Smetisko pri vstupe do Trnavy

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Pavel Ďurko 30. mája 2013

Pri železničnom priecestí na Suchovskej ceste, pri kaplnke z roku 1780, sa už niekoľko rokov nachádza stavebný a komunálny odpad.
Každý návštevník, ktorý prichádza do mesta po tejto ceste sa pozerá na nekultúrnosť jeho niektorých obyvateľov.

31. máj 2013

Jozef

Toto svinstvo je tam naozaj veľa rokov , je to pravdepodobne súkromný pozemok a mesto si nevie za roky poradiť , naozaj je to hanba , konečne s tým volačo urobte, aj súkromný pozemok nemôže byť v takom stave ako je teraz, je to naozaj nekultúrne, ale myslím ,že mesto tomto vie dľhšie a nič.
31. máj 2013

jana

Plný súhlas s .p. Ďurkom otrasné, na toto sa upozorňovalo aj v minulosti, preboha zástupcovia mesta konečne to vyriešte, ozaj roky je to tam, Trnava nie je len stred mesta , ako ste hlásali pred volbami, lebo to boli len plané reči p.poslanci.
31. máj 2013

Adam

ak je to sukromny pozemok hold smola. mesto hadam nebude rozhodovat otom co si kto necha na pozemku
31. máj 2013

Pavel

Ak je to aj súkromný pozemok, to neznamená že si tam niekto môže urobiť smetisko, je to porušenie niekoľkých zákonov, taktiež tam je tá unimobunka. Predtým tam bolo pekné prostredie so stromami.
31. máj 2013

Lojzo

Re. Adam
Nie smola, takisto súkromník musí udržiavať poriadok na svojom pozemku ako hovorí Pavel, tak je to všade v Európe /Nemecko,Rakúsko/,ale tam súkromníka nemusia upozorňovať ostatný občania. Tento bordél je unikát.
03. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. O jeho riešení vás budeme informovať.

Jana Gmitterová, ÚKaM
03. jún 2013

Ivana

Adam to je tvoj pozemok? ;)
04. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pripájam stanovisko odboru dopravy a komunálnych služieb:
Na predmetnom mieste bola na základe iného podnetu 23. mája 2013 vykonaná obhliadka. Bolo zistené, že skládka sa nachádza na pozemku, ktorého vlastníkom je Mesto Trnava. V zmysle zákona o odpadoch Mesto Trnava ako vlastník nehnuteľnosti oznámil umiestnenie odpadu v rozpore s týmto zákonom príslušnému úradu a postúpilo vec na ďalšie riešenie Obvodnému úradu Trnava.

Gmitterová, ÚKaM
04. jún 2013

jožo

Postúpilo vec a tým to padlo, tak kedy sa to konečne vyvezie, je to tam 5 rokov.
04. jún 2013

Žofia

Veď A.S.A. sa stará o odpad v meste, bolo by načase to vypratať , lebo keď to bolo postupené OÚ to je ďaľších 5 rokov.
04. jún 2013

kaleráb

Je velmi smutné, že to svinstvo je na pozemku mesta dlhé roky
07. jún 2013

Peter

Já som to tam kedysi vozil pre majiteľa pozemku vedľa , podklad pre stavbu, takže dobre sa vie kto to tam vyviezol, nevie tuším má už stavebné povolenie, preboha to si neviete za tie roky poradť s jedným nezodpovedným človekom, o tomto bol článok pre 3 rokmi a nikto nič nevyriešil.
08. júl 2013

Andrea

keď by niekto vedel kto je zodpovedný za bordel, o ktorom sa v tomto vlakne diskutuje, vraj je možné sa k danej veci vyjadriť na verejnom ústnom pojednávaní, ktoré oznámil verejnou vyhláškou tunajší obvodný úrad ŽP. termín konania 10.júla o 9,00. Možno by Peter veci pomohol viac tam ako tu. A konečne by boli za taketo činy potrestaní, tí ktorí sú zodpovední a nemuseli by za to platit slušní ľudia, ktorým zaleží na tom aby nezili na smetisku !!!
11. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pripájam aktualizáciu podnetu z odboru stavebného a životného prostredia:
K stavebnému odpadu uloženého vedľa útulku na Orešianskej ceste sa v zisťovacom konaní priznal vlastník susedných nehnuteľností, ktorý 9. 7. 2013 zabezpečil presunutie odpadu na parcelu, ktorú má vo svojom vlastníctve. Zároveň zabezpečil odvoz komunálneho a iného nevyužiteľného odpadu. Držiteľ odpadu plánuje stavebný odpad využiť - materiálovo zhodnotiť v rámci výstavby objektov v tejto lokalite, ktoré sú povolené právoplatným stavebným povolením. Predpokladaný termín realizácie stavby je do konca roka 2013. Odbor stavebný a životného prostredia vykonal 11. 7. 2013 na mieste kontrolné miestne zisťovania, z ktorého vyhotovil fotodokumetáciu, ktorú prikladáme.

Gmitterová, ÚKaM
16. júl 2013

Pavel

Ďakujem za spoluprácu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania