Situácia na Švermovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Vyriešený
meno
Gabriel 10. júla 2017

Dobrý deň,
posielam podnet s ohľadom na situáciu na Švermovej ul. s ohľadom na dopravnú situáciu, nebezpečné rozmiestnenie smetných košov a nedostatok prechodov pre chodcov.
V minulosti už boli na tomto úseku nehody kde zrazilo auto chodca a ak sa toto nezmení je len otázka času kedy budeme počuť od ďalších.
V priložených fotkách môžete nájsť situáciu ako aj návrhy na opatrenia.

14. júl 2017

Ing. Michal Štúber

Dobrý deň,
čo sa týka podnetu, v časti umiestnenia kontajnerov, uskutočnili sme nasledujúce opatrenia do komplexného riešenia Švermovej ul. v zmysle pripravovanej analýzy odpadového hospodárstva v meste Banská Bystrica.
Zvozové spoločnosti sme požiadali o umiestňovanie kontajnerov na zber komunálnych odpadov otvormi smerom ku komunikáciám pre peších, tak aby pri využívaní kontajnerov nebolo potrebné vstúpiť na cestnú komunikáciu (nie však všade je to možné keďže medzi kontajnermi a pešou komunikáciou rastú kríky).
Kontajnery, ktoré boli svojvoľne premiestnené zrejme obyvateľmi ulice za účelom získania priestoru pre parkovanie vozidiel do križovatky sme prostredníctvom zvozovej spoločnosti premiestnenili na pôvodnú stranu cestnej komunikácie a to ku garážam, viď priložené foto. Na mieste ostali 2 ks 1100 l kontajnerov na zmesový odpad, ktoré tam boli pôvodne a prináležia obyvateľom bytového domu Švermova č. 25. Kontajner na sklo sa premiestni pri jeho vyprázdňovaní.
Takto by sa aspoň čiastočne mala zmierniť situácia s umiestnením kontajnerov pokiaľ sa nezastabilizujú vrámci riadne vybudovaných stojísk resp. iného systému zberu odpadov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania