnako učíme aj svoje deti. Keď som ešte fajčil, myslím, že mi nenapadlo hodiť špak na zem. Nechápem tých ľudí, so psom medzi deti na ihrisko.... Asi som z inej planéty. Na Slovensku sa budeme ešte riadne dlho učiť žiť medzi ľuďmi...
26. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podľa správcu areálu bolo ihrisko minulý týždeň vydezinfikované. Správca čistí areál každý deň.
Areál je označený tabuľami so zákazom vodenia psov, ktorý bohužiaľ niektorí občania nedodržiavajú. Mestskú políciu oslovíme so žiadosťou častejších kontrol.

Správa športových a kultúrnych zariadení
07. júl 2016

Ivana Jandurová

Výkali a odpadky na detskom ihrisku Beethovenova
Dobrý deň, chcem upozorniť na stále pretrvávajúci problém so psími výkalmi (a následne hmyzom a parazitmi) na detskom ihrisku "Beethovenova". Pieskovisko ich je doslova plné, o bezprostrednom okolí už ani nehovoriac. Ihrisko je denne zametané správcom, bohužiaľ zametaný je len piesok, ktorý je mimo pieskoviska, ostatné nečistoty mimo plastovej plochy sú ponechávané svojmu osudu, rovnako ako nečistoty v pieskovisku, či kamienkoch. V blízkosti je zberný dvor, v ktorom žijú mačky, ktoré tiež zrejme prispievajú k znečisťovaniu ihriska. Bolo by dobré ich odchytiť.
Na ihrisku je niekoľko upozorňujúcich tabúľ so zákazom vodenia psov, taktiež je pod kamerovým systémom a chodia ho kontrolovať hliadky mestskej polície. Bohužiaľ je to absolútne bez účinku.
02. august 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
správca areálu zametá denne nielen okolie pieskoviska, ale čistí aj samotné pieskovisko. Pretrvávajúcim problémom je vodenie psov do areálu. Návštevníci sú na zákaz vodenia psov upozornení piktogramami na informačných tabuliach pri vstupoch z obidvoch strán a zákazovými tabuľkami na viacerých miestach v areáli, okrem toho vodenie psov na detské ihriská je vo všeobecnosti zakázané Všeobecne záväzným nariadením mesta Trnava č. 364. Porušovanie zákazu môžu občania oznámiť Mestskej polícii, ktorá na miesto okamžite vyšle hliadku.


Správa kultúrnych a športových zariadení mesta Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania