Volebné stojany

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Peter Falis 10. októbra 2018

Rozlozenie ploch pre jednotlivych kandidatov na poslancov je vyslovene mimo férové sutaze , nakolko nezavisly kandidáti mají viac priestoru ako koalicie. Preto by som chcel poziadat o zvacsenie miesta pre koalicie.
Dakujem.
Taktiez som kandidátom za kolalične zoskupenie.

10. október 2018

TOP

Kandidat na poslanca a nevie pisat?
11. október 2018

MS

Re TOP: Zato Vas pisany prejav je priam ukazkovy, vid citat z nedavnej diskusie tu na OPS: "Druha vec je ze ti ludia oto nemaju zaujem a zo zakona snimi nemozu nic robit."
11. október 2018

TOP

Ja niesom kandidat na poslanca a co je na tej vete zle prosim ta?
11. október 2018

MS

Nic, vobec nic :-)) Ako som uz napisal, s Vasim bezchybnym prejavom mozete nadalej pokojne kritizovat inych.
11. október 2018

Juraj

Co je na tom neferove prosim ta?

Kazdy z tychto kandidatov predsa vystupuje sam za seba, koalicia ale vystupuje ako jeden celok... preto sa to aj vola koalicia. Predsalen koalicia ma jedny a to spolocne ciele.

Preco by ste mali teda dostat viac miesta?
11. október 2018

Peter Falis

dobry den, komentar som pisal ja a nakolko som mal nejako zblbnutu cestinu v mobile tak je to take ceskoslovenske. samozrejme ze je to nefer nakolko nieje dostatok miesta na prezentaciu vsetkych kandidatov na tabuliach. mam to chapat tak ze je lepsie byt nezávislý kandidát?aj ja som nestrannik ale na kandidatke koalicie. defacto aj niektory nezavisly kandidati su v koalicii, nakolko ju maju na plagatoch spominanu a odkazuju na spolocny postup a program a aj na spolocneho kandidata na primatora. Tu nejde o to,ze sa niekto citi ukrivdeny a chce rovnaky priestor. iba je potrebne byt citlivy a vyhradit trochu viac miesta pre vacsie kandidatky. neviem si predstavot kam az by siahali stojany ak by kazdy kandidoval ako nezávislý.
11. október 2018

TOP

Nevyzera to len na cestinu ale sak to je jedno. Nezavisli kandidati museli vyzbierat 500 podpisov vy ste si to ulachcili vstupom do koalicie to je myslim dost velky rozdiel.
11. október 2018

Peter Falis

nebolo to o uchlacholeni. rozhodol som sa a oni sa rozhodli inak. je to rovnaka vaha. nerobme z niekoho lepsieho cloveka len pre to ze postupuje inak. to ze som sa ja rozhodol kandidovat za koaliciu a podporovat za primatora Rasta a oni sa rozhodli defakzo podporovat ineho kandidata na primatora a pri tom kandidovat ako nezavisly je sloboda. to je super. preto nekadrujme. kandidujeme vsetci verim pre to aby sme pomohli aby toto mesto bolo lepsie pre zivot vsetkym.
11. október 2018

kolombo

Pán Falis a nie náhodou o týchto veciach rozhoduje volebná komisia,ktorá sa riadi výkladom ministerstva?
11. október 2018

Peter Falis

neviem na co narazate?
11. október 2018

kolombo

Nenarážam na nič,len sa pýtam.Tak?
11. október 2018

Peter Falis

p tom ake maju byt miesta na stojanoch velke nie.
11. október 2018

kolombo

No čo som ja zachytil na zastupiteľstve v MTT,tak voľby riadia dlhoroční zamestnanci.A primátor do toho nezasahuje.Tak počkajme si na odpoveď.
11. október 2018

Peter Falis

ja som nepisal nikde, ze je to chyba primatora.
11. október 2018

Citizen

Hadam teraz budem pisat v mene nejedneho bezneho obcana. A k niekomu prekazaju taketo veci beriem to ako predvolebne teatro nadejneho poslanca ..neviem ci by som vobec chcel aby ma tento zastupoval ci je to nezavisly , koalicny ci iny zastupca obcanov. ..Ludia potrebuju mat istotu ,ze ich zastupci su moralne a profesionalne vyrovnani
11. október 2018

Peter Falis

dobry den, to znamena ze som nemoralny a neprofesionalny? skoda ze ma nepoznate a sudite iba podla toho. kludne pridte na nasu akciu a rad sa s Vami porozpravam.Praveze ma hneva, ak je niekde nieco nefer. nekandidujem aby som sa zabezpecil alebo si nieco vybavil, ci si chcel nieco dokazat ale preto, ze chcem sluzit a viem, ze politika je o obetovani sa. zazil som si to. verim, ze obcania budu so mnou spokojny. uvidime po volbach. zelam Vam aby aj Vas hlas nasiel dobreho kandidata.
12. október 2018

Rasto

9.10.2018 na 29. riadnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Trnave to pani Lackovičová (čas 5hod. 41 min.) z MsÚ vysvetľuje zákon, v zmysle ktorého sa postupovalo. Tu je link.
12. október 2018

Peter Falis

vdaka uz som si pozrel. tak ak je to v potiadku musime to respektovat.
13. október 2018

Filip

Skor mi pride divne, ze kandidat na poslanca riesi prave tento problem cez OPS :-)
15. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe otázok a pochybností ohľadom vyhradenej plochy na umiestňovanie predvolebných plagátov pre najbližšie komunálne voľby, ktoré boli vznesené na ostatnom mestskom zastupiteľstve, preverilo mesto Trnava správnosť svojho postupu na príslušnom odbore Ministerstva vnútra SR.
Z jeho vyjadrenia vyberáme:
Vo vyššie uvedenom kontexte Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky usmernilo všetky obce na území Slovenskej republiky. Preto mesto Trnava postupovalo v uvedenej veci správne a v súlade so zákonom, ak vyhradené plochy na umiestňovanie volebných plagátov rovnomerne rozdelilo podľa počtu kandidujúcich politických strán, ich koalícií a nezávislých kandidátov pre voľby do Mestského zastupiteľstva v Trnave a podľa počtu kandidujúcich politických strán, ich koalícií a nezávislých kandidátov pre voľby primátora mesta Trnava.

Pavol Tomašovič
poradca primátora pre kultúru a hovorca Mesta Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania