Ulica Hlboká-semafor-zle nastavený

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý

Nepruzne a NATVRDO nastavene odbocovacie intervaly na Hlbokej:

*1. z Hlbokej na Druzbu
**2., aj v opacnom smere z Hlbokej na Rybnikovu


*V 1. pripade bolo pocet odbocovacich inarvalov z viacerych v case v cykle NATVRDO zredukovanych na jeden a zaroven NATRVDO skratena dlzka samotneho cyklu. (Mohol by zaroven niekto pohnut rozumom a pri drobnych stavebnych doupravach zabezpecit subezne odbocovanie smer City Arena v case, ked po Hlbokej je pusteny priamy smer v tomto smere).


**V 2. pripade bol semafor rozdeleny na priamy smer a odbocenie do lava, co je v poriadku, ak by sa tato moznost v case variabilne menila. Avsak po novom je odbocovaci interval NATVRDO nastaveny tak, ze zelena pre odbocenie nabieha bezdovodne ovela ovela neskor a interval zostal zaroven nedostatocny.


***Riadne ste teda doriadili ci staticku ale uz aj dynamicku dopravu na Druzbe, zrusili ranne spoje 13 z Druzby - na Druzbu v tomto smere, prakticky ziadne ranne skolske spoje Linka-Druzba-Kukucinka neexistuju, ci zruseny ranny spoj linky 16 na Novu ulicu/obchvat, lebo sa nehodil do “taktovania”. Urobili ste z Druzby okrajovu cast nielen geograficky ale uz aj z hladiska obsluznosti a tak o to viac jazdime autami. Ak toto bol Vas zamer, potom gratulujem. Dokonalo dokonane.

07. január 2024

Ján

Ja stále nemám pocit, že by bolo spustené to smart riadenie. Kedy by to mohlo byť viac-menej hotové? Lebo tak ako tu Lubo píše, tak mi prídu natvrdo nastavené intervaly všade, bez MHD preferencie, preferencie chodcov atď.
08. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet posielame na vybavenie, vyjadrenie, o riešení vás budeme informovať.
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava
16. január 2024

Lubo

K poznanke/navrh k bodu 1, spruznenie odbocovania vlavo zo Starohajskej na Hlboku/smer City Arena.
18. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
odpovede, týkajúce sa cestnej svetelnej signalizácie:
1. Hlboká – Starohájska: dĺžky cyklov sú upravované na základe údajov z detektorov v okolí križovatky.
2. Hlboká – Rybníková: variabilne sa mení priamy smer od Hlbokej v smere na Špačinskú (v závislosti od toho či je realizované ľavé odbočenie zo Špačinskej na Družbu alebo nie). Z tohto dôvodu nastáva variabilita rozdielu začiatkov zelených signálov pre priamy smer a ľavé odbočenie na Hlbokej ulici. Ľavé odbočenie nemôže byť púšťané skôr z dôvodu, že na križovatke Rybníkova - Jerichova je práve zelený signál pre výjazd z ul. Jerichova a teda na Rybníkovej majú vozidlá červený signál. Tieto vľavo odbočujúce vozidlá by zastavovali a mohli byť zaplniť medzi križovatkový priestor, čo je nežiadúce.
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava
18. január 2024

Lubo

1., Starohajska - Prepacte ale stale je to nastavene na na fix na kratko. Ked odboci 8 vozidiel, tak vtedy to je max. uspech. Uz sa mi dokonca stalo, ze vodici to uz davaju na cervenu, ked som odbocoval od City areny. Pred tym som to dal vzdy do 30 sekund, aj zelena bola ovela dlhsie. Teraz takmer 2 minuty cakate, resp. 4 ked nas utne ten novy kratky interval. Preboha, ved si to vykusajte. 2. Rybnikova - Jazdili sme z Hlbokej plynulo s navaznostou na zelenu pri Jerichovej. A uz mame problem. Auta z Jerichovej smerom do lava predsa nepotrebuju a ani nikdy nepotrebovali dlhy interval, kedze tam nemaju priechod a nie tym smerom ani velky dopravny tok. Uz tie semafory, prosim Vas, spruznite, zatial sa len o tom tliacha a tliacha. Zasa ste vytvorili 2 nove problemy, ktore pred tym neboli. Nestacilo, pokazili ste i dostupnost z/na Druzbu. Vygenerovali ste aj 3. problem, ktory nebol - zrusili ste najvytazenejsi ranny spoj z Druzby na Vansovu 13ku do 8:00 vzhladom na vzdialenost v TT, tak preto jazdime viac autami. Problem 4, ktori ste vytvorili, je parkovanie na Druzbe, cast Slottu, kde ste v jednom dvore zredukovali 110 parkovacich miest na 75! Na zaklade akej analyzy ste si dovolili robit taketo psie kusy ? Kde su cisla pred a po ? Sem snimi. V 3. volebnom obdobi to rvete jedna “radost” a dlazdite cestu bohvie komu, tak ako ten smutne “najslavnejsi” a “najoblubenejsi” trnavak. Bravo.
23. január 2024

Lubo

Pozdravujeme.
23. január 2024

Majo

Stale si myslim, ze ten prechod 15 metroc od nadchodu by sa mal zrusit, a priamy smer od spacinskej by nemal mat semafor vôbec. A to som chodec co tade chodi často...nadchod je dokonca bezbarierovy, a kto je lenivy ist po schodoch moze prejst cez cestu uz pri rybnikovej/city arene, ajtak iny ciel cesty neexistuje kedze su tam len hradby takze je to úplne jedno kde prejdu cez cestu ti lenivy co nejdu smer do/z mesta.
23. január 2024

Lubo

Majo, riesim odbocovaci pruh. Priechod na trase, je uplne v poriadku. To je bez debaty. Ludia a najma deti by tadial aj tak chodili na divoko na Hlboku. Toto miesto ma na svedomi uz 2 obete, z toho prave jedno dieta, ked tam este nebol semafor (priechod ano ?). Semafor pre odbocovaci pruh od spustenia smart riadenia nereaguje na dopravnu situaciu. Povodne som bol vybaveny z 50% ihned ked som siel z Rybnikovej, z 50% do 30 sekund. Teraz minuta-dve a stiha tak odbocit 6-8 aut. A opat nas caka ten dlhy interval, 2-3 po sebe. Od Merkuru som byval na Druzbe za 5-7 minut. Terazky 10-15, dnes presne 23 minut do rovnakeho bodu na Druzbe po viac ako 4 intervaloch. Priamy smer neviem aku ma priepustnost, ale bezne interval v priamom smere je niekolkonasobne dlhsi a myslim, ze celkom stiha. Kopi sa to potom zasa pri CA. Sladovnicka by zniesla viac. Kludne vtedy mozu zaroven pustat auta zo Starohajskej k CA, ako som uz pisal s malou upravou medzi pruhmi (zatial nevyuzita prilezitost).
23. január 2024

Majo

Ta uprava medzi pruhmi neviem preco nieje, je to dost logicke aby kusok bol pripajaci, asi pozostatok doby ked tam este nebol ten ostrovcek.
Osobne hlboku obchadzam uz radsej, kedze od obchodnej akademie smer spartakovska tam chytam 4x červenú (rybikova/hlboka, pri poliklinike, pri city arene, kollarova/hlboka odbocenie dolava). Tie inteligent semafory vobec nepustia zelenu vlnu dolava na spartakovsku, ak nestoji auto v odbocovacom pruhu, ale to sa tam vie dostat len z mesta od amfiteatra, kedze my ostatni cakame na semafore na cervenej o 50m skorej... radšej idem cez clementisku... obcas sa stava ze ten odbocovaci pruh na spartakovsku sa cely kvoli cervenej zaplni a z 2-pruhu smer rovno je len 1-pruh smer R1. Taxikari to švihajú z hlbokej k amfiku, tam to stočia naspet na hlboku aby ten dementny semafor obisli a stihli zelenu dolava na spartakovsku co je občas pustena pre nikoho, kedze zelena smer mesto je o dosť skorej. Inteligent semafory tam vôbec nemaju efekt, auta stale stoja pri city arene na cervenu aj s 0 chodcami a 0 autami odbacajucimi do mesta od R1, medzitym je prednimi zelena dolava na spartakovsku pre 0 aut. Velmi inteligentne. Este lepšie je ked je tam 1+ chodcov ale cervenu maju aj auta aj chodci a len nechapavo naseba pozerajú aj minutu. No proste hlbokej sa vyhybam a setrim aj 5+ minut od smeru Špacince.
23. január 2024

Lubo

Tak preto mame taku premavka na Clementiske napriek 30ke ;). Ale aj tak ani statna ani mestska, ktora ma uz kompetenciu od 01/24, dodrziavanie nekontroluje. Stacilo by sa tam len postavit v mundure a hned by sa roznieslo, ze uz meraju. Mestu je to fuk, uz od zvedenia. Co tam potom, ze opat moze zotnut dieta na priechode cestou do skoly. Hlboka nema zelenu vlnu, ani smer Sladovnicka po Piestansku. Pri OMV prepusta ale pri Starohajskej dostane vodic pri 50ke stopku. Tak to zvrtne cez Starohajsku, kde sa ponuka hned/skor zelena. Opacny smer Hlboka napriamo velmi casto nejazdim.
24. január 2024

Ján

Tu mi pripada, ze na vsetkych krizovatkach chybaju snimace tak 50 metrov pred nimi, aby bolo mozne detekovat uz prichadzajuce vozidla, a nie len stojace. Skoda, lebo sa to da potom nastavit fakt paradne (skusenosti zo zahranicia). Zatial jedine, co je vyriesene tymito novymi semaformi je zelena vlna cez Hospodarsku, aj to je vysledok len poprepajania krizovaniek a nie smart riadenia. Takze predpokladam, ze nemaju ludi na to, co by to vedeli schopne nastavit.
22. február 2024

Lubo

Od tejto polohy (foto na urovni lampy vpravo) pri odboceni uz naskoci oranzova/cervena. Cize az dalsi cyklus, za mnou cakajuci na odbocenie aj na 3. cyklus. Stale bez zmeny velmi restriktivne fixne nastavene odbocenie na Druzbu. Povodne do 30 sekund a vzdy na 1. cyklus.
23. február 2024

Lubo

Obocenie na Rybnikovu furt na pevno - asi 15 sec. Mne uz naskocila oranzova - vid. poloha. Spravidla na odbocenie zostava realne len 10 sec. od naskocenia zelenej, kym sa prvy sofer zacne opat venovat jazde a vyrazi. Ako som spominal, naopak odbocenie z Jerichovej vlavo, ktore ste oznacili za dovod tejto novej restrikcie, je zbytocne dlhe. CC: p. Sust(p. Matovic).
23. február 2024

Lubo

Jaj, by som zabudol. A odbocujuce auta preto blokuju v riadny jazdny pruh. Srobarova je uplne prazdna.
20. marec 2024

Lubo

Pozdrav z novej rannej spicky po zmene riadenia semafora. Viem, ze pisat sem k bezpecnosti dopravy ci iba doprave je vacsinou ako hovorit do butlavej vrby. Napriek tomu, nezvazuje sa realizacia horeuvdeneho navrhu ? Nechat zelenu pre odbocenie do lava, ked priamy dopravny tok smer City Arena ma tiez zelenu a zaroven dobudovat kratky bezpecnostny oddelovac medzi pruhmi po cca MHD zastavku ?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania