Projektant zabudol na odtok vody

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Flego 26. februára 2014

Pri budovaní zastávky na Kamennej ceste sa zabudlo na vyriešenie odtoku vody. Ešte niekoľko dní po daždi tu býva tak hlboká mláka, že pri prejazde autom sa voda preleje až cez predné sklo a to netreba ísť ani povolenou 70-kou. Starý kozák to možno zvládne, ale nováčik pri takom zážitku môže spanikáriť a spôsobiť haváriu. Zároveň by bolo dobré vyriešiť hneď aj mláku v protismere, ktorá je tu už viac rokov, odtoku vody tu bráni chodník. Tieto mláky sú oproti sebe tak blízko, že je medzi nimi len úzky pás suchej cesty v strede. Ak sa tu stretnú dve autá, nutne musia ísť obe do vody.

04. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Zhotoviteľ bol po vybudovaní upozornený na nedostatky stavby (aj na problémy s odvodnením). Autobusové zastávky preto ešte nie sú skolaudované a neprešli do vlastníctva Mesta Trnavy. Nedostatky bude zhotoviteľ odstraňovať.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
24. apríl 2014

Flego

Zatiaľ bez zmeny.
31. júl 2014

peter

5 mesiacov od podnetu - STÁLE BEZ ZMENY...
01. jún 2015

Fedor

Je viac ako rok od podania podnetu ,problém stále nevyriešený Na zastávkach stále stojí voda Nedaleko je aj výtlk ,po daždi býva plný vody Zhotoviteľ s tým zjavne nič nespravil To skolaudovali s takými nedostatkami ???????
26. júl 2015

juraj

Poprosím Vás aspoň o odpoveď, v akom štádiu je to VAŠE RIEŠENIE...??? To nikomu nevadí, že predmetnou situáciou sú v prípade dopravnej nehody ohrozené životy a zdravie ľudí??? Tu totiž nejde iba o zastávky MHD, ale o "závadu" na komunikácii, ktorá ohrozuje cestnú dopravu (presnejšie jej bezpečnosť). To čakáte až sa tam naozaj niečo stane???!!!
17. október 2015

Matúš G

17. október 2015

Matúš G

17. október 2015

Matúš G

Problém stále nevyriešený, je to fakt nebezpečné keď idú oproti sebe 2 autá. Inak niektorý cez to doslova preletia, iný spomalia a ďalší idú stredom cesty, keďže tam nie je toľko vody. Fakt zážitok to sledovať. Problémom je aj to, že toto miesto je "v doline" a voda tam pekne steká po ceste z jednej aj druhej strany. Treba to už konečne urýchlene a na trvalo vyriešiť!
20. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
autobusové zastávky nie sú v správe mesta ale stále vo vlastníctve stavebníka infraštruktúry Za traťou IV.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
20. október 2015

Flego

To si asi robia srandu, spýtaj sa ich Matúš, kto je vlastníkom zaplavovanej cesty.
22. október 2015

Peto

rozmyslam, ci mam nad obsahom odpovede mesta plakat, alebo sa smiat. mesto nema akoze ziadne paky na pana developera? ten nemusi dodrziavat standardy?
22. október 2015

Matúš G

Na tom meste je to riadne kocúrkovo. Takéto odpovede, škoda reči. Škoda, že neviem ako to bolo keď tam neboli tie zastávky, tie sú v tom možno aj nevinne :-)
22. október 2015

Fedor

Roky chodím touto cestou a takéto mláky tam bývali ,ale myslím že to
mali preveriť pred začatím prác Ale to by sa asi museli postaviť s teplých stoličiek páni čo to projektovali Alebo sa mýlim ???
23. október 2015

Flego

No chodím tade 50 rokov tak skúsim trochu zaloviť v mojej sklerotickej pamäti :-) Ano, mláky tam boli vždy, cesta bola vždy takáto, tá sa za ten čas nezmenila, ale zmenili sa dve veci. Po oboch stranách cesty bola odvodňovacia priekopa a za ňou čerešňová alej (áno celé detstvo sme jedli čerešne do prasknutia a zadarmo, dnes stoja 6 eur kilo) Z oboch strán kopca stekali do doliny obrovské množstvá vody, ale priepustný terén ju pomerne rýchlo vstrebal. Mysím, že ešte za komunistov sa budoval ten chodník na strane lesoparku, na odtok vody sa vtedy zabudlo a tak mláka na tejto strane zostávala. Korunu tomu dala autobusová zastávka, ktorú neviem prečo postavili presne na dne doliny (nikde inde by problémy nerobila) Zabetónovaním priekopy sa zadržala voda aj na druhej strane a drží sa tam dlho po daždi. A teraz k tomu, čo s tým má mesto. Jedná sa o stavbu, na ktorú musel byť projekt a stavebné povolenie. A to stavebné povolenie muselo vydať mesto, ktoré teraz tvrdí, že s tým nič nemá.
08. február 2016

Patrik

Nefungujúci odtok vody na zastávke T.Kružliaka
Dobrý deň,
akonáhle naprší tak okolie autobusovej zastávky MHD zaplnené vodou a znemožňuje to bezpečný prejazd.
15. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
úprava odtokových pomerov bude stavebne vyriešená pri budovaní nového chodníka v roku 2016.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
21. september 2016

juraj

Páni z mesta - vyše dva roky neriešený problém. To čakáte na to, keď tam niekto príde o život? Videl som, ako v tomto úseku išli proti sebe dve vozidlá (samozrejme každý vo svojom jazdnom pruhu) avšak ako nabehli na tie kaluže tak ich mierne "stočilo" a skoro došlo k ich zrážke... Tak sa už konečne preberte !!!
22. september 2017

Peter Slamka_Mgr.

Po každom daždi zatopená autob. zastávka a voda stojaca na ceste

V Trnave na Kamennej ceste pred odbočkou na ulicu Tibora Kružliaka po každom daždi stojí voda,Obrovská mláka na autobusovej zastávke.Širka mláky je priamo úmerná intenzite dažďa.Pri väčšom daždi ja mláka rozliata po celej šírke vozovky, takže nikto v oboch smeroch nemá šancu sa jej vyhnúť. Jednak sú ňou ohrození cestujúci na autobusovej zastávke, jednak autá, keďže po intenzívnom daždi aj pri povolenej 70-ke je obtiažnejšie cez vodu prejsť. A počet aut, ktoré tade denne prechádzajú vzhľadom na rozširujúcu sa zastavanosť v tejto lokalite a z tohoto smeru, sa rapídne zvyšuje.Predpokladali sme, že pri budovaní zastávky, alebo cyklochodníka sa niekto zmiluje a vybuduje jeden vpusť a drenážnu jímku. Žiaľ márne, nikto nevyužil jedinečnú príležitosť pri jednej akcii komplexne problém vyriešiť.
23. september 2017

Flego

Neviem či toto už nenapĺňa skutkovú podstatu všeobecného ohrozenia. Aj slepý vidí, že tú vodu tam zadržuje autobusová zastávka, ale už 4 roky s tým nikto nič nerobí. Naozaj sa čaká až tam niekto zomrie?
24. september 2017

Fedor

Povoená 70 ? Neni voič povinný prispôbiť jazdu stavu a povahe vozovky ? To že nie sú schopný to opraviť ,neznamená že vodiči majú ísť 70 ! ! ! Ja osobne tadiaľ chodím často, ale ked sú tam také kaluže vždy spomalím Naozaj tam je veľké riziko dostať šmyk alebo auto môže stočiť .A to nehovorím o vodičoch čo tadiaľ idú aj 100 !
15. máj 2018

Ivona Remenárová

Autobusová zastávka T. Kruzliaka Trnav

Dalo by sa prosím Vás niečo urobiť s obrovskou kaluzou na autobusovej zastávke? Suchý nikto zaručene v okolí zastavky nezostane. Ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania