Parkovanie vo Zvolene na sidlisku Zapad

Zodpovednosť za riešenie: Zvolen

V riešení
meno
Milan 05. augusta 2015

Vaši mestsky kovboji zacali davat za stierače vyhražne listky za parkovanie na trave. Kedže večer o 21.00 sa už inde ako na trave resp na blate, (kedze trava tam velakrat uz roky nerastie), už zaparkovať neda lebo nie je volne miesto, tak mesto sa rozhodlo namiesto nejakeho normalneho riešenia rovno kasírovať. Kovbojom z MsP vo Zvolene stačí prísť každý večer pred polnocou na sidlisko a mesto má zarobenè, lebo ľudia čo na tomto sídlisku bývajú musia niekde to svoje auto aj odstaviť. Je to take slovenske,......

Milan

06. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.

Útvar MsP Zvolen sa oboznámil s Vašim podnetom, v ktorom poukazujete na dlhodobý problém s parkovaním na sídlisku Zvolen Západ a tiež reagujete na informačné letáky, ktoré Mestská polícia umiestila vodičom na ich motorové vozidlá.
Informačné letáky, vo forme písomných výziev, nie sú výhražnými lístkami ako uvádzate. Účelom výziev je poukázať predovšetkým na platnú legislatívu, ktorá i napriek nedostatku parkovacích miest nezakladá vodičovi právo porušovať zákon.
Útvar MsP Zvolen prijíma podnety od občanov, ktorí negatívne reagujú na státie motorových vozidiel na zeleni a na chodníkoch, čím tieto vozidlá bránia v plynulom prechode napríklad s kočíkom, alebo vozíkom pre ZŤP. Aj z uvedeného dôvodu sa MsP Zvolen snaží týmto spôsobom upozorňovať na nežiaduce parkovanie a protiprávne konanie vodičov.
MsP Zvolen nevidí nutnosť parkovať vozidlá mimo parkovacích plôch predovšetkým počas dňa, keď sú parkovacie miesta uvoľnené. Ďalším účelom predmetných upozornení je samotná prevencia pred ničením verejnej zelene.

Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu.


MsP Zvolen, Mgr. Juraj Chabada, náčelník MsP

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania