Vychádzanie z parkoviska

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Roland 23. júla 2013

Ak parkujem tak ako modré vozidlo a chem výsť nie je vidno cez kríky kam cuvam čim je ohrozená bezpečnost a plynulost cestnej premávky, taktiež chcem upozorniť na vysoku rýchlost vozidiel prechádzajúcich po ulici Saleziánskej, preto navrhujem osadene tzv. spomalovačov.

23. júl 2013

Aďo

SI povinny v tomto prípade privolať si "spôsobilú a náležite poučenú osobu". :(
06. august 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Pripájam stanovisko odboru dopravy a komunálnych služieb:
Zákon č.8/2009 Z.z. o cestnej premávke v §21 jasne stanovuje vodičom riešenie takejto situácie spôsobilou alebo náležite poučenou osobou.
Predmetné kríky je možné odstrániť (vrátane stojiska na kontajnery), ale potom sa dostaneme do situácie, že kontajnery na komunálny odpad budú vo väčšej vzdialenosti od vchodov, čo sa určite nestretne s pochopením obyvateľov. Občania by boli ešte nútení prechádzať na druhú stranu cesty, nakoľko parkovacie miesta sú po celej dĺžke ulice na strane stojiska.

S vaším podnetom sme sa obrátili na Okresný dopravný inšpektorát v Trnave, kde nás informovali, že dopravná nehodovosť na Saleziánskej ulici v Trnave z dôvodu neprimeranej rýchlosti prechádzajúcich vozidiel nebola a nie je zvýšená. Spomaľovacie prahy nemontujeme na ulice, ktorými prechádzajú linky mestskej autobusovej dopravy (MAD), lebo by sa neúmerne zvýšila hlučnosť prechádzajúcich vozidiel, čo by obťažovalo obyvateľov okolitých domov. Zároveň chceme zachovať štandardný komfort pre cestujúcich v MAD.
Vzhľadom na vyššie uvedené dôvody zatiaľ neuvažujeme o osadení spomaľovacích prahov.

Gmitterová, ÚKaM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania