Vysokoškolákov-chodník-výtlk

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Roman Šimo 09. februára 2019

Chodník pre chodcov v úseku od OC Dubeň (tenisové kurty) po Internáty ŽU (športová hala) je z veľkej časti naklonený po takmer celej jeho dĺžke, s mnohými nerovnosťami. Odporúčam pouvažovať o rozsiahlejšej rekonštrukcii.

11. február 2019

Odpoveď samosprávy

Podnet bol poslaný zodpovedným osobám na riešenie.
Kto? Odbor dopravy MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
12. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Ďakujeme za podnet. Po zimnej údržbe sa vykoná obhliadka jestvujúceho stavu chodníka a pokiaľ sa tam budú nachádzať výtlky, tieto sa opravia. Čo sa týka jeho nového naklopenia, neuvažujeme realizovať takúto úpravu. Mesto Žilina má na údržbu chodníkov vyčlenené určité množstvo finančných prostriedkov a podľa toho realizuje potrebné úpravy.



Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
12. február 2019

Roman Šimo

Opravenie výtlkov si viem predstaviť. Dúfam však, že za nového vedenia mesta, sa budú opravovať profesionálnejšie a kvalitnejšie. Nie spôsobom, že nasype sa asfaltová drť do výtlku a pracovník si na tom "podupkáva". Horšie s jednoduchou opravou však budú pravdepodobne mnohé nerovnosti (zvlnenie). Naklonenie chodníka je už len to posledné, čo by bolo potrebné možno riešiť, ale po reakcii z MsÚ treba už len dúfať jedine v kvalitne zhotovené provizórium.
16. február 2019

Roman

Detaily úseku 1.
16. február 2019

Roman

Detaily úseku 2.
16. február 2019

Roman

Detaily úseku 3.
22. máj 2019

Roman

Aktuálny stav.
22. máj 2019

Roman

.
03. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. V súčasnosti sa nebude realizovať oprava uvedeného chodníka. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy MsÚ

Martina Žureková, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
03. jún 2019

Roman Šimo

Aspoň tie veľké výtlky v blízkosti internátov, sa mohli zaradiť do plánu opráv. Uvedeným vyjadrením, ma mesto nepotešilo. Treba len veriť, že rekonštrukcia sa uskutoční ešte v tomto volebnom období. Nie je to pravdepodobne lokalita, kadiaľ prechádzajú kompetentní s kočíkmi, s deťmi... Na druhej strane, asi tento stav väčšine ľudí nevadí, keď som naň upozornil na tomto portáli iba ja. Je mi jasné, že poškodených miest je veľa.Týmto musím vyhodnotenie podnetu iba rešpektovať.
12. júl 2019

Roman

V súčasnosti sa nachádza okolo jedného z kanálov na tomto chodníku prepadnutá časť - diera. Žiadam teda týmto opäť o celkovú rekonštrukciu chodníka od cesty vedúcej k internátom ŽU po križovatku Kaufland, zaradenú do plánu opráv najneskôr v roku 2020. Ďakujem za pochopenie.

Prosím preradiť podnet do kategórie chodník bariérový.
20. september 2019

Juraj Turek

Vysokoškolákov-Cesty a chodníky-iné

Pri chodníku medzi klientským centrom/internátmi a obchodným domom Dubeň ( frekventovanom rodinami s deťmi) sa nachádza poklop do kanalizácie ktorý sa rozpadá a v betóne okolo je veľká diera do ktorej sa poľahky zmestí 2 ročné dieťa - ak by nejaké dieťa spadlo, padne rovno do kanalizácie a nikto nemá šancu ho vytiahnuť. Prosím opraviť / zabezpečiť otvor!
23. september 2019

Roman Šimo

Ak aj nebude v tomto roku mesto riešiť celý tento chodník, prosím poslať samospráve ako upozornenie práve na ten kanál. Predpokladám však, že o tomto konkrétnom mieste vedia.
03. október 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet bol preposlaný samospráve dňa 20.9.19.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
25. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, v dohľadnej dobe sa pripravuje rekonštrukcia uvedeného chodníka. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina
Kedy? 2019 - 2020

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
25. október 2019

Roman Šimo

Ďakujem veľmi pekne, potešujúca informácia.
23. november 2019

Roman

Obidva chodníky pre peších i cyklistov, sú momentálne v rekonštrukcii.
21. december 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
je možné podnet označiť ako vyriešený, nakoľko prebiehala rekonštrukcia?

Ďakujem.
S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
21. december 2019

Roman Šimo

Ja by som s uzatvorením podnetu ešte počkal. Práce boli kôli poveternostným podmienkam pozastavené a bude sa pokračovať pravdepodobne až možno v predjarnom alebo jarnom období. Teraz chodia ľudia v podstate po rozbitom betóne, kde vidieť i dôvody rekonštrukcie. Okrem toho sa má začať výstavba aj druhej časti pri obchodnom centre. Dôležitý je teda výsledok. Bojím sa však, že to nebude optimálne. Je teda asi predčasné považovať za vyriešené.
25. december 2019

Peter

Vysokoškolákov-chodník-úprava pred asfaltovaním

Tak trochu v kutiku duse dufam , ze ten bordel na chodnikoch nebude len prekryty asfaltom, ale aj odstranene volne kusy. Avsak pri spodobe oprav komunikacii mam pochybnosti. Asi sa to zametie pod "koberec" :(
25. december 2019

Roman Šimo

Ja sa tiež toho obávam. Hlavne na časti pre chodcov je veľmi veľa nedostatkov, ktoré sa objavili práve po stiahnutí koberca, čo som aj do určitej mieri očakával. Okrem toho je v cyklotrase zhrdzavená akási možno odvodňovacia rúra, ktorá neviem na čo pôvodne slúžila. Musí teda mesto na túto stavbu dohliadnuť osobitne. Náprava naklonenia chodníka by bola pravdepodobne náročná i na financie, no ostatné sa hádam poriešiť dá v rámci zodpovedného prístupu.
14. február 2020

Roman Šimo

Spomínaná zhrdzavená rúra v betónovom podloží chodníka.
14. február 2020

Roman Šimo

V oblasti priechodu pre chodcov od zdravotného strediska, by bolo vhodné dobudovať časť chodníka alebo vysadiť kríky a premiestniť dopravné značenie. Už niekoľko rokov si totiž hlavne študenti z internátov skracujú trasu cez vychodenú trávu.
26. apríl 2020

Matúš 👍

Zatiaľ nevyasfaltované.
28. apríl 2020

Roman Šimo

Začína zjavne druhá fáza rekonštrukcie.
29. apríl 2020

Matúš 👍

Vyasfaltované.
29. apríl 2020

Roman Šimo

Tak, to som zvedavý. Pozriem.
30. apríl 2020

Roman Šimo

Ešte sa na tom pracuje. Uzavreté to ešte nemuselo byť. Rešpektujem ale.
30. apríl 2020

Matúš 👍

Finálny stav
30. apríl 2020

Roman Šimo

Ďakujem za realizáciu. Ja som však ten, čo v tomto nebudem vždy spokojný na 100 percent, ak nie je chodník zrealizovaný vrátane krajnice - obrubníkov. Teraz 90 percent spokojnosť. Je to ale určite oveľa lepšie, ako bolo ešte pred rokom.
30. apríl 2020

Roman Šimo

Iba krátku dodatočnú poznámku si dovolím. Napadlo ma až vlastne teraz, že keby boli pozemky mimo tento chodník mestské, mohol sa chodník trošku posunúť, aby stromy mali pre korene viac miesta. Takto sa obávam, že asfalt začne časom praskať a vlniť sa. Uvidíme teda, čo nám príroda časom nadelí. A možno to nebude až také zlé.
02. máj 2020

Matúš 👍

V budúcnosti by sa mala v zmysle ÚP zóny spojiť táto cyklotrasa s cyklotrasou poza OC Dubeň, s vedením v priestore pozdĺž Univerzitnej na pozemku okolo atletického oválu. Základ tohto spojenia by mal byť zjavne vybudovaný pri výstavbe parkoviska pri Novej menze. Tam má byť aj kúsok súčasného chodníka smer ŽU preklasifikovaná na cyklochodník a vedľa sa má vybudovať nový chodník pre peších. Súčasťou stavby je aj priechod pre cyklistov k OC Dubeň a začiatok úseku cyklotrasy smer internáty.
02. máj 2020

Roman Šimo

Kiežby sa niečo z toho zrealizovalo. Veľa vecí totiž často zostáva roky iba na papieri. Musí ale aj v tomto byť spolupráca mesta, univerzity...Inak výsledok bude zasa nič moc.
02. máj 2020

Matúš 👍

Prebehlo aj VO na rekonštrukciu atletického areálu. Víťaz bol oznámený ešte v októbri 2019, no nenašiel som, žeby bola podpísaná zmluva doteraz. S výstavbou cyklotrasy ako súčasťou projektu sa neráta, ale na cyklltrasu je tam snáď vynechané miesto.
03. máj 2020

Roman Šimo

Roky som aj ja si veľmi želal rekonštrukciu atletického ihriska pri internátoch. Hlavne, keď sa zrušilo na futbalovom pri Váhu. Možno aj táto nešťastná kríza opäť zasiahne vyššou mocou a nedočkáme sa. To len mimo témy. Čo sa týka cyklotrasy, tam miesta asi bude vždy na dobudovanie. Pozemok je dosť zatiaľ rozľahlý. Neviem, či sa neplánovalo aj prepojenie od ul. Za plavárňou - ul. Univerzitná - Cesta k Paľovej búde - Veľký diel - Pod hájom.
05. máj 2020

Roman Šimo

Minimálne na dvoch miestach uvedeného chodníka sa stav nezlepšil. Prosím opätovne zaslať samospráve na doriešenie v rámci reklamácie. Stále sa tvoria veľké kaluže.
05. máj 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
05. máj 2020

Roman Šimo

Tie chyby sú v podstate na rovnakých miestach, ako aj v minulosti - brezy.
14. máj 2020

Matúš 👍

Už je aj v úrovni McDonaldu rovnaká zábrana ako bola tu pred začatím prác. A bolo tam auto asi na údržbu zelene.
15. máj 2020

Roman Šimo

Iba obraz toho, ako vyzerá cyklochodník teraz po daždi.
05. jún 2020

Roman

Dúfam, že toto nie je trvalé vyriešenie problému z odtokom vody z chodníka. Bol totiž iba vyrezaný malý priestor na trávniku, kde časť vody odtečie. Ani toto provizórium zjavne nestačí. Žiadam teda plnohodnotne vyriešiť. Nepovažujem na základe uvedeného, rekonštrukciu ukončenú.
10. jún 2020

Roman Šimo

Prosím týmto o vyjadrenie Mestského úradu k predmetnému problému.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania