Zmena jazdných pruhov = menej zápchy v meste

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Kajo 08. februára 2016

Navrhujem úpravu jazdných pruhov na ulici Hospodárska v úseku od ulice A. Sládkoviča po semafór priechodu pre chodcov, viď príloha. Rozšírenie jazdného pruhu smerom k žel. stanici zmenší dĺžku každodennej zápchy a zrýchly premávku v meste. Stačí premalovať čiary na ceste!!

08. február 2016

Fredy

Ono akosi nestačí.
Limitujúcim prvkom v priepustnosti dopravy v uvedenom smere je križovatka pod stanicou /dĺžka zelenej/ a najmä upchatosť Kollárovej a Dohnányho ulice
08. február 2016

trnafcan.tt

Súhlasím s Fredym. Problém v priepustnosti dopravy na Hospodárskej vyrieši jedine dokončenie celého obchvatu Trnavy.
08. február 2016

Flego

Fredy, tiež ma to prvé napadlo, ale nemusí to byť tak. Tento nápad rozdelí autá, ktoré idú na Dohnányho do pravého pruhu a autá, ktoré idú na Kollárovu do ľavého pruhu. Koľkokrát sa mi stáva, že by som stihol zelenú na Kollárovu, ale nedá sa, pretože ešte niesom pri odbočovacom pruhu.
08. február 2016

Roman Krajčovič

Velky problem je aj vtom ze na hospadarskej su 4 svetelne krizovatky co krizovatka to cervena takze by bolo vhodne zladit tie krizovatky a pustat to vsetko naraz.
08. február 2016

Matúš G

O tomto riešení jazdných pruhov som už niečo počul tuším ešte v roku 2014. Aj sa mi zdá, že sa to malo realizovať, ale niečo to stoplo ale neviem čo, tak to zostalo po starom. Osobne si myslím, že by to určite pomohlo pri odbočovaní na Kollárovú.
Problém Hospodárskej som už veľa krát opisoval a riešenie vidím vo vytvorení 4 pruhoch (2 prúdy pre každý smer). Vytvorenie zelenej vlny na všetkých dotknutých semaforoch (4 ks). Stretol som sa aj z názorom, že stačia 3 pruhy, ale opačne ako sú teraz. (2 na stanicu, jeden zo stanice). Problém je ale lievik - železničný most, ktorý nikto asi nikdy nevyrieši. Potom pokračovanie až na kruháč pri Lidli.
Čo sa týka južného obchvatu, tak ten najskôr ak bude tak o 4 roky a to len od Modranky po Bratislavskú ul., ďalej je to vo hviezdach, je otázne koľko pomôže.
Nie som žiadny dopravný expert, píšem len ako by som to riešil ja.
08. február 2016

Kajo

Fredy moje "stačí" malo poukázať na minimálne finančné zaťaženie mestského rozpočtu. Pretože presne ako to tu ostatní napísali, pomohlo by to určite vozidla smerujúcim na Kollarovú a teda aj ostatným vodičom. Hľadajme riešenie.
08. február 2016

Jozef A

Ja absolútne súhlasím s tým, čo hovorí Kajo. Veľakrát ten, ktorý ide po Hospodárskej na Kollárovu stojí (lebo musí) aj vtedy, keď je odbočovací pruh za priechodom pre chodcov/cyklistov voľný, lebo tam jednoducho nemôže strihnúť dvojitú plnú čiaru - aj keď som videl machrov, ktorých to neštve a kľudne sa trepnú do protismeru (a aj vtedy, ak tam je auto). Trocha (možno by pomohlo aj dvadsať metrov - lebo zasa z protismeru sa odbáča doľava) to posunúť a myslím, že sa doprave troška uľaví. Spásonosné to nie je, ale pomôcť by to malo a hlavne - je to za pár eur. Pomôže to aj tým, ktorí pokračujú po Hospodárskej smerom na Dohnányho.
15. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pri jarnej obnove vodorovného značenia predĺžime dĺžku tohto odbočovacieho pruhu, ale je nutné ponechať aj normovanú dlžku odbočovacieho pruhu z Hospodárskej na Sládkovičovu ulicu.
Aj napriek tomu že takúto úpravu zrealizujeme, problémom dopravných špičiek v tejto časti mesta je jednoznačne podjazd pod železničným mostom na Dohnányho ulici.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
29. jún 2016

Matúš G

Kedy prebehne nové vyznačenie čiar, už je leto?
25. júl 2016

Matúš G

Vybavené.
28. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zmena horizontálneho dopravného značenia, ktorá bola navrhnutá v tomto podnete, už bola zrealizovaná. Ďakujeme za spoluprácu pri zlepšovaní cestnej premávky v meste.

Odbor dopravy a komunálnych služieb.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania