Invazívne dreviny

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Milan Tomik 23. júla 2018

za porušenie týchto povinností hrozí právnickým osobám a podnikateľom pokuta viac ako deväťtisíc eur a fyzickým osobám viac ako tritisíc eur.

Za invázne rastliny sa podľa zákona považujú nepôvodné druhy, ktorých samovoľné šírenie ohrozuje biologickú rozmanitosť pôvodnej flóry. Momentálne je na zozname inváznych rastlín sedem bylín a štyri dreviny. Inváznymi rastlinami sú ambrózia palinolistá, glejovka americká, rod pohánkovec (krídlatka), boľševník obrovský, netýkavka žliazkatá, zlatobyľ kanadská a zlatobyľ obrovská. Medzi invázne dreviny patria pajaseň žliazkatý, beztvarec krovitý, kustovnica cudzia a javorovec jaseňolistý.

23. júl 2018

mario

Pre upresnenie na fotke nie je pajaseň žliazkatý (Ailanthus altissima), ale stomach pálkový (rhus typhina), ktorý je považovaný za nepôvodný druh ( potenciálne nebezpečný), nie však za invázny druh.
24. júl 2018

Milan Tomik

Dakujem za upresnenie, ale ten kto tam ma kosit uz dva roky absentuje. (Mestský majetok).
08. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet sme zadali spolupracovníkom, keď budú na jeho riešenie kapacity, tak dreviny odstránia.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
12. jún 2019

ObcanTT

Ulica Átriová-strom-invazívna rastlina

Chcelo by to dopravne znacenie trosku vyslobodit. ;-)
17. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na podnet s prekrytým dopravným značením sme opätovne upozornili aktivizačných pracovníkov a poprosili sme ich o spoluprácu, keďže v súčasnosti v tejto lokalite nemáme zazmluvnenú firmu spravujúcu zeleň. Aj keď ide o inváznu drevinu, nemôžeme z hľadiska dodržania zákonných postupov samosprávy zrealizovať výrub kedykoľvek počas roka.
Kto? Odbor dopravy a komunálnych služieb
Kedy? 2019

Odbor dopravy a komunálnych služieb
27. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
uvedený podnet je vyriešený, ako dokladajú priložené fotografie.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
19. júl 2020

Barbora Tomíková

Ulica Átriová-krík-neostrihaný

Z dôvodu bezpečnosti by bolo potrebné ostrihať kríky/stromy na Átriovej ulici, nakoľko je ohrozený chod cestnej premávky. Nie je vidieť cestu (keď dáva auto prednosť z prava).
20. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na Odbor územného rozvoja a koncepcií - referát zelene. O riešení podnetu budeme informovať.
Kto? Odbor územného rozvoja a koncepcií
Kedy? 2. polrok 2020

Mesto Trnava
31. júl 2021

ObčanTT

Zas a znova je tu príbeh z… Átriovej 🙈🤦‍♂️😅 Opätovne zarastané dopravné značenie. Plus… Odporúčam porozmýšlať nad aspoň záchytnými sieťami na priľahlom ihrisku. Osobne mi pred autom preletela lopta a dieťa rovno za ňou bez akéjkoľvek obozretnosti či po ceste niečo ide. Počas fotenia mi okoloidúci, ktorí to videli potvrdili, že sa to tu stáva často. Je otázkou času, kedy vodič nemusí stihnúť včas zareagovať… Pár stĺpov a sieť má určite nižšiu cenu ako zdravie či život dieťaťa!
31. júl 2021

Peto

@obcanTT ak môžeš, tak na tu sieť na ihrisku urob samostatný podnet
03. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň ObčanTT, podnet na úpravu zelene pri dopravnom značení sme preposlali na referát zelene. Čo sa týka osadenia sietí na priľahlom ihrisku, tak túto požiadavku evidujeme a do aktualizácie rozpočtu sme pridali položku na projekt spomínaného ihriska.

Mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania