Trasa autobusov

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Neriešený
meno
xxx 29. novembra 2018

Chcel by som sa spýtať, či trasa mestkých linkových autobusov vedie cez Kalinčiakovú, Komenského a ulicu Andreja Hlinku smerom na autobusovú stanicu. Myslím, že spomínané ulice nie sú dimenzované na prejazd autobusov, v minulosti tam už spôsobili niekoľko nehôd, navyše sa tam nachádzajú školy a vodiči tých autobusov nerešpektujú ani náznakom rýchlostné obmedzenia, resp. neprispôsobujú adekvátne rýchlosť daným podmienkam a situáciam (preto aj tie nehody). Ak je dôvodom skracovanie cesty a obchádzanie zápchy na Hospodárskej, malo by sa zdržanie zarátať do grafikonu a neohrozovať jazdou polovicu mesta, len aby sa ušetrilo pár minút.

Ďakujem!

29. november 2018

natare

A tie nové cestovné poriadky robili podľa čoho? Odkedy sa do práce chodí na 6,30 alebo 7,30? Vždy to bolo, je a bude hlavne vo výrobných podnikoch tak, že smeny začínajú o 6,00 a 7,00 hod. Hovorím o linke č. 5, ktorá ide cez areál bývalej TAZ až do Boge, kto tam chodí do práce nie na 7,00 ale na 7,30 hod?
30. november 2018

Jana

Po novej úprave cestovných poriadkov sa už ani ja poriadne neviem do roboty dostať. Autobus 14 ide akoby vyhliadkovou trasou po celej Trnave, ešte mu dali z Družby aj skorší odchod tak mi nenadväzuje naň žiaden autobus, predtým ho aspoň trojka stíhala, teraz nie. Cesta do práce BUSom (Kopánka - Modranka) mi zaberie skoro hodinu (s jedným prestupom). Nástup na BUS 4 na SUT 7:20, príchod na Dohnányho 7:36, tam si riadne počkám, lebo BUS 14 tam má príchod 7:55 a odtiaľ do Modranky kde príde BUS 8:10 (ak nemešká ešte). Že úžas...ja nemám na to, aby som mohla každý deň do roboty a z roboty chodiť taxíkom!!!
04. december 2018

Erik

Jana - Linka 14 chodí tak po Trnave, lebo je to jediný spoj z Modranky(keď nerátam školskú linku) a aj "zbiera" študentov - zastavuje na Šrobárovej/Zelenom kríčku, kde je v blízkosti študentský domov Trnavskej univerzity. Linka 14 chodí ako jedna z 2 autobusových liniek na zastávku Bulharská - Tatrachema, kde je Pedagogická fakulta Trnavskej univerzity. Tento spoj študenti nevyužívali, lebo buď by na hodinu meškali 20 min. alebo by prišli skôr o 40 min. a z tohto dôvodu to je posunuté(stále síce budú meškať, lebo mesto vytvorilo iba čiastočne riešenie). Pedagogická fakulta v Trnave je pritom najlepšie hodnotená pedagogická fakulta na Slovensku a nechápem, prečo sa mesto nedohodne so študentmi ako by im vyhovovali spoje, ale aj trasovanie. A najlepšie je, že linka 14 nechodieva z Modranky cez Bulharskú, a preto tí študenti musia čakat na jedinú linku, ktorá ich odtiaľ vyzdvihne - linka 5, ktorá jazdieva raz za hodinu. Nevyužitý ponteciál.

Súhlasím s Vami, že spoje by mali na seba nadväzovať. Ja mám veľký problém s linkou 3, ktorá mi zo Spartakovskej odchádzala 6:48, a tak som stíhal vlak do Bratislavy 7:04, na ktorý chodím utorok, stredu a piatok. Podľa nového rozpisu ale tento spoj príde na stanicu 7:08.

Trnava má snád jednu z najhorších MHD, čo sa týka časov, ale aj samotného trasovania autobusov. Malá šanca na prestupy, žiadna nočná linka a nechápem ani, prečo sa mesto nesnaží spopularizovať železničnú zástavku Trnava - predmestie. Napríklad bývalý primátor Bratislavy Ivan Nesrovnal sa postaral o to, aby sa Bratislavčania z jednotlivých mestských častí presúvali po meste aj vlakom. Dokonca aj v Pezinku to funguje.
05. december 2018

Jana

Erik - jj viem však autobusom do Modranky cestujem denne už 15 rokov a presne tak nadväzovanie autobusov v Trnave je hrôza. Aj keď oželiem to, že autobus do Modranky ide cez celé mesto (aj keď študenti majú takú istú možnosť prestúpiť ako ja) tak nechápem prečo z Kopánky na neho nenadväzuje aspoň jeden v normálnom čase, Aspoň jednu spoločnú zastávku so 14 majú tri autobusy čo odchádzajú z Kopánky - 1, 3, 4 no všetky tri odchádzajú z Kopánky v rozpätí 10 minút a ani jeden na ňu nenadväzuje a treba čakať min. 20 min. V zime je to najhoršie pretože sa človek najskôr vezie v prekúrenom autobuse, spotí sa potom 20 minút čaká vonku a potom šup zas do prekúreného autobusu a z autobusu ešte peši do roboty. Super na PN.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania