Fatranská-blokovaný vjazd k SŠI (Fatranská 7)

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Roman Šimo 18. februára 2021

Medzi panelákmi ulice Fatranská č. 6 a 7 sa nachádza cestný prejazd smerujúci od-k Spojenej škole internátnej. Vstupný vjazd pri hlavnej ceste je však často zablokovaný čiastočne parkujúcimi vozidlami v priestore odbočenia. Neraz mali tadiaľ problém prejsť záchranné zložky alebo firmy z väčšími vozidlami. Stali sa tu už aj nehody. Je preto vhodné situáciu v týchto miestach prehodnotiť a vytvoriť podmienky hlavne na to, aby dokázali vozidlá odbočiť bez väčších problémov. Možno na jednej strane aspoň zakázať parkovať autám (jedno auto).

25. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Na uvedené miesto sa zamerajú hliadky mestskej polície za účelom posúdenia aktuálneho stavu, zjednania nápravy a odstránenia možného porušovania všeobecnej úpravy cestnej premávky parkujúcimi vodičmi. Zároveň sme podnet poslali na preverenie aj odboru dopravy. O stave podnetu budeme verejnosť informovať. Mesto Žilina.
Kto? Mestská polícia Žilina, Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
23. marec 2023

Roman Šimo

Niekoľko mesiacov sledujem uvedený priestor a stále sa ukazuje, že v smere od ulice Vysokoškolákov, by malo byť umožnené odbočiť smerom do vnútrobloku ku škole, aj väčšiemu vozidlu. V minulosti sa tam stali nehody z dôvodu nedostatočného rozhľadu i škodová udalosť, keď nákladné vozidlo poškodilo odparované osobné auto. Problém sa môže stať reálnym, ak vznikne napríklad požiar vozidiel na parkovisku vo vnútrobloku či v spomínanej strednej škole. Vjazd medzi vchodmi Fatranská 6 a 7, je úzky. Každá prekážka len skomplikuje prejazd stavebnej mechanizácie alebo záchranných zložiek. Je potrebné si uvedomiť, že sa jedná o jediný cestný prístup ku Špeciálnej škole. Veď ani vývozca odpadu tam nevchádza. Pri prípadnom zákaze parkovania v tejto križovatke, by ubudli možno 2-3 parkovacie (neoznačené) miesta. Jedná sa žiaľ o cestu a nie o parkovisko. Na prvom mieste musí byť ochrana majetku a ľudí.
02. apríl 2024

Roman Šimo

Opäť to museli aj smetiari vzdali. Ku škole sa ani nedostali. Stáli tam autá.
02. apríl 2024

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
02. apríl 2024

Roman Šimo

Samozrejme, sú ešte prázdniny. Tak, by ku škole išli asi zbytočne.
02. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Pri uvedenom probléme kontaktuje priamo mestskú políciu 159, ktorá bude uvedený podnet riešiť priamo na mieste. Podnet uzatvárame na portáli Odkaz pre starostu. Ak budete chcieť opätovne riešiť podnet, zadajte ho prostredníctvom webovej stránky mesta Žilina - ikona Podnet pre mesto. Mesto Žilina
02. apríl 2024

Roman Šimo

Bez komentára...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania