Znievska - prasknutý a nakláňajúci sa múrik

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

V riešení
meno
Marian 03. augusta 2022

Prasknutý a nakláňajúci sa múrik na schodoch na terasu, medzi vchodmi Znievska 5 a 7.

03. august 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
04. august 2022

Peter Czirak

Vacsi strach treba mat o to zabradli, ktore sa vplyvom tepelnej expanzie posuva (podpera uz je naklonena) a moze spadnut, ako sa uz na niektorych terasach stalo. Kebyze sa o to zacnem zaujimat, skumal by som aj podopretie tychto zabradli.
04. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

terasa Znievska je, rovnako ako mnoho iných terás, vo vlastníctve iného subjektu a nie Hlavného mesta. Hlavné mesto je vlastníkom pozemku, ale nie vlastníkom stavby. Takto je na Slovensku nastavená legislatíva.
Mesto Bratislava nevynakladá financie na opravu majetku, ktorý je vo vlastníctve iného subjektu. Išlo by o nehospodárne nakladanie s financiami.
Hlavné mesto má ale záujem situáciu riešiť. Preto prišlo s veľmi štedrým dotačným systémom, ktorý umožňuje vlastníkovi čerpať príspevok až do výšky 200 000 eur na opravu terasy. https://bratislava.sk/sk/terasy
Situácia je rovnaká ako pri inej terase, ako už jasne a zreteľne vysvetlila MČ Petržalka. https://www.petrzalka.sk/2022-04-12-na-pad-muru-z-terasy-na-holicskej-reaguje-aj-mestska-cast-bratislava-petrzalka/
Podnet preposielame na MČ Petržalka, ktorá môže cez svoj Stavebný úrad vyzvať vlastníka k údržbe.

S pozdravom,
Kto? Mestská časť Petržalka

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
04. august 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Petržalka
08. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet, na poškodenie upozorníme kolegov.
Stavebný úrad zároveň uskutočnil obhliadku uvedenej terasy a aj prehrdzaveného zábradlia, zistil pri tom, že schodisko vykazuje značné poškodenie kotvenia k betónovému ramenu a podeste, zároveň je poškodená nášľapná vrstva schodiska... Schodisko svojim stavebnotechnickým stavom ohrozuje užívateľov a okolie stavby, preto stavebný úrad vyzval vlastníkov, aby do 30.9.2022 vykonali potrebné opatrenia, ktorými zabezpečia mechanickú odolnosť, stabilitu stavby a bezpečnosť pri jej užívaní.
Kto? Stavebný úrad
Kedy? august 2022

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania