Olepená Trnava nálepkami CITY TAXI

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Trnava Stojka 19. júla 2013

Dobrý deň, poukazujem na prapodivné praktiky zviditeľňovania sa taxi služby CITY TAXI, ktorá svojimi samolepkami olepila nielen Kapitulskú ulicu v Trnave (fotky pripojené), ale aj stĺpy dopravných značiek v mestskej časti Hliny a Kopánky (a teda pravdepodobne aj v iných mestských častiach).
Navrhujem aby z dôvodu poškodzovania mestského majetku a majetku cestnych služieb im bolo nariadené odstránenenie všetkých samolepiek na ich náklady, resp. im môže Mesto Trnava vyčísliť náklady na odstránenie. Nezamestnaní to radi urobia....

19. júl 2013

Heisenberg

Takto sa zviditeĺňuje nielen táto taxi služba, ale samozrejme je známe, že aj iné. Spolu s inými firmami ponúkajúcimi svoje služby pofidérnym nálepkovým marketingom, resp. ničením fasád bytových domov, akoby to boli automaticky verejne odsúhlasené výlepné plochy.
Nerozumiem zhovadilosti, ktorá sa tu zaužívala, že niečie vchodové dvere môžem bezstarostne (a ano, beztrestne) polepiť čímkoľvek.
Kým sa to bude tolerovať a neotočí sa to tými istými zbraňami vo veľkom formáte proti spoločnostiam, ktoré to takto robia, tak sa asi nič nezmení.
19. júl 2013

Ivana

Presne tak páni, práve som to dnes zoškrabávala z našich vchodových dverí, ešte čerstvé. Zrovna túto taxislužbu, ale v minulosti aj mnohé ďalšie. Rozmýšlam, že navrhnem, aby naše SVB dávalo odstranovať externej firme z nášho majetku tieto neželané reklamy a bude to dávať preplácať danej taxislužbe, resp. to následne vymáhať. Čo poviete, takých pár listov od pár spoločenstiev, družstiev, atď, možno by to začalo zrazu obťažovať ich...
Nerozumiem, čo si v dobe mobilov slubujú od tohto spamu, každý má snáď zopár taxi uložených v kontaktoch, keď to potrebuje, zavolá, čo je voľné.
Čo sa týka mestského majetku, to je neskutočné množstvo koľko toho polepili, škoda že v našom právnom štáte je nariadiť im odstránenie úplne sci-fi, ale ako exemplárny prípad na odstrašenie by to bolo výborné.
19. júl 2013

vlaDyka

Rovnakú samolepkovú metódu používa aj Bytové družstvo pri ohlasovaní odpočtu meračov.... Nie je nič lepšie, ako zoškrabávať do z chodových dvier, schránok, výťahu,....
Aj ich možno teda zahrnúť do tohoto "vreca" ?
19. júl 2013

Ivana

vladyka ale kludne, len oni to davaju kolko? raz za rok /mozno/, tieto taxi som za mesiac odlepila aspon stvore /rozne firmy/. merace uz idu odpocitavat aj vzdialene, len kedy sa toho my dozijeme :))
25. júl 2013

Tono

Najhorsie su tie rozne samolepiace oznamy ( ponuka prace, produkty, vylety, sluzby a pod.), ktore dost nekulturne nalepia na sklenene vchodove dvere, stenu, alebo plast. Potom sa kde kto pri upratovani snazi dat to prec a je to este horsie....
21. august 2013

jozo

Asi tu je niekto slepy,alebo konkurencia,je to trapne ,ved cela trnava je polepena zo vsetkym moznym.A ten trapko kde nasiel taky stlp len z touto taxisluzbov.ved kazdy jeden stlp je polepeny zo vsetkymi taxisluzbami...klobuk dole trapko.cmuk
22. august 2013

Ivana

Jozko zbytocne nadavas na zadavatela podnetu, v case ked to zadaval bola CERSTVO oblebena cela Trnava prave tymito nalepkami. Odvtedy to este popribudalo dalsimi taxi sluzbami, ale ked to fotil nebol problem najst takychto stlpov furu. Neviem ci je take tazke pochopit, ze nejde konkretne len o City taxi, alebo je to tazke len pre teba.
08. september 2013

michal

no takze ja osobne si myslim ze ten co fotil city taxi tak bol z konkurencnej taxi. nie raz som videl ako tu chodil jeden alebo dvaja chlapici po sidlisku a skrabali zo stlpov konkurencne taxi a lepili tam svoje nalepky nejsom si isty ale tusim "mag alebo magic taxi ". dla mna trosku trapne chodit a skrabat dolu konkurenciu. reklama sa robi pristupom k zakaznikovi, presnostou, bezpecna jazda a podobne veci..........ale osobne tiez som za aby im to dali potom preplatit ocistenie takto vselijako polepene stlpy dvere okna a pod. keby ja zhanam taxi tak isto nechodim po stlpoch a zastavkach a nehladam nalepky ale pozriem si na nete nejaku alebo ju mam uz davno ulozenu v mobile. :) tolko moj nazor
02. október 2013

vlaDyka

Dnes som si prechodom cez mesto všímal práve tieto samolepky. A jedine, čo môžem konštatovať je to, že Ivana má stále pravdu. Nielen centrum, ale CELÉ MESTO je týmito samolepkami oblepené ! Každý stožiar osvetlenia, pomaly aj každý dažďový zvod, častokrát aj zvislé dopravné značenia....
Pokial su teda sprejeri poskodzovatelia, nie su nahodou v rovnakom vreci aj tito samolepkovaci ?
Vid : http://imageshack.com/scaled/800x600/194/pmun.jpg / http://imageshack.com/a/img163/8048/9lew.jpg
01. november 2013

vlaDyka

Cele centrum mesta je oblepene. Kazda "zvisla vec" - stlp, stoziar, stlpik plota, znacka, lampy...cokolvek.
Dnes som si vsimol zabradli na Orolskej ul. :
http://imageshack.com/scaled/1024x768/826/akdd.jpg
http://imageshack.com/scaled/1024x768/577/hc3y.jpg
09. november 2013

mates

Ludiaaaa, mna trapia ine veci, A to kde a ako zarobit prachy, nie kde a ako zoskrabavate samolepky:D.... Este dobre, ze mam okolo seba dobrych ludi, co to zoskrabu za mna:D:D:D.... A ruku na srdce, kazdy jeden z vas co by pracoval v danej taxisluzbe, tak by chcel zarobit co najviac. S tym je spojena aj takato forma reklamy.
10. november 2013

Lubica

myslis mates ze potrebujem kazde 4 metre tvoju nalepku, aby som si zavolala tvoje taxi? zijeme v nejakom dementove?
11. november 2013

vlaDyka

2 mates :
Ak niekto nastrieka tag kam sa mu zachce, je to vandalizmus a poskodzovanie cudzej veci, a za to je slusna trestna palka.
Ak niekto polepi cele mesto samolepkami (a je uplne jedno co na nich je) je to podla vas co ????
Pokial mate povolenie od spravcu / majitela vsetkych objektov, na ktore ste (chapem vasu reakciu ako priznanie sa k tomuto "dielu"), tieto samolepky nalepili, tak ste macher ! Pretoze tolko suhlasov od tolkych institucii a vlastnikov musi byt priam v niekolkych fascikloch !
A tie prachy, co za to musite - ako za reklamnu plochu platit - to vam musi potom vasa obziva naozaj skvele vynasat, ako si to mozete dovolit.
Uplne vazne vam zavidim, ze si mozete dovolit reklamne plochy ako ziadna institucia ci persooona siroko daleko.
Dokonca, ani len predvolebna kampan nie je, a nebola, u nikoho tak rozsiahla.... ako tato samolepkova reklama !
A ze to v podstate nikomu...- ziadnemu vlastnikovi ci zodpovednemu - nevadi hovori uplne za vsetko.
A to, ze v tomto meste je uz roky kamerovy system mestskej policie, len potvrdzuje to, ze sa vyuziva asi len na dve veci....

mates, ....vam skutocne neprajem, aby sa nasiel niekto rovnako "pracechtivy" a realizoval sa minimalne takymto sposobom - na kazdom kusku VASHO pracovneho, sukromneho i oddychoveho priestoru. Na kazdom stlpiku VASHO plotenia, na vsetkych VASICH dverach, na kazdej lampe pred VASIM domom, na kazdej lavicke, vsade a na vsetkom.
Cest praci !
10. február 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Mestská polícia v Trnave chytila vďaka kamerovému systému v meste štyri osoby pri nalepovaní propagačných nálepiek. Jedinou možnosťou sankcie je v tomto prípade pokuta do výšky 30 eur.
Preto prosíme všetkých občanov, ktorí uvidia "vylepovačov nálepiek" pri ich nelegálnej činnosti, aby to nahlásili na bezplatnú telefónne číslo mestskej polície 159.

ÚKaM
10. február 2014

Peter

Takže - takto:
- postihovať vylepovačov je málo účinné. Je to ako nadávať žene za priečinkom na pošte za poštové služby… Nikam to nevedie. Bol by som radšej keby zo samosprávy odpísali niečo v takomto duchu:
Ide o systematické poškodzovanie majetku v osobnom a verejnom vlastníctve a preto "zadávatelia" výlepových materiálov budú postihovaný pokutou nútených prác, resp. finančnou pokutou, prípadne zbavení licencie výkonu živnosti na 2 roky.
Nech sa páči - tu máte návod ako na to...
04. marec 2014

Michal

Peter, takže keď som taxikár a budem sa chcieť zbaviť konkurencie na dva roky bude potom stačiť oblepiť Trnavu nalepkami s logom konkurencie? ved zadavatel musi byt vlastne ten, co je na nalepke.
16. september 2015

Matúš G

Vybavené, ako primátor avizoval.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania