Separovanie odpadu

Zodpovednosť za riešenie: Zlaté Moravce

V riešení
meno
Lucia 22. januára 2018

Dobrý deň, zvažuje, prosím, mesto ZM v dohľadnej dobe umiestňovať nádoby na separovaný zber odpadu v domácnostiach? Separujeme do vriec plasty a papier, čo s kovmi, čírim a farebným sklom, tetrapakmi?

12. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Obce a mestá od júla 2016 neplatia zberovým spoločnostiam za zber a odvoz triedeného odpadu - papieru, plastov, kovov a skla. Tieto položky za nich priamo uhrádzajú výrobcovia a dovozcovia vytriedených komodít, ktoré poverili svojím zastupovaním jedenásť organizácií zodpovednosti výrobcov (OZV). To znamená, že náklady za triedený zber nie sú súčasťou poplatku za komunálny odpad a drobný stavebný odpad. Mesto Zlaté Moravce má záujem o umiestňovaní nádob na separovaný zber do domácností a spolu s okolitými obcami rokuje s OZV o postupnej dodávke nádob.

V meste Zlaté Moravce je zavedený vrecový systém zberu separovaného odpadu v rodinných domoch. Do žltého vreca je možné podľa platnej legislatívy ukladať okrem plastov aj tetrapaky (VKM) a obaly z kovov. Sklo sa odovzdáva na určených stanoviskách, kde sú umiestnené 1100 l kontajnery na sklo. Tieto stanoviská sa nachádzajú na uliciach: Dlhá (2 ks), Inovecká , Pod hájom, Podjavorinská, Radlinského, Priemyselná, Slavianska, E. M. Šoltésovej, Prílepy – Parková a pri obytných domoch v KBV.


Eduard Čechovič
zástupca riaditeľa
Technické služby mesta Zlaté Moravce
14. marec 2018

Lucia

V jeseň som niesla sklo na Inoveckú a kontajner tam nebol....skúsim teda opäť, ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania