Venčenie psov na ihriskách pre deti II.

Zodpovednosť za riešenie: Zvolen

Uzavretý
meno
cibula 14. novembra 2016

24. marca 2016
ZA VIAC AKO POL ROKA STE NIČ NESPRAVILI. ALE PLAT BERIETE!!!
Problém su "psíčkari",ktorí namiesto toho,aby sa prešli o cca 100 metrov dalej na lúku,kam chodia venčit vsetci normálny majitelia psov, tak ich venčia na ihriskách pre deti. Z hladiska hygieny je to fakt paráda.Mam malé dieťa a vždy,keď s nim idem von,tak musím davat pozor,aby do niečoho nestupilo,lebo je to všade. Neviem,na co im vobec davate tie sacky.K pieskoviskam sa ani nejdem vyjadrovat.Dvor medzi Novozamockou a Pražskou DENNE navštívi min.30 !!!! psíckarov. A popritom su osadene znacky so zakazom vstupu so psami. aj tie by bolo treba skontrolovat,lebo napr.od Kocky chýba! Mohla by to MsP kontrolovat. A myslim si,že napomínanie nestačí.

21. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v mesiaci október boli na území mesta Zvolen vykonané kontroly, ktoré boli zamerané na kontrolu Zák. NR SR č. 282/2002 Z.z, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov a VZN mesta Zvolen č. 74/2003 o podmienkach držania psov na území mesta Zvolen. Kontroly boli vykonávané na celom území mesta Zvolen aj v lokalite Zvolen - Západ. Počas týchto kontrol bolo skontrolovaných 197 držiteľov psov, pričom v 15 prípadoch bolo zistené porušenie právnych predpisov. Kontroly boli zamerané na neoprávnený voľný pohyb psov na miestach na to určených, odstraňovanie psích exkrementov a na preukázanie totožnosti psa známkou. Keďže problematika vo Vami uvedenej lokalite pretrváva aj naďalej v najbližšej dobe budú kontroly hore uvedených právnych predpisov pokračovať do odvolania.

Mgr. Juraj Chabada
náčelník MsP Zvolen
09. december 2016

Jan

Dobrý deň tento problém máme aj na síslisku Sekier človek si okolo ihrisiek a na travniku musí davať pozor, aby nestupil do psieho výjalu a hlane musíme davať pozor na malé deti hlavne ulica gen. Svobodu a okokie policajta MsP tu celý rok nevidno.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania