Ulica Teodora Tekela-Automobily-iné

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Jozef Gálik 23. mája 2019

orezať konáre nad parkoviskom, kvôli holubom takto vyzerajú zaparkované autá každé ráno

24. máj 2019

Martin

Ja mám ten istý problém na inom mieste a orezanie rozhodne nič nevyrieši , holuby sa sťahujú do korún stromov iba v zlom resp. daždivom počasí a a to hlavne do veľkých korún stromov.
27. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zabezpečenie rezu v takomto prípade je veľmi obtiažne. Dreviny boli zámerne vysadené z dôvodu tienenia parkovacích miest, čím sa hlavne v letných mesiacoch znižuje dopad tepla na betónové plochy a prehrievanie okolitého prostredia. Pri súčasných klimatických zmenách sme radi, že sa drevinám darí, sú vitálne a plnia svoju funkciu aj v takýchto nepriaznivých podmienkach. Snažíme sa udržať prírodu v mestskom prostredí, pretože Trnava jej stále nemá dosť, čo však môže priniesť v určitých situáciách konflikt s obyvateľmi.
Dreviny by sa v tomto prípade museli hlboko zrezať, čo by ich poškodilo a spôsobilo by im to aj stres, čo by malo za následok vyhnanie väčšieho množstva letorastov, ktoré by boli nestabilné a v budúcnosti by spôsobili vylamovanie konárov. Bolo by vhodné, aby si obyvatelia tejto lokality zvážili zaobstaranie krycích plachiet na autá, keďže by išlo o najekologickejšie riešenie.
Kto? Odbor dopravy a komunálnych služieb

Odbor dopravy a komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania