Označovanie parkovacích miest - občanmi

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Miroslav 05. októbra 2016

Bez komentára. Je možné aby si v centre mesta takto občania zaberali parkovacie miesto? Kto bude znášať náklady na odstránenie spreja - úpravu vozovky do pôvodného stavu?

05. október 2016

Štefan

Nie som si istý, ale tento pozemok je myslím súkromný, takže pravdepodobne to podlieha dohode vlastníkov (bytov v okolí)
07. október 2016

Juro Trokan

Ak je aj súkromný, parkovacie miesto si má vlastník na pozemnej komunikácii (po odsúhlasení) vyznačiť normálnymi dopravnými značkami. MsP, zobuďte sa konečne! Takýchto prípadov s vlastnoručnou tvorbou dopravných značiek je v meste niekoľko - predpokladám, že väčšinou neoprávnených.
07. október 2016

navstevnik

Aj pred byvalym hotelom apolo na verejnom parkovisku si niekto svojvolbe vyznacil kriz - a potom to vyuziva ako parkovacie miesto
mohol by to niekto preverit ci je to miesto oficialne vyznacene
08. október 2016

Kajo

Samovoľne vyznačené parkovacie miesto
Niekto pravdepodobne samovoľne vyznačil parkovacie miesto, viď foto. Môžeme prepokladať, že ide o skutok majiteľa vozidla s nasprejovaným EČV. Je takéto konanie povolené?
09. október 2016

Miroslav

Keď si niekto vyleje na svojom vlastnom pozemku vo dvore asfalt tak nech si tam nakresli čo chce. Tento priestor je prístupný verejnosti (chodcom, vodičom, cyklistom a pod.), nič ho neohradzuje a pod. preto si myslím, že by sa mal riadiť určitými pravidlami. Nemáme nič proti vyhradenému miesto len ak to ma byť vyznačené podľa zákona/vyhlášky a tá platí pre všetkých tak nech to tak platí aj pre horeuvedeného šoféra/ku.
12. október 2016

luky

Súkromné parkovacie státie!!!!Súkromný pozemok !!!!
13. október 2016

mario

luky ... parkovacie miesto sa síce nachádza na súkromnom pozemku, ale ten je súčasťou mestskej centrálnej zóny a to treba rešpektovať, problémom nie je samotné parkovacie miesto, ale jeho neestetické vyhotovenie, ktoré pôsobí rušivo na okolie
21. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
parkovacie miesto bolo vyznačené nelegálne. Ako sme zistili šetrením, vozidlo s touto ŠPZ patrí súkromnej firme, ktorej už bola odoslaná výzva na odstránenie nelegálneho značenia.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
05. december 2016

Lucery

Majiteľa nemusí zaujímať v tomto prípade, či je to CMZ alebo nie, avšak ak chce vyhradené parkovanie na svojom pozemku, súdiac podľa fotky potrebuje projekt na DZ, súhlas od DI PZ SR a, samozrejme, riadne dopravné značenie.
Toto je podľa mňa rovné grafiti.
24. júl 2017

Roman

Dobrý deň,

súkromné parkovacie státia sú už vyznačené správnym spôsobom.

"Grafity" z cesty zmizlo.

Podnet vyriešený.

Ďakujem

Roman
04. august 2017

Miroslav

Aktuálna situácia z 4.8.2017. Posúďte sami či je podnet vyriešený alebo nie.
04. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
nelegálne značenie bolo v rámci možností z cesty odstránené. K jeho obnoveniu nedošlo.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania