Ulica Hlboká-semafor-zle nastavený

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Ján 04. júla 2023

Dobrý deň, na križovatke Hlboká-Starohájska pred pár dňami dokončili výmenu semaforov. Problém je, že doplnková zelená šípka nie je osadená v súlade s novými technickými predpismi. Aktuálne je na úrovni červeného signálu, po novom má byť na úrovni zeleného.

Je to z toho dôvodu, že od budúceho roka (tuším od apríla) má mať doplnkový zelený signál rovnaký význam ako bežné zelené šípové signály.

Takže:

1. Je potrebné zabezpečiť, aby šípka nesvietila pri rozosvietenom plnom žltom alebo žlto-červenom signále - môže byť zapnutá už len počas plného červeného signálu.

2. Na priechode pre chodcov vedúcom súbežne s Hlbokou ul. musí svietiť červená, taktiež aj na semafore pre odbočenie vľavo zo severnej časti Hlbokej. Dôležité je zabezpečiť bezkolíznosť tohoto signálu.

Ďakujem za vyriešenie.

06. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na riešenie na odbor dopravy. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie.
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava
06. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ako už v podnete bolo spomenuté, schválili sa nové technické podmienky, pre upresnenie
TP 117 – „Spoločné zásady používania dopravných značiek a dopravných zariadení“ s účinnosťou od 20.01.2023.
V nich je presne takto zadefinovaná doplnková šípka pred križovatkou (S831) ako je popisované. Vzhľadom k tomu, že projektová dokumentácia modernizácie SSZ a následne aj verejné obstarávanie bolo zrealizovaná v období medzi 1. aprílom 2020 – 20.01.2023 ( účinnosť TP117), je modernizovaná svetelná signalizácia v súlade s platnými normami a technickými podmienkami.
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava
06. júl 2023

Ján

Ďakujem za odpoveď, bol som si v praxi overiť načasovanie signálu, vyzerá byť v súlade. Čo však v súlade nie je (a je to spomenuté v mojom príspevku vyššie) je umiestnenie šípky.

Šípka musí byť umiestnená v rovnakej výške ako signál Voľno. Pridávam taktiež výstrižok z TP 117 (viď obrázok).

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania