Aktualizovať podnet
Vysoká kriminalita

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Vysoká kriminalita

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

Na Prednadrazi pravidelne dochadza k poskodzovaniu cudzieho majetku, kradeziam a vykradaniu aut, vandalizmu a ruseni nocneho kludu. Opakovane upozornujem na tento problem, ale dlhodobo s tym nikto nic nerobi. Myslim, ze by pomohlo zriadenie statnej policie v okoli nakupneho centra Cassalle a vyrazne zvysenie hliadok PMJ. Prosim kompetentnych, aby sa venovali aj otazkam bezpecnosti a nielen parkom a cyklochodnikom.

14. november 2016

Prengo

absolútne súhlasím s pisateľom.
policajna stanica alebo aspoň hliadky PMJ sú potrebné. situácia na prednádraží začína byť povážlivá.
14. november 2016

remus

Aby to nedopadlo ako zriadenie okrsku na coburgovej, ktorý síce je hneď vedľa ale čo myslíš koľko krát za mesiac stretneš na ulici hliadku? treba zmeniť myslenie týchto zodpovedných
14. november 2016

Prengo

áno, súhlasím, že treba zmeniť myslenie kompetentných, lenže ako?
veď Martin píše, že na to upozorňuje, ale bez výsledku
ťažko sa mi vyjadrovať ku coburgovej, fakt neviem, i keď tuším, no kedysi úplne normálne sídlisko sa mení k veľmi zlému. vulgárne a hlučné partie, čo si za hlavný stan vyberajú kúty za výmenníčkami a trafostanicami, odporná špina okolo Casalla. zrána je to tam na každom kroku ogrcané. Tie partie každý obchádza, veď kto by sa s nimi ťahal za prsty. po zotmení radšej od strachu nevystrčiť nos.
14. november 2016

kolombo

Dobre Vlado I. hovoríš,myslenie určitých ľudí treba zmeniť.Podľa toho čo sledujem,tak na mestskej polícii sa nič nezmenilo od nástupu Bročku. By ma zaujímalo koľko pokút dali okrskári z Coburgovej za znečisťovanie verejného priestranstva vo svojom obvode.Ich rajón je krúžiť okolo nemocnice.
14. november 2016

Peter

Kedy ste naposledy videli ist statnych policajtov peso - na obchodzke? Toto je dosledok. Auto vidia zlodeji z dialky, pesia hliadka prekvapi.
14. november 2016

kolombo

Pritom písali,že veľa metských policajtov odišlo a teraz hľadajú nových.Zbytočne prijímať nových policajtov,keď sa nezmení myslenie zodpovedných.Mesto Trnava-občania im zaplatia školu a za nejaký čas odídu.Zbytočne investované peniaze-priam vyhodené do vzduchu.Jednoznačne zaviesť zodpovednosť za pridelený rajón a potom zverejňovať ich výsledky.Ale si musíme tiež priznať,že naše slávne zákony sú veľmi zlé.Napr.civilné hliadky mestskej polícii boli veľmi dobré.
16. november 2016

marek

jáááá si myslim ze by to spravil nejaky cyklochodnik...

ale vazne. ozaj si myslite ze, ma vyznam na nieco poukazovat? mestskych je malo, alebo treba zavolat, alebo...alebo... atd. a statny: radsej budu sediet v aute na priemyselnej a sledovat kurvy. z nedele na pondelok mi ukradli z auta puklice na linke. ani to neriesim. dobre som si odplul hned rano a siel do prace.
16. november 2016

Martin

Ja som panovi primatorovi a viceprimatorovi navrhoval montaz kameroveho systemu na parkovisko v okoli vymennikovej stanice na Beethovenovej na vlastne naklady, kedze sa tym nasa firma zaobera. Jedine, co som od nich chcel, bolo splnomocnenie resp. vyhlasenie vlastnika nahnutelnosti, aby sa montaz mohla zrealizovat. Pan Brocka mi viackrat sluboval sucinnost, ale ani raz sa tak nestako. To uz ked mesto odmieta pomoc od vlastnych obcanov, uz naozaj prestavam chapat.
17. november 2016

Andrea Rajnohova

Lomonosovova tiež vyzerá ako divoký západ až pričasto. Prengo je čím ďalej tým horšie sídlisko. Bezpečnosť ani náhodou, poriadok žiadny, v noci sa tu v parku dejú všakovaké čoro-moro veci, vyhukujúce podgurážené individuá, dve noci na to sa zase nejakí dvaja hotentóti strieľali a naháňali po ceste s plynovou pištoľou, ešte predtým zas nejaká tupaňa v pyžame pri zvončekoch pod vchodom neustále vyzváňala a dožadovala sa aby sme jej otvorili že ona tu býva, no nikto ju nepoznala ani ju tu nevideli nikdy predtým. Bývala som 21 rokov na Linčianskej, ale toto som tam nezažila veru....
18. november 2016

Prengo

áno, streľbu občas býva počuť. začínam si myslieť, že tie indivíduá sú výrazne podgurážené niečím "fajnovejším" než alkohol..aj to by mohlo kompetetných zaujímať.
súhlasím s kolombom, najlepšie by bolo zaviesť systém okrskárov .
inak pred časom bolo sem.tam vidieť aspoň policajné auto, ako to tu obchádza, teraz už ani to.
18. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
práve v súčasnej dobe venujeme sídlisku Prednádražie zvýšenú pozornosť prostredníctvom hliadkovej činnosti, najmä z dôvodu nočného zámerného podpaľovania smetných nádob. Naše možnosti vo veci dohľadu nad verejným poriadkom sú však limitované počtom policajtov, veľkosťou územia mesta a množstvom úloh, ktorých plnenie sa od nás očakáva.
O podnete sme informovali aj príslušné útvary Policajného zboru SR, s ktorými pri ochrane verejného poriadku spolupracujeme.

Mestská polícia mesta Trnava
20. november 2016

Pe

Na základe mapy kriminality na Slovensku by mali kompetentní aj konať, lebo Trnava bude stále čierny fľak na mape. Vedenie polície by malo požiadať o dočasné pridelenie príslušníkov z iných oblastí, ktoré nie sú na tom tak zle ako TT. Mohli by tak čiastočne prečistiť mesto od živlov, resp. ich viac monitorovať.
http://www.minv.sk/?Mapy_trestnych_cinov_v_Slovenskej_republike_za_rok_2016

Zaujímala by ma aj mapa priamo z mesta. Údaje určite majú.
21. november 2016

kolombo

Len tu si musíme aj niečo povedať,ako sa znižuje kriminalita.Veľa trestných činov sa prekvalifikuje na priestupky.Alebo sa ukončí trestné stíhanie,tak že vlastne sa nič nestalo.Martin a čo Ti primátor odpísal ohľadne kamier?Akože ich od teba odmietol?
21. november 2016

Martin

Neodmietol. Bol tomu nakloneny, len do dnes nemam pisomny suhlas a tak nemozeme na budovu kameru umiestnit. Uz som sa prestal pripominat...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania