Spolocne priestory tajovskeho 20 a 21

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení

Skutočne hrozný pohľad sa naskytá obyvateľom a návštevníkom mestského nájomného domu na Tajovského ulici (cca 5-6 rokov starého). Pookopávané steny, grafity na každom kroku a človek ani nevie kam má stúpiť, aby neskončil v nejakých zvratkoch, močke, výkale a rôznych iných nechutnostiach, častokrát až neidentifikovateľných, ktoré tu na neho číhajú cestou do bytu a z bytu dennodenne zo všetkých strán. K tomu ešte odporný smrad a sústavné problémy napríklad s vytrhnutými svetelnými vypínačmi, rozmlátenými vchodovými dverami, ktoré sa potom ani nedajú zavrieť (o zamykaní už ani nehovorím a opisom podobne otrasného stavu pivníc a podzemných garáží sa teraz nebudem zapodievať). Ďalším problémom je, že v spoločných priestoroch a pri vchode sa často pohybujú a zgrupujú normálnemu a slušnému človeku až strach naháňajúci asociáli a indivíduá- nečudo že sa tu už vyskytli aj krádeže. Nie je to sranda, vzbudzuje to totiž doslova verejné pohoršenie u ľudí, nie len tu bývajúcich. Navyše je tu sústavné riziko nákazy rôznymi chorobami a premnoženia rôznych škodcov, keďže si všetko to svinstvo nosí človek chtiac nechtiac na topánkach do bytu. Sem tam sa síce nájde nejaká dobrá duša, ktorá sa pokúsi schodisko(alebo aspoň jeho časť) v rámci možností umyť, do pár hodín sa ale svinčík začína šíriť zas a tak sa to tu postupom času z mesiaca na mesiac zhoršuje. Z hore uvedeného vyplýva, že sa nedá dohodnúť na upratovaní objektu samotnými obyvateľmi, pretože značné percento z nich predstavujú práve uvedení asociáli. Prečo by mala za to niesť zodpovednosť a dokola tu upratovať ten humus, ktorí sa tu aj tak hneď objaví zase len hŕstka slušných obyvateľov?! Nakoniec, budova je predsa V SPRÁVE tt komfortu. Keďže sa po ani po opakovaných sťažnostiach stále nedarí problém úspešne riešiť, pokúšam sa o to touto cestou. Prikladám aj zopár fotiek, ospravedlňujem sa za ich kvalitu- nevystihujú totiž presne všetok ten neporiadok, nakoniec, môžte sa prísť pozrieť sami. Ďakujem.

14. apríl 2014

Ivana

trnavcan ak sa mozem spytat, ti asociali, kt. tam byvaju tam normalne platia najom, alebo dlhuju? Vymaha to od nich TT-Komfort? Nemozu ich exekuovat, ako to funguje?, ved to je humus co tu citam.
14. apríl 2014

Flego

Mestský nájomný dom??? To sa mesto takto stará o svoj majetok? Že sa nedá dohodnúť na upratovaní spoločných priestorov? Nech správca spraví rozpis služieb na upratovanie spoločných priestoroch tak ako to funguje v každom normálnom baraku a potom to chodí kontrolovať. A kto nebude udržovať čistotu dostane výpoveď z bytu a pomaže na ulicu. Už sa nečudujem ako dopadla Coburgova, (ktorá bola ešte za mojej mladosti výstavnou ulicou s kúpaliskom, kulturákom a tutbalovým štadiónom) keď sa takto nechá devastovať aj úplne nový dom.
21. apríl 2014

host

Uprimne lutujem slusnych ludi, ktori tu byvaju.
Nam v cinziaku upratuje upratovacia firma platena z fondu oprav. Takze vsetci platime rovnako. Ak je niekto neplatic, TT komfort by mal konat a vymahat dlhy, prip zabezpecit vystahovanie.
25. apríl 2014

L

Pripájam sa k názoru, býva tam moja mamina a pri každej návšteve je to horšie a horšie. Najnovšie už asi mesiac sa nesvieti vnútri vo vchode takže nočná návšteva je o niečo adrenalínovejšia. Bytovka nie je dokončená, z vonkajšej strany prší dovnútra a podlaha sa ťažko udržiava v čistote tými malým množštvom čistotných ľudí oproti množstvu ľudí, ktorí túto bytovku obývajú. Kompetentní by mali začať riešiť túto situáciu inak zvonku celkom pekne vyzerajúca a mladá bytovka bude hanbou celého prednádražia.
25. apríl 2014

Zúfalá nájomníčka

Musím len súhlasiť , že bývanie v tomto dome si vyžaduje silný žalúdok a to je tu dosť drahý nájom. TTKomfort kašle na nájomníkov a na nedostatky ,ktoré nahlásime nereagujú.
30. apríl 2014

a

Bola velka chyba to tam vobec postavit
Na par vynimiek asociali, fetaci a rozne individua, cudujem sa,ze nikto nic
02. máj 2014

L

Svetlo, čo nesvietilo sa dalo opraviť, nájomníci boli informovaní o čistení pivničných priestorov tak úplne neriešená táto situácia neni. Ale to je iba "leukoplast" na túto situáciu a vchod je na pohľad stále v rovnakom stave.
10. máj 2014

Inka

Chodím do toho domu na návštevu. Vojsť dnu je ako vojsť do strašidelného zámku, ktorý je navyše po nejakých zvlášť negustušných príšerách, lebo je tu neznesiteľný pach, neporiadok a miestami by sa tu kľudne dali umiestniť veterné mlyny, čo tam tak prefukuje. Neviem, kto to projektoval, ale evidentne túto časť projektu nezvládol. Je to naozaj veľmi nedôstojné miesto. A keď si predstavím, akými mesačnými platbami sú zaťažení obyvatelia domu, zdá sa mi to veľmi nekorektné, pýtať takú sumu. (Ono aj vôbec je to suma, ktorá je z môjho pohľadu pomaly úžerou). Na druhej strane je na zváženie, ako prinútiť tu bývajúcich rómov, aby toto miesto nedevastovali. Nikoho toto nezaujíma, nikoho z kompetentných, lebo nik z nich tu nebýva a nemá ani príbuzných a známych. Som pobúrená nad takouto ľahostajnosťou. Nie dosť, že slušní ľudia sú nútení počúvať hlučné debaty rómov, kedy vykrikujú z bytu do bytu na seba cez okná, ale aj prostredie je špinavé, smradľavé, spoločné priestory neosvetlené, steny popísané..........no je to jedna veľká hrôza. Naozaj si nájdem čas, aby som sledovala reakciu a hlavne riešenie tohto problému, pán primátor!
26. september 2014

Miro

Ešte tu mala pribudnúť jedna krásna fotka. Keď boli pred mesiacom tie hrozné lejaky vytopilo garáže. Granule pre potkany sa roztopili a ľudia chodiac denno-denne do práce šliapali v asi 3cm vode s kyselinami a jedmi. Okolo nich plávali mŕtve myši, ktoré sú tam dodnes. Pekné nafúknuté, plesňou a chlpmi obrastené.
Záplavovú haváriu TT-KOMFORT vyriešila oznamom, že nájomníci si za to môžu sami, že nezavreli garážové dvere. Nie je to pravda, prívalová voda jednoducho nestíhala cez ten malý žľab odtekať a tak tiekla do garáží. Čakali sme 3 týždne kým to ako tak uschne. Ten smrad a hmyz z rozkladajúcich sa hávedí netreba popisovať. Smrdí to tam dodnes, stačí sa prísť osviežiť.
Keby TT-KOMFORT spravila poriadne vchodové dvere s pevným stredovým stĺpikom a nedali by sa len tak ľahko vytlačiť. Nechodili by tam bezdomovci srávať a dalo by sa to aj nájomníkmi upratovať. Pod schodmi sú ľudské výkali a na lavičkách každý večer sedia a slopú bezdáci, číhajúc na príležitosť, kedy sa tam môžu ísť vytento.
Toto miesto po večeroch nie je bezpečné.
Nevedia normálne vchodové dvere zabezpečiť. HANBA!!!
Celé je to choré, ako je to vymyslené a projektant by mal dostať metál.
26. september 2014

Flego

Hlavne, že každý primátor má v programe bezpečnosť občanov a tento bol dokonca plukovníkom u polície tak som dúfal, že sa niečo za tie 4 roky zlepší ale je to stále horšie, neprejde týždeň aby nebola v ulici nejaká vykrádačka.
A čo sa týka tej vody nielenže nestíhal žľab, u nás v ulici vtedy vyrazila splašková kanalizácia a vo všetkých bytovkách a domoch v okolí plávali po pivniciach a kotolniach hovná, všetko sa muselo dezinfikovať.
28. september 2014

Trnavčan

Tak skoro po pol roku aktualizujem podnet. Aj som rozmýšľal, či to má ešte zmysel, kedže kompetentní túto problematiku stále ignorujú. Ale keď vidím (vzhľadom na komentáre), že tento podnet ešte nie je mŕtvy rozhodol som sa nevzdať to.
Ako bolo už v komentároch naznačené, áno pred nejakým časom vytopilo garáže aj s pivnicami a teda sa tam prelievala voda so všetkým tým humusom (mŕtve myši, jedy, smeti,...). Áno TT-(dis)Komfort to uzavrel, že je to chyba nájomníkov...
A k pivniciam a garážam ešte toľko, že vchodové dvere do nich sa za chvíľu ani nebudú dať otvoriť, lebo niekto zase urgentne potreboval zámok a vytrhol ho, a kľučka drží len tak-tak.
Inak čo sa schodiska a iných spoločných priestorov týka, to sa nemení, tie fotky čo sú tu uploadnuté to stále pekne vystihujú (humus, bezdomovci, asociáli, výkaly,...).
Takže žiadne upratovanie, žiadne rozpísané služby, 98 percent obývajúcich na to kašle (okrem minima čistotných dobrovoľníkov- a to sa obávam, že aj oni to čoskoro vzdajú) a ešte tu chrachle na tie schody, alebo ich inak znečisťuje. A ten ohavný smrad to je zas iný príbeh...
Nuž čo, zas má niekto v tomto štáte, slušných ľudí za hlupákov, zas je niekto lenivý, arogantný a zbavuje sa zodpovednosti. Ignorovať všetko, a ani pol roka neodpovedať na jeden podnet to je vážení ÚBOHOSŤ NAD ÚBOHOSŤ.
A to najlepšie ešte len prichádza. Mestu/TT-(dis)Komfortu alebo už sa konečne dohodnite, kto je za toto všetko zodpovedný je zrejme lepšie, ako najať upratovačov, alebo rozpísať služby, v priemere každý mesiac dávať peniaze za
vystriekanie každého bytu proti plošticiam a inej hávedi (táto dezinsekcia trvala zvyčajne cca 10 minút). To ale musí byť vždy niekto doma, sprístupniť byt, predtým ho na to pripraviť a potom sa asi 10 dní nemôžu dôkladne vyčistiť podlahy (áno vážení kompetentní, aj keď úprimne pochybujem, že niekto z vás má toto záujem čítať, v tej to bytovke ešte bývajú ľudia, ktorí si doma upratujú a ktorých vy svojim prístupom urážate a ponižujete). Takže ľudia si musia logicky zobrať dovolenku. Nový rozmer ale všetko dostalo v období okolo polovice septembra. Na rôznych miestach sa objavil oznam, ktorého scan prikladám medzi obrázky (prečítajte si ho prosím).
Po jeho prečítaní by si každý z nájomcov myslel, že ide zase o starú známu situáciu opísanú vyššie. Ale to bol veľký omyl. Ráno nabehla do každého bytu dezinsekčná čata, tentokrát s ale úplne iným postupom o ktorom predtým NIKTO, NIKDY, NIKDE NEINFORMOVAL. Od ľudí totiž začali vyžadovať náhle opustenie bytu na celý deň (to jest do 18-tej hodiny), pretože tentoraz ho musia vraj aj ' vydymiť '. Viete si predstaviť ten šok, rozhorčenie a pocit náhlej roztržitosti a bezmocnosti, keď zrazu neviete čo skôr- obliecť sa, čo zobrať so sebou, potraviny majú byť aj s niektorými inými vecami poschovávané,... A to nehovorím o tom, že sa samozrejme, v tak veľkom obytnom dome, celkom logicky môže nachádzať aj veľa chorých ľudí, dôchodcov, ležiacich, kojencov, osamotených,... TAKTO SA SPRÁVA ČLOVEK K ČLOVEKU?!!! K ľuďom, ktorý vám platia neprimeraný nájom sa správate ako k handrám! To vám ani nestoja za to, aby ste ich o týchto závažných úkonoch vopred informovali?!!!
V každom byte sa na celú spomínanú dobu vypla elektrina a jasné je, čo pri tom napadne mnohým: Čo napríklad chladnička? Čo ľudia, ktorí tam musia mať uschované dôležité lieky... Kto si toto zoberie na zodpovednosť?
A ešte čosi. Po návrate večer do bytu sa vo všetkých izbách vznášal nepríjemný dym a zápach- to znamená potrebu intenzívneho vetrania do prievanu a opakovane asi na 1-2 hodiny opustiť byt. Horor...
A keď sa teraz pozerám na ten oznam a namiesto tak dôležitých informácii tam čítam len tie primitívne vyhrážky, je mi z toho zle.
Takže stále čakám (a mnohí iní) na vyriešenie tohto podnetu, na zlepšenie situácie.
A nezostanem ticho, v prípade potreby budem stále aktualizovať.
Zároveň chcem poďakovať všetkým čo sem píšu komentáre alebo dávajú nejaký ten like, alebo si aspoň dajú čas, prečítajú si tento podnet a vytvoria si mienku. Na záver ešte jedna výzva (a dobrá príležitosť pre predvolebnú kampaň), pre všetkých kandidátov na primátora, lebo voľby sa nezadržateľne blížia. Kto dá tento problém do poriadku, toho pôjdem voliť.
A myslím, že nebudem sám...
28. september 2014

Flego

:-) Trnavčan, ty naivka, tí čo ten problém spôsobili a trvale ho udržujú, že by boli náhle pred voľbami osvietený a začali problémy naozaj riešiť? Aj my máme svoje problémy ale čakám na 15. november, že sa snáď podarí zvoliť naozaj nové vedenie mesta, ktoré vyženie z nory aj dinosaurov na mestskom úrade a aj v TT-Komforte.
29. september 2014

Miro

Plne súhlasím s Trnavčanom, prikladám ešte dnešný krásny zážitok. Niekto cez víkend vymenil zámky na pivničných dverách. Ráno idete do práce a na prekvapenie sa nemôžte dostať k bicyklom !!!!!. Pešo do práce, taká je realita. BEZ OZNAMU, BEZ NÁHRADNÝCH KĽÚČOV!!! TOTO SA VO VYSPELEJ SPOLOŇOSTI NEROBÍ. HANBA
25. október 2014

zúfalá nájomníčka

Už tri mesiace chodíme po večeroch v neosvetlenej bytovke, správcu bytovky to už nezaujíma, riešiť sa to bude až sa niečo stane .na štvrtom poschodí sú rozbité dvere do spoločnej chodby ,cez ktoré poriadne fúka do bytov.,hlavne že platíme nehorázne peniaze za teplo a aj nájom...
26. október 2014

Ivana

To je silna kava, slusnym najomnikom naozaj nezavidim. Idu volby, na vasom mieste by som emailovala tento podnet vsetkym panom kandidatom a do kopie regionalnym novinarom, zaujimali by ma na vasom mieste ich nazory a reakcie, vyuzite aj ich FB stranky, kde vidi staznost vela ludi. Mozno bude pred volbami vacsi zaujem situaciu vyriesit. Inak co si dovoluje TT Komfort v tomto meste uz nema obdoby...
27. október 2014

Martinka

To čo tu čítam je hrozné a o to horšie,že téma nespí. To len značí to, že sa nič neďeje. TT-Comfort ešte stále nezabezpečil vchodové dvere a po nociach tam stále chodia pod schody spávať a SRÁVAŤ ľudia bez domova. Už sú tam dve kvôpky a jedna bola dokonca priamo na schodoch. Sme zúfalí,už len očakávame, nejaké infekčné choroby. Ďeťom je ťažké vysvetliť, že nech sa ničoho nechytajú a poriadne si umývajú ruky. Nie je v našich silách s tým nič robiť. Tým, že nefungujú vchodové dvere sú viaceré zámky a klučky na schodištiach povylamované od zlodejov, je len otázkou času, kedy budú vykrádané aj samotné byty. TT-Comfort nereaguje na žiadne žiadosti.
12. marec 2015

Maca

Byvam v tejto bytovke vyse pat rokov a som znechutena jednanim TTkomfortu. Platim vysoke poplatky za jednoizbovy byt ale sluzby od nich nemozem ocakavat ziadne. Z mesiaca na mesiac je to horsie a horsie. Som jednou z tych, ktori este stale mali snahu poupratovat. Vonkajsia chodba a schody ma uz nadobro presli a vnutornu uz umyvam iba pred dverami. A co je najsmutnejsie? Ze som si domov dovliekla plosticu. A ked som okamzite po jej zisteni zavolala kompetentnu osobu bolo mi oznamene,ze o probleme uz dlhsie vedia lebo dva byty uz vyskyt na nasej chodbe hlasili...a tak sa pytam: a teraz mam dokedy cakat kym pridu? Preboha ved vsade pisu ze to okamzite treba riesit lebo to zapelesi cely byt a aj bytovku a oni cakaju na vyberove konanie. A ja si mam zavolat firmu za sto eur...no neskutocne. Asi by bolo pre TTkomfort najpohodlnejsie keby dam vystriekat na svoje naklady celu bytovku...takze fajn pani spravkyna,ja pockam kym mi to zamori cely byt a aj dalsie a budem "milo" dufat, ze si potom jednu prinesiete odo mna domov. Dnes je stvrtok a mam jednu a bolo mi dnes odporucene zavolat az v utorok...kolko ich dovtedy budem mat?
16. marec 2015

L

Bývam tu už cez tri roky a už ma nebaví obchádzať hovná na chodbe, špačky, špinu, susedin pes pravidelne ošťáva chodbu (vnútornú) a keď ju na to upozorním tak to síce utrie ale psíček chodbu ošťáva ďalej, vchodové dvere sa nedajú zamknúť, nechápem osobu, ktorá mohla dať do vchodu také dvere, ktoré sa samé nepribuchnú a nakoľko sa tu premelie veľmi veľa ľudí tak to už nikto nezamkýňa. V tejto bytovke treba zaviesť systém, kontrolu, bezpečnosť. Motivovať ľudí ktorí sa snažia a potrestať tých, ktorí robia neporiadok resp. neporiadok si po sebe neupratujú. Táto bytovka je zlá, zle navrhnutá, postavená, nedokončená, odfláknutá a podobne. A na podnety v TT-komforte nikto nereaguje, veď aj načo keď tu nikto z nich nebýva ;)
17. marec 2015

Inka

Napísala som priamo primátorovi, pánovi Bročkovi, ktorý mi odpísal obratom, že situácia vo vašej bytovke sa rieši. Pokiaľ sa vyrieši, budú posilnené v okolí bytovky policajné hliadky. Poslala som mu link aj na túto stránku s vašimi komentármi, ktoré si určite prečítal. Tak isto spolu s fotografiou z vašich chodieb. Je vo svojej funkcii chvíľu, preto mu dajte čas. Verím spolu s vami, aj keď osobne v bytovke nebývam, že situácia sa vyrieši k spokojnosti obyvateľov, ktorí za svoje nie malé nájomné chcú žiť dôstojne a v čistote. Takže ........ trpezlivosť, verím pánovi primátorovi, že tento problém mu nie je ľahostajný.
17. marec 2015

L

Inka, ďakujem ti za všetkých a budeme ťa informovať ak sa niečo udeje.
17. marec 2015

Inka

L - naozaj nie je za čo ďakovať. Budem naozaj veľmi rada, ak sa niečo pozitívne pre vaše slušné bývanie udeje. Nie je mysliteľné, aby v 21.storočí takto ľudia bývali a hlavne, keď si platia ešte také nájomné, ako vy. Je to choré. A prístup TTKomfortu je hnus. Každý normálny správca by si mal uvedomiť, že funguje pre ľudí a nie ľudia pre neho. Ich prístup je vo veľa veciach arogantný, neľudský a ignorantský. Je to hnus, s ktorým sa ja osobne nemienim stotožniť. Česť výnimkám tam, ktoré si ale, bohužiaľ, nepomôžu, lebo tá chobotnica ich zahluší. Nemienim ale dávať hlavu do piesku a tak živiť takéto prístupy, nielen zo strany vášho správcu. Preto sa nedajte ani vy. Sila hlupákov spočíva v tom, že im tí múdri ustupujú. Je z môjho pohľadu nesprávne príslovie, že múdrejší ustúpi. Vidíme, kam to ustupovanie dospelo. Edmund Burke povedal: Na víťazstvo zla stačí, aby dobrí ľudia nerobili nič".
19. marec 2015

Trnavčan

Inka, aj ja sa pripájam a veľmi pekne ďakujem za tvoju pomoc...
:-)
12. máj 2015

monicokolinka

Dobrý, den, momentálne mám možnosť, ,,získať" mestké nájomné byty v Trnave, kedže som si prednedávnom dala žiadosť. Chcem sa opýtať, kedže aj tento je v ponuke, či stále mesto, alebo iná zospovedná osoba v tomto prípade TT Komfort, nerieši situácii na tejto ulici? Podla Vášho názoru, je bezpečné a slušné bývanie na Tajovského 20?Nemusím sa s rodinou báť bývať v tejto oblasti, naozaj je to tak ako to píšu niektorí tu na fóre, lebo momentálne mám z toho dosť veľké obavy, kedže sa to tam podla Vašich slov hemží kadečím a kadekým. Prosím Vás o radu. Je síce pekné byť mestskom byte za lacnejší peniaz, ale je to aj zárukou spokojného, bezpečeného a kludného bývania?
19. máj 2015

navstevnik

hlavne že mesto zaplati tt-komfortu za výkon správy.
a z novej bytovky určenej pre mladé rodiny sa stal brloh pre neplatičov, ktorí majú dlhy na nájomnom. ale samozrejme že tt-komfort svojim "konaním-nekonaním" spôsobí, že mesto bude musieť tieto pohľadávky odpísať ako nevymožiteľné.
a takto sa "hospodári" s mestským majetkom. napokon sa už nebude dať nič robiť a skončí to ako budova Prachárne.
24. jún 2015

L

Včera pribudol oznam od správkyne bytovky a rada by som ho zverejnila fotkou, bohužiaľ fotky môže pridávať asi iba zakladateľ príspevku tak citujem:"Oznamujem nájomníkom J. G. Tajovského č. 20, že dňa 26.6.2015 bola vymenená fabka. Každý si môže dať urobiť kľúč v " Sezame" oproti OD Jednota tam je originál kľúča." - oznam napísaný na zdrape papiera rukou s textom KAŽDý si môže dať urobiť kľúč je naposmech obyvateľom bytovky. Taktiež by som rada prispela fotkou spiaceho bezdomovca v bytovke na prízemí a výkalov v bytovke nakoľko tam jedna pani necháva svojich priateľov prespávať a tým pravdepodobne chýbajú základné hygienické návyky. V bytovke pribudlo niekoľko nových susedov z Coburgovej a bohužiaľ to neprispieva ku skultúrneniu tejto bytovky.
05. júl 2016

peter

Dobrý deň
Bol by som rád keby ste prijali moje pozvanie a našli si nejaký čas na osobný rozhovor o tejto, ale aj iných témach. Navrhnite prosim aspoň dva termíny a veľmi rád sa s Vami stretnem.


Prajem Vám príjemný deň

Ing.Ľubomír Krajčovič

Konateľ a generálny riaditeľ

STEFE Trnava,s.r.o.

Františkánska 16

Trnava
12. júl 2016

martin

taktiez som ako poslanec za vmc zapad - prengo a clen bytovej komisie inicioval na september poslanecky prieskum vsetkych bytoviek s najomnymi mestskymi bytmi. takze sa ponuknuteho stretnutia, zo strany zastupcu Stefe (byvaly tt-komfort), velmi rad zucastnim.
29. máj 2018

Martin

Pán primátor bročka ako občiansky aktivista napadol mesto trnava a dal ho na súd za to že mesto si chráni svoj majetok. Mesto trnava od nájomcov mestských bytov žiadalo zábezpeku v hodnote 150 eur a podpísanie notárskej zápisnice kde súhlasia z deložovaním ak nezaplatia 3 x nájom ! Nahánať si preferencie pred voľbami bolo treba !
Toto nariadenie mesta je logicke ale kedže pán primátor svoje právnické vzdelanie získal nejakým iným sôsobom ako učením sa na vysokej škole tak máme na prednádraží nový pentagon ako v bratislave! vdaka nemu za to http://www.trnavskyhlas.sk/c/15159-trnavska-radnica-uz-notarske-zapisnice-od-najomcov-nepyta.htm
Slušný občania nemajú kde bývať a pán primátor podporuje asocialov a neplatičov ktorý ničia mestský majetok!
Teraz podla platnej legislatívy môže mesto trnava deložovať a vypratať byt až po rozhodnutí súdu! čiže 3-5 rokov si budú bývať zadarmo a za 5 rokov takýto ludia vybývajú byty a znehodnotia celý mestský objekt.
Už bolo dosť natretých lavičiek a nafotených sefíčiek treba sa starať aj o majetok mesta pán Brko!!!!
Teraz si tam hovoria manageri mesta ale manžujú peniaze mestské!
som zvedavý či sa takto budú správať aj k svojmu majetku?
29. jún 2018

Martin Ješko

A NIč SA NERIEšI! HLAVNE žE CYKLOCGHOEDNíKY BUDDUJEME ! žE kOBRA!
14. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v bytovom dome J. G. Tajovského 20, 21 v Trnave sú byty dispozične sprístupnené cez uzamykateľné vstupné chodbové priestory, ktoré sú prepojené s otvorenou pavlačou a schodiskovým priestorom. Hlavné predné schodiskové priestory boli dodatočne uzatvorené výplňovou konštrukciou vrátene uzamykateľných vstupných dverí s domovým vrátnikom ovládaným z jednotlivých bytov. Tieto dodatočné úpravy boli zrealizované z dôvodu bezpečnosti, ale hlavne z dôvodu zamedzenia voľného pohybu osôb, ktoré nie sú nájomníkmi bytového domu, nehovoriac o zamedzení prespávania ľudí bez domova. Z osobných obhliadok bytového domu bolo zistené, že vchodové dvere do domu nájomníci neuzamykajú a ani vchodové dvere do spoločných chodieb k bytom nezatvárajú, zostávajú pootvorené. Tým sami nájomníci umožňujú svojou nedisciplinovanosťou vstup aj iných osôb.
Dňa 4. 4. 2017 sa konalo pracovné stretnutie, na ktorom sa zúčastnili zástupcovia STEFE Trnava, s. r. o., mestskej polície, odboru sociálneho MsÚ Trnava a zástupca primátora Mgr. Matej Lančarič. Na stretnutí sa zúčastnené strany dohodli na zabezpečení vypracovania ponúk na uzatvorenie zadných vonkajších schodísk, vymaľovanie zadných vonkajších vchodov, zamrežovanie pavlačí na prvom nadzemnom podlaží, dodávku a montáž kamerového systému a čipové uzatváranie spoločných priestorov.
Na všetky tieto činnosti sme spracovali podklady potrebné pre verejné obstarávanie vrátane výkresovej dokumentácie, ktoré boli zaslané na MsÚ. Následne 2. 8. 2017 nám bolo elektronickou poštou oznámené, že celú realizáciu (od výberu dodávateľa) bude zabezpečovať odbor investičnej výstavby MsÚ. Pre úplnosť uvádzame, že v rozpočte mesta Trnava na rok 2017 v rámci podprogramu Výdavky pre STEFE Trnava, s. r. o., na správu majetku neboli schválené finančné prostriedky pre uvedený investičný zámer.
V schválenom rozpočte mesta Trnava pre našu spoločnosť na rok 2018 boli na túto akciu vyčlenené finančné pristriedky v kapitole kapitálové výdavky. Odbor investičnej výstavby však pokladá za reálnejšie riešiť túto investičnú akciu v roku 2019. Maľovanie spoločných priestorov bude možné až po zrealizovaní investičného zámeru „Nové zasklené steny“.
Ďalej bolo na predmetnom stretnutí dohodnuté, že zástupca mestskej polície preverí u štátnej polície počet zásahov a ich dôvody v uvedenom bytovom dome, o čom nás aj priebežne informoval.
I napriek viacerým výzvam správcu, nebolo zo strany nájomníkov zabezpečené upratovanie spoločných priestorov. Z tohto dôvodu naša spoločnosť zabezpečila od 1. 6. 2017 upratovanie spoločných priestorov prostredníctvom dodávateľskej firmy raz týždenne, mimoriadne upratovanie podľa potreby.
Dňa 17. 5. 2017 sa konala schôdza nájomníkov bytového domu za prítomnosti správcu. Shôdze sa zúčastnilo 52 nájomníkov z pozvaných 88. Na schôdzi správkyňa oboznámila prítomných o upratovaní, o dodržiavaní čistoty, na programe bolo aj dodržiavanie pravidiel chovu zvierat, dodržiavanie domového poriadku, uzamykanie vstupných dverí a podobne.

STEFE Trnava, s. r. o.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania