Bezdomovec vo vchode

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Michaela 03. októbra 2018

Vo vchode salezianska 46 sa zdrzuje bezdomovec, ktory tu neustale moci do vytahu a taktiez pri pivniciach. Tento problem sa snazime vyriesit uz vyse roka, vracia sa stale spat. AKO OBYVATELIA VELMI PROSIME O POMOC S TYMTO ASOCIALOM, uz si nevieme dat s nim rady. Casto je aj agresivny!

03. október 2018

Robo

To v tom činžiaku žijú samí poserovia, že nevedia vyhodiť jedného asociála? A jediné na čo sa zmôžu akože chlapi z baráku je vyplakávať na OPS? To nám nastali časy .....
04. október 2018

Ivan

Vyhodíš asociala a obvinia ta z ublíženia na zdraví a rasizmu atď. Také nastali časy...
04. október 2018

Michaela

Uz rok ho vyhadzuju, no stupnuje sa to a cielene tu moci do priestorov... niekolkokrat sa vypratali ,,jeho,, nanosene veci, ale nic nepomaha. Ludia v bytovke sa snazia s tym nieco robit, ale bez vysledku. Mily Robo nechcite toto zazivat, uvazujeme nad predajom bytu, je to neunosne, ked sa bojite vo vlastnom vchode.
04. október 2018

Rasto

ako sa dostane do vášho domu? on ma kluce? mate stale otvorene?
04. október 2018

Michaela

Niekolkokrat umyselne znicil rameno na dverach, tym sa sem presmykol,lebo dvere sa same inak zavieraju. Cakava aj z boku a normalne sa za vami rozbehne. To ci ho aj niekto pusti som nevidela, ale ked sa sem dostane, uz nejde nikam vykonavat potrebu, aby ho nevymkli.
04. október 2018

kolombo

Keď ho uvidíte vo vchode,treba hneď volať políciu!
04. október 2018

Michaela

Volali sme aj vcera, naozaj toto uz je volanie o pomoc.... byvaju tu deti aj stari ludia, nevieme co s tym dalej.
04. október 2018

Rasto

ja si myslim, že takyto problem nema riešiť samosprava ale statna policia, ak je to teda tak ako opisujete..
04. október 2018

Michaela

Mestka policia nam povedala vcera , ze je to ich praca a statna dava od toho ruky prec. Vseobecne v Trnave bezdomovci prerastaju mestu cez hlavu a to je problem samospravy. Naozaj nikto nech nechce toto zazivat.
04. október 2018

Roman Krajčovič

No bezdaci to je veĺký problém ,pretože mesto na nich kašle moźu si aspolútne robiť čo sa im zachce a nikto snimy nič neurobí bohuźial...My sme sa nimy vysporiadali veľmi rýchlo dostali po papuli kopance do zadku a bolo vybavené.
04. október 2018

Robo

Michaela, prečo si myslíte, že je to problém samosprávy??? Čo si ich má samospráva nasťahovať na mestský úrad alebo na radnicu? Alebo im majú postaviť domy? Bezdomovci sú všade a v každom meste na svete... a nikto ani štát ani samospráva nemôže nikoho do ničoho nútiť. Každý si je strojcom svojho šťastia.
05. október 2018

Michaela

Mily Robo, Vas o pomoc nikto neprosil, nech sa paci je to Vas nazor, ale je dolezite ako bezpecne sa tu ludia citia. Skuste odlozit klapky z oci a uvidite, ako bezdomovci nicia verejne priestranstva, neustale su tu prispevky o znecistovani a ich usadzani. Pokial by ste mali prehlad, nie su to zvacsa trnavcania, ale pristahovalci, lebo tu v Trnave tak mozu jednoducho zit. Je to rozsiahla tema na diskusiu, ale clovek, ktory nepodava riesenie, len vsetko ofrfle, nepomoze danemu problemy. Ak ste spokojny s tym ako to je v meste, nech sa paci, ale naozaj BEZDOMOVCI MESTU PRERASTAJU CEZ HLAVU!
05. október 2018

TOP

Mesto rozsiruje kapacity ubytovne kde mozu chodit tak tu netrepte ze nic nerobia. Druha vec je ze ti ludia oto nemaju zaujem a zo zakona snimi nemozu nic robit ani policajti len ich vykazu z priestoru a oni sa presunu inde.Mate nejake riesenia bezdomovcov? Ked to nedokazu vo velko mestach tak fakt neviem ako sa stym mame vysporiadat my.
05. október 2018

Michaela

TOP, kde som napisala, ze mesto nic nerobi? Chapem tento celoplosny problem, prispevok bol zverejneny ako volanie o pomoc. Bude lepsie ak ho niekto dobije? Kolko uz bolo takych pripadov, ze ubili bezdomovcov. Top poradte, ako na to? Naozaj to tu trva uz pridlho. Viete si to vobec predstavit? Kazdy kto tu je mudry ,nech sa paci, napiste adresu kam sa ma prestahovat, nech si to okusite alebo pridte sa pozriet na Saleziansku 46!
05. október 2018

TOP

To nebolo len na vas ale aj prispevok predtym. Bohuzial niektori bezdaci si to pytaju dostat keby unas toto robil sam ho nakopem do prdele a uz urcite nepride. Tito ludia nechcu pomoc su zavisli na chlaste a uz len cakaju na smrt lebo takyto styl zivota ma len tento smer. A viem si to predstavit lebo poznam ludi co sa stali bezdakmi a teraz uz su mrtvy lebo sa prepili k smrti a pomoc im ludia chceli dat ale...
20. november 2018

Účet deaktivovaný

Poprosim podla pravidiel tohoto fora,nie bezdaci ale ludia bez domova..
Samozrejme *mudro* od kolomba,volajte policiu,ty co spravia? Tak ako tu niekto pisal,zabezpecit vchod,povyhadzovat jeho veci a popripade dotycneho par krat *povzdudit k odchodu*samozrejme zo strany muzov nie zien..
A tiez si myslim ze problem ludi bez domova je velky,mesto nieco malo sa snazi hlavne cez zimu,no konkretne riesenie nema.Niekto tu pisal ci si ich ma mesto nastahovat na m.urad..preco nie,ked mozu spavat po vchodoch mozu spat aj nam.urade
20. november 2018

kolombo

Pán mudro polícia je povinná konať a to znamená,že človeka ktorý nemá trvalé bydlisko vo vchode musí vykázať.
20. november 2018

Účet deaktivovaný

Vykaze,no na aky cas,keby to bolo take jednoduche tak ho tam uz nemaju a ked si cital tak aj policia tam bola a? Nic,mozno je tam stale
20. november 2018

Michaela

Byva tu aj nadalej, minuly tyzden sa tu vozil vytahom po poschodiach o tretej poobede... do dveri strka uz aj papieriky do ramu a vylamuje zavieranie.. a tak si tu s nim zijeme aj nadalej, ludia vykazu, policia pride, no on sa vrati. Toto je obrovsky problem v celom meste.
20. november 2018

Účet deaktivovaný

Zabezpecit dvere,mozno privarit ochrany na ram,,to tam mame prist naozaj my?...to nemate vo vchode schopnych chlapov??
21. november 2018

Michaela

Chlapi tu su a aj ked ho vyhodia prec aj jeho veci, vrati sa, alebo skoci do vytahu a vozi sa tu. Ublizite mu a pojdete este za neho sediet, ako za ,,zdraveho,,. Viacere vchody maju problemy s takymito pristahovalcami, ale tento sa tu zabyval ako potkan. Uz sme mu aj vysavovali miesta kde drichmal, ani smrad zo sava mu nevadil...
21. november 2018

kolombo

Michaela s tým bezdomovcom ti skúsim pomôcť.mám známeho na polícii.
21. november 2018

Michaela

Kolombo budeme vdacni, vzdy ich prosime nech sem chodia castejsie, lebo sa vzdy vratil, ani raz mi nezvonili policajti, ze prisli len tak namatkovo....
23. november 2018

kolombo

No ale komu majú zvoniť?A do kedy?Myslím večer.
23. november 2018

Michaela

Posledny na zvonceku a hocikedy aj v noci, a myslim ze kazdy im tu velmi rad otvori. Kolombo velka vdaka za zaujem.
11. december 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ochrana práv (v tomto prípade vlastnícke právo a právo na pokojné bývanie) občana je primárne v jeho rukách. Až keď všetky opatrenia, ktoré na ochranu svojich práv občan zrealizuje, a zrealizovať môže, zlyhajú, má nastúpiť verejná moc. Z podnetu nevieme určiť, čo všetko v tomto prípade občania na ochranu svojho bytového domu urobili, ale pravdepodobne nezabezpečili také technické (uzamknutie dverí) a organizačné (disciplína pri uzamykaní dverí a vpúšťaní cudzích osôb) prekážky, ktoré sú prekážkou pre osobu bez domova, ktorá sústavne do domu vstupuje. Žiaľ, sami obyvatelia predmetného domu umožňujú, aby tento človek do domu sústavne vstupoval. Volať políciu je v takomto prípade na mieste až vtedy, keď je už osoba v dome a odmieta priestory opustiť. Ale tu sa už rieši iba následok, nie príčina (prečo sa tam vôbec dostal). Samozrejme, je nutné riešiť práve príčinu, a tu obyvateľom bytového domu polícia ako verejná moc nepomôže.
Podľa jedného z rozsudkov Najvyššieho súdu SR: Zásada „vigilantibus iura scripta sunt“ (zákony sú písané pre tých, ktorí sa starajú o svoje práva) zdôrazňuje aj vlastné pričinenie o ochranu svojich práv vyžadujúc, aby aj občan sledoval svoje subjektívne práva a robil také kroky, v dôsledku ktorých by nedochádzalo k ich ohrozovaniu a poškodzovaniu, a predpokladá, že občan musí využiť prostriedky, ktoré mu poskytuje zákon, a následne vykonať prípadné potrebné opatrenia, aby nedošlo k porušeniu jeho práv.

Mestská polícia mesta Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania