Parčík na Jerichovej

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Juraj1 15. marca 2017

Prečo je novovybudovaný parčík na ul. Jerichovej z oboch strán uzavretý plotom a zamknutý?

15. marec 2017

Micro

...nebol ešte slávnostne otvorený a tráva tiež ešte nenarástla.
15. marec 2017

Flego

Treba počkať až sa tráva zakorení.
16. marec 2017

Juraj1

Moja otázka smerovala skôr k tomu, či oplotenie je trvalé riešenie, alebo len do času, kým bude parčík sprístupnený. Podľa typu , prevedeniu a tomu zodpovedajúcej cene, predpokladám, že ide o trvalé riešenie. Osobne sa mi tento spôsob uzatváraniu verejne prístupného miesta ako je parčík nepáči, preto tie výhrady.
16. marec 2017

Flego

Nuž, páči-nepáči, doba to vyžaduje. Usídlili by sa tam bezdomovci, tak ako v každom inom parčíku.
17. marec 2017

Peto

ti sa tam usidlia aj tak, ibaže vďaka plotu nebudú tak vyrušovani :)
17. marec 2017

Flego

Finta bude asi v tom 5ulo, že sa to bude na noc zamykať-
17. marec 2017

Juraj1

Ja by som navrhoval inštalovať tam bezpečnostné zariadenie, ktoré by umožňovalo vstup na základe odtlačku prsta, prípadne očnej zreničky, aby sa tam fakt tí ľudia, ktorí prišli možno nie svojim pričinením o strechu nad hlavou nedostali. No keď toto je jediný argument, tak veľký palec dolu. Možno tu len splietame konšpiračné teórie a mesto nám to vysvetlí.
18. marec 2017

Peto

Juraj, už pri prvej zmienke o tomto parciku na trnavských spravodajských portáloch bolo spomínané, ze bude na noc zamykany. Dôvod si nepamätám. @Flego: trocha atletiky a hneď budú za plotom :)
18. marec 2017

Flego

:-) to asi nie 5ulo. Poznám veľa sídiel bezdomovcov, ale žiadne som nevidel za plotom. Preferujú voľne prístupnú zeleň a lavičky.
18. marec 2017

Flego

Tohoto som mal najradšej :-) https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/6682/poriadkumilovny-bezdomovec Vždy dbal na čistotu a kultúru obydlia aj okolia. Žiaľ ostatní žijú ako prasiatka :-(
20. marec 2017

Juraj1

Je pravdou, že niektoré parky sa na noc zamykajú. Zväčša však ide o parky, ktoré sú súčasťou nejakého kultúrneho, resp. pamiatkového objektu, alebo komplexu, ako napr. zámocký park a pod. Otvárací režim spravuje nejaký správca, alebo poverená osoba, pričom sú stanovené otváracie hodiny, ako aj režim v parku. O tomto je verejnosť informovaná tabuľami pri vstupe. Ako napr. zákaz vstupu so psom, na bicykli a pod., prípadne sa vyberá vstupné. V našom prípade sa jedná o pešiu zónu, teda miesto verejne prístupné bez obmedzenia a bez nejakého mimoriadneho režimu. Zdá sa mi, toto zabezpečenie nenáležité a navyše neestetické. Povedať, že ho zamykáme, kvôli bezdomovcom je nie je na mieste.
20. marec 2017

Flego

Dobre, tak kvôli bezdomovcom nie :-) a čo tak opitá mládež, čo tiahne v noci z Relaxu a rozbíja všetko, čo jej príde do cesty?
20. marec 2017

Micro

...keď sa môžu policajné hliadky postarať o futbalových fanúšikov, tak prečo nie o opitú mládež z Relaxu...
20. marec 2017

Juraj1

To by sme museli zamykať promenádu, parčík na Kapitulskej, Ružák atď., atď. Mladých ľudí a nielen ich treba vychovávať k úcte k hodnotám, zamknúť park nie je riešením. Na radnici je veľa mladých ľudí a táto úloha je aj na nich, majú k mladým bližšie a možno práve to títo potrebujú.
22. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
parčík na Jerichovej ulici bude (pri dobrých poveternostných podmienkach) sprístupnený verejnosti koncom apríla 2017 po položení trávového koberca. Uzamykateľný plot však aj po jeho sprístupnení zostane, lebo parčík bude otvorený len v „prevádzkových hodinách“, ktoré budú mať v sezónnom období a mimo sezóny, samozrejme, rozdielne otváracie časy. Je to spôsobené slabou sociálnou kontrolovateľnosťou miesta uzavretého hradbami a priľahlými budovami.

Odbor investičnej výstavby
27. jún 2017

Micro

Treba vytrhať burinu, čo vyrástla medzi kvetmi

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania