Etika

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Igor 16. marca 2018

Mám otázku na vedenie mestskej polície.Je v poriadku,že príslušníci doslova šikanujú ľudí pri nemocnici?Veď to auto stojí iba s jedným kolesom na žltej čiare!Chcete mi povedať pán náčelník alebo hociktorí policajti,že Vy sa pozeráte pod auto či vám kúsok nebude stáť na žltej čiare?Veď to auto parkovalo odhadom možno 14 metrov od mosta!Stalo sa to 23.februára,tak sa ospravedlňujem,že tento podnet posielam trochu neskôr.V ten deň som išiel na dlhší pobyt do nemocnice a doslova som ostal šokovaný,keď som videl čo robia mestskí policajti.Som častý návštevník nemocnice,kde je veľký problém zaparkovať auto.Potom mi rozprával jeden sanitkár,že keď nie je vidieť žltá čiara,tak majú páni policajti zmerané s metrom,kde je presne 15 metrov!!Ktorí ľudia nosia v aute meter?

18. marec 2018

Flego

No pri nemocnici je meter povinná výbava :-) Chodím tam často a videl som papuču napríklad na aute, ktoré stálo 3 metre pred priechodom pre chodcov miesto 5 metrov.
18. marec 2018

kolombo

flego,ale to už trocha preháňajú,nie?
18. marec 2018

Igor

Ale veď to nemôže robiť normálny policajt.Nikto z ľudí si nemôže presne namerať bez metra koľko stojí napr.od prechodu pre chodcov.Potom to je doslova šikana a buzerácia.Do tej nemocnice chodia hlavne starí a chorí ľudia.Stále to neviem pochopiť.Buď majú Tí policajti z pokút odmeny alebo ich do toho niekto núti.Alebo fakt neviem...
19. marec 2018

Flego

Čo ti poviem kolombo, je to proste svinstvo. Už hádam 10 rokov pozorujem, že sa tu koná cielená poľovačka na pacientov nemocnice. Len nikto neberie do úvahy, že pacienti tak neparkujú z plezíru, ale preto, že celé okolie nemocnice je od skorého rána obsadené ľuďmi, čo cestujú za prácou vlakom a autá nechajú v okolí. Podrobnejšie som o tom písal pred 4 rokmi tu https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/7396/chyba-priestor-pre-nakladanie-a-vykladanie-imobilnych-pacientov Sú tam aj počiatky riešenia situácie od Lančariča, ktoré je už dnes pred dokončením.
21. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vedenie Mestskej polície mesta Trnava v minulosti opakovane adresovalo príslušníkom mestskej polície špeciálne usmernenie ku kontrole statickej dopravy v blízkosti Fakultnej nemocnice v Trnave, ktorého obsahom je požiadavka na ohľaduplný prístup pri prejednávaní priestupkov spáchaných zakázaným státím v tejto lokalite a individuálne posudzovanie takýchto priestupkov, najmä s ohľadom na objektívny nedostatok parkovacích miest v lokalite, ako aj subjektívne dôvody spáchania priestupku, najmä spojené s návštevou nemocnice. Vedenie mestskej polície uprednostňuje v takýchto prípadoch taký prístup k páchateľovi priestupku v rámci príslušných právnych noriem, ktorého výsledkom je vybavenie priestupku napomenutím. Každý priestupok je však potrebné posudzovať individuálne s ohľadom na okolnosti jeho spáchania, ako aj na osobu páchateľa priestupku.
K priestupku, ktorého sa dopustila vodička vozidla na fotografii, je potrebné uviesť, že vozidlo stojí na mieste, kde je zakázané nielen státie, ale aj zastavenie, a to dopravnou značkou V12b Žltá súvislá čiara, ktorá vymedzuje úsek, kde je zakázané zastavenie a státie z dôvodu blízkosti podjazdu. V takomto prípade ide o spáchanie priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky závažným spôsobom. K osobe vodičky je taktiež potrebné uviesť, že priestupkov spáchaných zakázaným státím sa dopúšťa opakovane a zdá sa, že sankcie v predchádzajúcich prípadoch nevedú k zamedzeniu recidívy.

Mestská polícia mesta Trnava
21. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k tomuto podnetu si dovoľujeme uviesť aj list, ktorý nám na Mestský úrad pre Mestskú políciu poslala pani z Jaslovských Bohuníc, ako poďakovanie našim kolegom z mestskej polície za pochopenie a ohľaduplnosť:

Dobrý deň, pán Keleši,
dovoľte mi touto cestou vyjadriť vďaku. Dňa 20. 2. 2018 sme s mojou mamou cestovali do Trnavy, do nemocnice za mojím hospitalizovaným bratom. Cestou nám ale zavolali smutnú správu, že môj brat skonal. V dôsledku tohto otrasu som sa dopustila priestupku a pred nemocnicou som zaparkovala svoje osobné vozidlo na zákaze parkovania – dostala som blokovacie zariadenie. Privolaná hliadka mestskej polície bola voči nám veľmi ohľaduplná a taktná. Preto vás prosím, pán náčelník, tlmočte im moju úprimnú vďaku za ich ľudský prístup a veľké pochopenie našej situácie, v ktorej som sa neúmyselne dopustila priestupku. Prajem vám, ako i všetkým príslušníkom mestskej polície veľa zdravia a pracovných úspechov.
A ešte raz vyjadrujem veľké poďakovanie privolanej hliadke.

Mestský úrad Trnava
21. marec 2018

Igor

Čakali sme inú odpoveď od mestskej polície?Takže pani bola recidivistka.Je jedno čo človek pred tým spáchal,ale za takú vec dať pokutu je choré.Páni príslušníci mestskej polície pozrite sa do zrkadla.To že páni policajti nedali pokutu niekomu čo riešil úmrtie je snáď normálne.
Čakajte viac podnetov na mestskú políciu,keď robíte suprové činnosti.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania