Antona Bernoláka-strom-neorezaný

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Roman Šimo 15. októbra 2019

V blízkosti budovy Tempo sa nachádza lipa prerastajúca do priestoru chodníka. Hlavne v lete po kvitnutí spôsobuje aj "lepenie" na chodníku. Chcem preto poprosiť podľa možností uskutočniť orez stromu, keďže aj jeden z väčších konárov vyzerá výraznejšie nahnutý.

30. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Predmetná lipa bola obhliadnutá. Nahnutie konárov na uvedenom strome bolo spôsobené pravdepodobne v minulosti konkurenciou susediacej dreviny. Lepenie chodníka je spôsobuje voška, ktorá však stromom neškodí, preto nie je dôvod na orez a zásah do dreviny. Mesto Žilina
Kto? Odbor životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
30. október 2019

Roman Šimo

Ďakujem za odpoveď. Išlo mi hlavne o to, že konáre lipy zasahujú aj do chodníka. Strom je zdá sa pekne rastúci, no orez pri chodníku sa možno časom zváži.
10. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, orez konárov zasahujúcich do chodníka sa zváži s ohľadom na bezpečnosť chodcov. Ďalšie ozdravné rezy, resp. výraznejšie úpravy dreviny sa momentálne neplánujú vzhľadom na jej dobrú kondíciu. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnsťou, MsÚ Žilina
10. február 2020

Roman Šimo

Ďakujem za odpoveď. Ani som nepožadoval výraznejší orez a skôr len orez týkajúci sa časti nad chodníkom.
23. máj 2020

Roman Šimo

Tento nespochybňujúc krásny strom, sa opäť rozrastá a zakrýva výraznú časť chodníka. Objavil som však staršie foto, kde sa ukazuje prečo ten problematický konár mohol začať rásť tak, ako je tomu v súčasnosti. V priestore lipy rástol iný strom a ten ho pravdepodobne vytlačil viac do strany. To len pre zaujímavosť, ak to tu niekto sleduje.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania