Ulica Pobrežná-trávnatá plocha-vyjazdené koľaje

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Alan 10. februára 2019

Trávnata cesta, smer von z Modranky pred mostom cez Trnávku smer v pravo, za základnou školou, sa zmenila na cestu pre motorové vozidla, ktoré ju takto rozjazdili. Koľaje áut sú už aj na opačnom brehu Trnávky.

17. február 2019

ZUZANA DECHTICKA

Konečne niekto rieši, že Pobrežná ulica nemá normálnu prístupovú cestu, ale len vyjazdené koľaje, veď je to ULICA nie rekreačná zóna. Keby tam bola normálna komunikácia, ktorá by mala prislúchať každej ulici, tak to takto nemuselo vyzerať.
11. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
lokalita Modranka, Pobrežná ulica v úseku od mosta z Ulice Ivana Krasku poza areál ZŠ, okolo kaplnky, areálu Hyposko až po roh betónového plota je pozemok parc. č. 312/000 vo vlastníctve mesta Trnava, zapísaný na liste vlastníctva LV 1300 ako zastavaná plocha. Nejde o žiadne cestné teleso, preto tento úsek nie je opatrený ani žiadnym dopravným značením a primárne slúži len ako komunikačný prístup ku kaplnke Márie Magdalény zo 17. storočia, ktorá je zapísaná v zozname pamätihodností mesta, s poradovým číslom 114 (VZN č. 240). Ďalej sa podľa pisateľa podnetu nachádza spomenutá rozjazdená a zablatená cesta. K tomuto uvádzame, že úsek pri brehu potoka Trnávka parc. č. 13/0 nepatrí vlastníkovi Mestu Trnava, ale vlastníkom je Slovenská republika v správe Slovenského vodohospodárskeho podniku Banská Štiavnica (LV 1094). Mesto Trnava ako príslušný stavebný úrad v danom úseku neeviduje žiadnu stavbu rodinných domov, a preto nevidíme ani žiadny dôvod na prejazd motorových vozidiel. Tento úsek však nie je označený a ani opatrený žiadnym dopravným značením, takže k dôvodom prejazdu motorových vozidiel sa nevieme vyjadriť.

Odbor stavebný a životného prostredia
11. marec 2019

Alan

Dobry den,
napriek tomu, ze Mesto Trnava neevidujete vystavbu RD ( ale domy sa stavaju), tato komunikacia je vyuzivana casto autami za roznymi ucelmi. Bez vcasneho riesenia situacie, si bude cestu vyuzivat kdo chce a bude z nej tankodrom.
Mesto Trnava vsak urcite moze opatrit zaciatok rozjazdeneho useku vhodnym dopravnym znacenim, respektive pevnou prekazkou, ci uz samo alebo v spolupracii s Slovenskym vodohospodarskym podnikom.
12. marec 2019

ZUZANA DECHTICKA

Môj starý otec má na tejto ulici postavený dom s adresou Pobrežná 2 viac ako 30 rokov, za viac ako 30 rokov sa s cestou na tejto ulici nič nespravilo. Máte pravdu domy sa stavajú... Preto nechápem akú logiku vám dáva osadenie značky zákaz vjazdu alebo dokonca osadenie zábrany??? Vám by sa určite páčilo keby vám niekto zablokoval prístup do domu... Preto pravdepodobne navrhujete také extrémne inteligentné riešenie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.