Problém s parkovaním a smetnými košmi

Zodpovednosť za riešenie: Zvolen

Vyriešený
meno
Meno Priezvisko 11. septembra 2014

Touto cestou chcem pochváliť vedenie mesta za rekonštrukciu Nográdyho ulice, ktorá bola v dezolátnom stave. Avšak si dovoľujem pridať podnety, ktoré znepokojujú mňa ako aj obyvateľov tohto bloku. V prvom rade sú to smetné koše, ktoré boli osadené pri ceste, čo spôsobuje stratu minimálne troch parkovacích miest, s ktorými sú problémy najmä vo večerných hodinách pracovného týždňa. Taktiež zapríčiňujú zápach, nakoľko sú neustále otvorené alebo z nich vylietavajú smeti na komunikáciu. Nakoľko sa v nich prehrabávajú bezdomovci, množia sa hlodavce a kuny. A tie sa následne ukrývajú v kapotách áut, kde prehrýzajú káble.
Preto navrhujem dva varianty riešenia:
1. Návrat kontajnerov na pôvodné miesto, čím by sa vytvorili aj parkovacie miesta. A predišlo by sa následným problémom.
2. Zastrešenie kontajnerov - viď. foto č. 2. S prístupom len na čip, ktorý by vlastnili obyvatelia bloku ako aj firma zabezpečujúca odvoz odpadu. Tým by sa predišlo prístupom hlodavcov a bezdomovcov. A na pôvodnom mieste kontajnerov vytvoriť parkovacie miesta minimálne 4 likvidáciou prašiakov a starého kontajnera - viď foto č. 1 a vodorovným značením parkovania. Alebo zámkovou dlažbou s prístupom na cestu, ktorý je už vytvorený.
Keď to ide v Bratislave, nevidím dôvod aby to nešlo aj vo Zvolene.
Ďakujeme
S pozdravom
obyvatelia bloku

19. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.
Preloženie kontajnerov na odpad od štítovej steny bytového domu, bližšie k ceste, sme na úrade riešili na základe podnetu občanov a SBD. Pri rekonštrukcii ulice sa smerom od SBD vyhradilo viacero nových kontajnerových stojísk (cca 5-6). Dôvodom, prečo sa kontajnery posunuli viac k ceste, je aj to, že sa stávali prípady, kedy sa kontajnery nevyviezli, pretože prístupu k nim bránili zaparkované autá.
Plocha, ktorá predtým slúžila pre kontajnery môže teraz slúžiť na parkovanie, ak to bude obyvateľom vyhovovať.

Zastrešenie, alebo čipovanie kontajnerov zatiaľ nie je v pláne. Mesto má spracovaný projekt, ktorý rieši zber komunálneho odpadu a kontajnery na separovaný zber prostredníctvom tzv. polo podzemných kontajnerov. Tieto by boli umiestené v zemi a uzavreté. Plánovaný projekt by riešil tak estetickú rovinu, ako aj problém s prehrabávaním sa v nádobách. Financovanie projektu je plánované prostredníctvom fondov EÚ, momentálne čakáme na vhodnú výzvu.

Ďakujeme za pochopenie.

Anna Bešinová, odbor výstavby
Juliana Kochlicová Ištóková, odbor rozvoja mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania