Na kruháči spinká zajko

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Flego 18. marca 2014

Veľmi nezvyčajné miesto posledného odpočinku si zvolil tento poľný zajko. Leží na kruháči na zelenom deliacom páse oproti blokov Tamaškovičova 14 a 15. Možno, že chcel takto získať nárok na obecný pohreb. Česť jeho pamiatke !

19. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Odstránenie zajaca zabezpečíme v priebehu dopoludnia (aj napriek tomu, že Nitrianska ulica a ani plocha zelene nepatrí Mestu Trnave).

Odbor dopravy a komunálnych služieb
19. marec 2014

Flego

Vybavené.
P.S.: Vďaka páni, že ste sa k tomuto podnetu postavili ako racionálne zmýšľajúci ľudia a nie ako byrokrati európskeho formátu.
19. marec 2014

Flego

V dnešnej dobe nie je jednoduché zlikvidovať ani zdochnutého zajka. Kedysi by som ho jednoducho chytil a hodil do kontajneru, no dnes tu máme zákon, podľa ktorého musíme uhynutú poľovnú zver ponechať na mieste, inak nám hrozí obvinenie z pytliactva s odňatím slobody až na dva roky. Iný predpis zase hovorí, že uhynuté zviera sa nemôže dať do komunálneho odpadu ale treba ho dopraviť do kafilérie. No a potom je tu to nešťastné parcelovanie pozemkov, ktoré spomína mesto, v okruhu piatich metrov od zajka sa stretávajú 4 pozemky: kruháč asi patrí štátu, kríčky pri ceste patria mestu a za nimi sa stretajú dva súkromné pozemky bytoviek číslo 14 a 15. Takže zajko mal široký výber komu hodí svoju mŕtvolku na krk. Myslím, že ak by sa odstraňovanie zdochliny vykonávalo úradnou cestou, zajko by stihol zhniť skôr než by ho niekto odstránil. Otázka je, ako by sa k tomu postavila regionálna veterinárna správa, že na verejne prístupnom pozemku hnije zdochlina. Našťastie v tomto prípade zvíťazil zdravý rozum nad byrokraciou a zajko bol promptne odstránený. Ďakujem :-)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania