Dilatačné špáry na chodníku pri Mestskej poliklinike

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Štefan 26. septembra 2013

Dobrý deň,
chcel by som sa spýtať na realizáciu opravy dilatačných medzier na chodníku pri Mestskej poliklinike v Trnave v tesnej blízkosti OR PZ Trnava.

Niekedy v letných mesiacoch tohto roka sa veľmi dlho - niekoľko týždňov - tieto dilatačné medzery opravovali a už po niekoľkých týždňoch po ukončení prác to vyzerá, že bude potrebná ďalšia rekonštrukcia. Na priložených fotografiách je celkom zreteľne vidieť rýchly postup poškodení.

Kto takéto práce realizoval a či mesto (alebo Mestská poliklinika, OR PZ?) aktuálne rieši už nejakú reklamáciu alebo nápravu vzniknutých škôd.

Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

26. september 2013

pat a mat

neriesi to nikto, pretoze zodpovedni si myslia ze ludia su slepi. odpoved bude ze kvoli nepriaznivym poveternostnym podmienkam to musi pockat na jar. mna by zaujimalo ako dopadol problem rekonstruovanych krizovatiek samospravnym krajom, ked ich odovzdavali mestu. uz po 2 tyzdnoch tam boli rolety. a doteraz je o tom ticho, ved co, ludia si zvyknu aj na sibenicu.
27. september 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Pripájame stanovisko odboru dopravy a komunálnych služieb:
Práca je zhotovená len čiastočne, pretože problematika vnútornej stavebnej konštrukcie po obnažení bola veľmi komplikovaná. Prvoradou úlohou bolo zastavenie vnikania vody do stavebnej konštrukcie, čo je aj úspešne zhotovené. Do stavebnej konštrukcie nezateká a nevznikajú žiadne škody.

Počas opravy konštrukčnej dilatácie nebola k dispozícií žiadna výkresová dokumentácia, postup bol zvolený na základe obnaženej konštrukcie, zistenia skutočného stavu a stanovenia jednotlivých postupov.

Aby bolo možné chodník používať, bola vykonaná provizórna povrchová úprava z cementových a epoxidových materiálov s dočasnou životnosťou.

Stavebná konštrukcia v mieste konštrukčnej dilatácie pracuje a dochádza k pohybom v pozdĺžnom, a čiastočne aj v priečnom smere. Na elimináciu týchto pohybov je potrebné osadiť kovové dilatačné profily špeciálne určené pre danú problematiku. Parametre a špecifikácia požadovaného dilatačného profilu bola zadaná špecializovanej firme MIGUA Gmbh v spolupráci so spoločnosťou SIKA Slovensko ako dodávateľom tesniacich súčastí konštrukčných dilatácií.

Konštrukčný problém spočíva v tom, že je potrebné premostiť pružný dilatačný pás vo vnútri stavebnej konštrukcie pohyblivým profilom na elimináciu zaťaženia povrchovej nášľapnej vrstvy mostovej konštrukcie v rozsahu 120 mm.

Gmitterová, ÚKaM
27. september 2013

Štefan

Ďakujem veľmi pekne za rozsiahlu odpoveď a vysvetlenie celého problému, ktorý na prvý pohľad nebol zrejmý. Z uvedeného stanoviska mi teda vychádza, že tie práce (napriek tomu, že to je vlastne dočasný stav) boli - ako vidieť na fotografiách - urobené kvalitne a dobre a tak ako to vidíme to má aj vyzerať. Budem dúfať, že cez vzniknuté otvory skutočne nezateká.
28. október 2013

Štefan

Dilatačné pásy sú opravené, zostáva dúfať, že kvalitnejšie a s dlhšou životnosťou.
Ďakujeme za riešenie podnetu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania