Parkovanie na detskom ihrisku

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Peter Vargovčák 06. októbra 2017

Dobrý deň,
na priložených snímkach zo soboty, 30.9.2017, ‏‎14:41, je vozidlo TT 745 GY parkujúce na detskom ihrisku. Vozidlo tu parkovalo po celý deň - a nie po prvýkrát, a to bez ohľadu na to, že obyvatelia sídliska mali záujem využiť ihrisko pre jeho pôvodný účel - na športovú aktivitu. V širšom priestore zobrazenom na priložených fotografiách je vidieť, že miesta na parkovanie na regulárnom parkovisku bolo v tom čase dostatok.
Dovoľte mi, prosím, aby som Vám preto adresoval návrh, aby mestská polícia zaradila do svojich pravidelných hliadkových trás i kontrolu detských ihrísk za účelom prevencie okupovania týchto ihrísk parkujúcimi vozidlami.
Ďakujem.

06. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme Vám za podnet. Pridelíme ho na vybavenie Mestskej polícii Mesta Trnava a o jeho ďalšom riešení Vás budeme informovať.
Dovoľujeme si zadávateľa podnetu požiadať o kladnú alebo zápornú spätnú väzbu súvisiacu s vyriešením podnetu.

Mestský úrad Trnava
07. október 2017

marika

len to by mestská polícia mesela presť niektorými časťami aj pešo alebo na bicykli, z auta sa všetko nevidí alebo ked aj, tak nechce vidieť.
09. október 2017

Peter Vargovčák

Dobrý deň Marika,
ďakujem za Vašu reakciu. Máte výborný nápad - aby mestská polícia disponovala aj bicyklami (hoverboard, Segway a pod.).
09. október 2017

marika

no to neverím, že sa stane,,oni tak maximalme z auta si podajú ruky s pár veksak

no to sa určite nestane,,,,chlapci neradi opúšťaju vozidlo....radšej v ňom 15-30min odsedia pri piškôrkách pri klube dôchodcov
11. október 2017

Peter

opravim Vas, MsP bicylke ma a aj ich pouziva, niekolko krat som ich tak cez leto stretol
14. október 2017

Peter Vargovčák

Pre Mariku: Aspoň vyhrávajú v tých piškvorkách nad dôchodcami? :)
Pre Petra: To som netušil, pre mňa je mestský policajt na bicykli ako Yeti - počul som o ňom, ale nikdy som ho nevidel...
23. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
po preskúmaní podnetu sme dali návrh na Odbor dopravy a komunálnych služieb Mestského úradu v Trnave na osadenie dopravného značenia, ktoré by vjazd na ihrisko zakazovalo. Bez existencie dopravného značenia príslušníci mestskej polície nie sú kompetentní za státie vozidla na predmetnej ploche vyvodzovať zodpovednosť.

Mestská polícia mesta Trnava
26. október 2017

Dominika

Bola by som rada, keby ste mi vysvetli kde máme parkovať? Prídete večer domov okolo ôsmej, trvá Vám 15 minút prejsť parkoviská okolo troch "barákov" a ani tak nenájdete parkovacie miesto. Tak sa potom nečudujte, že parkujeme na ihrisku. (Samozrejme ráno je treba auto odparkovať) A navyše ste zrušili ste aj tie odstavné plochy, kde sa aspoň dalo parkovať. Myslím, že zelene je tam dosť, bolo by konečne treba začať riešiť parkovanie.
11. november 2017

Silvia

presne suhlasim s Dominikou.mna by zaujimalo kedy vyriesite teda problem s parkovanim ohladne nedostatku miest,pretoze vsetky aj ked nami vodicmi umelo vytvorene miesta na parkovanie ste zrusili?!suhlasim,ze auto treba hned rano preparkovat z ihriska ale nesuhlasim so zakazovou znackou atd.samozrejme,ze nicime autami travu a co mame preletiet ci sa podkopat?!hlavne, ze vasi psy travicku hovnami nenicia ze?!mimochodom parkujem rovno pod oknami na chodniku ako aj dalsi ludia a dalsia vec ma zarazila vid.foto. KAMENE konkretne hned za barakom golianova 57 aby sa neslo po trave,ok beriem to ked tam ani jedno auto nebude stat a tym padom mne ,,zavadzat" aby som presla..
29. november 2017

Matúš G

29. november 2017

marika

no nie veľmi s týmto súhlasím...treba pozrieť parkovisko pri Bosorke...je tam dosť parkovacích miest
20. december 2017

Peter Vargovčák

Dobrý deň,
rád by som sa poďakoval všetkým slušným ľuďom, ktorým záleží na tom, v akom prostredí vyrastajú ich deti. Ďakujem aj Matúšovi G za informáciu.

Domnievam sa, že autá patria do viacpodlažných parkovacích domov, kde okrem toho, že autá nebudú okupovať spoločný priestor, nebudú vystavené poveternostným vplyvom, čo by mali uvítať i majitelia áut. Preto sa mi návrh mesta neveľmi páči, ale: hádam to trochu pomôže. No systémové riešenie to nie je, Súhlasím s Marikou, že parkovacích miest je relatívne dosť. Na chodníkoch a ihriskách takto "na sedláka" parkujú vždy tí istí ľudia, ktorým ide iba o to, aby mali svoje autá zaparkované čo najbližšie svojím, s prepáčením, tlstým pupkom (vídavam majiteľov). Vždy ide o rovnaké autá, ktoré už stačili urobiť z verejného, a teda spoločného priestoru, nekultúrny tankodrom - ako je vidieť i na fotografiách v Odkaze pre starostu, ktorý zverejnil Matúš G vyššie.

V každom prípade, želám Krásne Sviatky všetkým.
02. apríl 2019

Patrik

Aby som obhájil tie tlsté pupky....páni a dámy ...prídte mi teda pomôcť z vercajchom ked zaparkujem 500m daleko ... nakoľko som manuálne pracujúci občan ten vercajch potrebujem minimálne 5x do týždňa...takže ako? mám si kúpiť a voziť fúrik? ďakujem pekný deň.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania