Úprava stromov

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Lukáš Miklošovič 12. decembra 2017

Dobrý deň, touto cestou Vás žiadam o posúdenie stavu stromov a aspoň čiastočné orezanie stromov, ktoré zasahujú do okien a balkónov na ul. Vl. Clementisa 27, 28, 29.

13. december 2017

marika

pripájame sa aj Golianovej 45-47, nakolko haluze už buchajú do okien a visia nízko nad chodníkom. Spraviť len orez a presvietenie
14. december 2017

mario

Podnety ohľadom posúdenia stavu zelene môžte nahlásiť priamo na referát správy zelene na MÚ Trnava, alebo mailom na [email protected].
20. december 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v prípade lešenia by si mali vlastníci bytov sami zabezpečiť odbornú záhradnícku firmu, ktorá im zabezpečí rez, nie je to povinnosťou mesta.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
20. december 2017

Lukáš Miklošovič

Dobrý deň, podnet sa týkal stromov a nie lešenia. Dúfam, že je v kompetencii odboru dopravy a komunálnych služieb zabezpečiť posúdenie stavu stromov a prípadné orezanie tak, aby stromy nezasahovali do okien. Nie je problem lešenie, ktoré si odstráni stavebná firma.
22. december 2017

Peto

mám pocit, že niektorý zamestnanci mesta nevedia buď čítať, alebo nevedia porozumieť pisanemu textu. podnet je maximálne jasný, odpoveď odveci
22. december 2017

Martina

Si myslim ze mesto to myslelo tak, ze tym ze je tam teraz lesenie tak orez konarov stromu ktory im zavadzia moze urobit aj zahradnicka firma na ziadost obyvatelov cinziaku
22. december 2017

mario

Ako som už písal v predchádzajúcom príspevku, takéto podnety je lepšie riešiť priamo na referáte správy zelene, predíde sa tým nedorozumeniu a zmätočným vyjadreniam ako v tomto prípade. Pracovníci referátu žiadosť o posúdenie stavu zelene fyzicky preveria a rozhodnú o ďalšom postupe. Tiež som riešil podobný problém a moja žiadosť bola po posúdení zo strany referátu zelene promptne vybavená.
22. december 2017

marika

s tým súhlasím, napísala som a obratom prišla odpoveď o riešenie
09. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
s presnejšími zásahmi a požiadavkami na úpravu zelene je vhodné obrátiť sa Odbor dopravy a komunálnych služieb Mestského úradu v Trnave, referát zelene. Starostlivosť o dreviny je v rámci mesta Trnava zabezpečená. V starostlivosti o dreviny nie je potrebné vykonávať neustále rezy, zasahovanie do koruny alebo tvarovanie koruny. Rez konárov vykonávame len pri zlomených a suchých konároch alebo pre zvýšenie podchodnej výšky dreviny. Dreviny majú svoj prirodzený tvar a hustotu koruny, preto rezom nezasahujeme do koruny a nezabezpečujeme preriedenie koruny (pri takýchto rezoch sa koruna zahustí ešte viac). Ak požadujete výrub drevín, je potrebné si podať vypísanú žiadosť na výrub drevín, ktorú nájdete na stránke mesta www.trnava.sk v sekcii Tlačivá a formuláre.

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania