Hirošima alebo Kde je novy investor?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Uzavretý
meno
KubaLover 10. februára 2015

Dobry den,

chcel by som sa spytat, co sa bude diat s projektom Yosaria Plaza (Hirošima), kedze pred volbami sluboval starosta Ruzinova noveho investora, ktory je stale neznamy. Dakujem

pripajam link na zdroj: http://reality.etrend.sk/realitny-biznis/ruzinovska-yosaria-plaza-ma-noveho-investora-tvrdi-starosta.html

10. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
objekt je vo vlastníctve súkromnej spoločnosti Yosaria Plaza, ktorá budovu s pozemkom kúpila od štátu. Firma Yosaria Plaza začala objekt rozoberať a chcela tu postaviť nové nákupné centrum. Ako viete, nedokázala stavbu dokončiť. My ako mestská časť Ružinov, ktorej objekt nepatrí, sme využili možnosti, ktoré nám dáva legislatíva - t.j. udelili sme majiteľovi pokuty, ktoré nezaplatil, preto sme sa obrátili na exekútora. Cultus Ružinov sa s firmou Yosaria Plaza súdila, aby vymohla peniaze, ktoré majiteľ objektu dlhuje za prenájom časti Papánkovho námestia, rovnako neúspešne. Priebežne skúšali iné spoločnosti rokovať s majiteľom Hirošimy o odkúpení nehnuteľnosti, viaceré však potvrdili, že si kladie nereálne požiadavky.
Skúsená spoločnosť, ktorej názov môžeme prezradiť až po skončení jej rokovaní s firmou Yosaria Plaza a ďalšími firmami, ktoré sú zainteresované v tomto probléme, speje ku konkrétnej dohode s majiteľom. Rokovania sú pomerne zložité, ale podľa informácií sa opäť posunuli o čosi ďalej. Investor sa po ich ukončení predstaví sám a spolu s návrhmi od verejnosti predstaví svoju víziu tohto územia. Zároveň nám chce pomôcť s celkovou revitalizáciou Papánkovho námestia, aby sa sem opäť vrátil život.


kancelária starostu
10. február 2015

Adrian Gubco

Tipujem to na J&T.
11. február 2015

MiSa

Myslím si ze je jedno kto to kupi, dolezite je aby Hirosima zmizla z Ruzinova a priestor bol vyuzity tak aby sluzil Ruzinovcanom.
11. február 2015

flow

je aj nie je to jedno, s druhou časťou tvojej vety súhlas.
JéaT sa tomto mesta všeelijak dostalo k množstvu budov, pozemkov v BA a ako vyzerajú - vraj aj Kocka či OD Budúcnosť, a ako to tam vyzerá - hanebne, rozbomardované už cez 10 rokov, nič sa s tými chodníkmi nerobí, autá na nich jazdia aj napriek zákazom. Oni vedia a zrejme chcú len nesúrodo stavať nové sklenené opachy, to je ich "riešenie" pre toto mesto.
12. február 2015

Karol

Najlepšie by bolo spraviť tam park pre verejnosť. Načo ďalšie nakupne cemtrum. Je ich málo? Polus, Aupark či Eurovea. Samotný Polisnje od Tomašikovej ul. pár minut autom. Jedine, čo by sa tym dosiahlo, že by ludia parkovali aj na sukromnom parkovisku bytoveho domu oproti ak by boli parkoviska tohto nakupneho centra zaplnene, kde je už aj tak problem parkovať pre solarium a bar ktoré tam sidlia.
12. február 2015

flow

Tie menované sú dostupné len autami či MHD, toto obchodné centrum bolo pre miestnych dostupné aj peši. V obchodoch s potravinami tu nie je konkurencia/často ani poriadny výber (iba Lidl + JétéTernoSamoška), tie služby a obchody ktoré boli v OD Ružinov/Prior takisto chýbajú.
Toto miesto si zaslúži byť pekným priestorom, ktorým už príliš dlho nie je (napr chodníky Papánkovho námestia sú tu zničené od jazdenia a parkovania áut 15 rokov aj pre typickú benevolenciu policajtov či mestskej časti; načo tam dlhodobo je/bola tá kamera na rohu Kultúrneho domu?).
A obchodný dom by sa sem hodil, ale nie nejaký megalomanský premrštený ako chcel Liška, či opacha typu Retro, alebo ako je na obrázku vyššie tá nafúknutá "hokejová hala". Do velkosti pôvodného tzv. Prioru s citlivým začlenením (v Ružinove sci-fi, ja viem) a ostalo by miesto aj na menší parčík, pri podzemnom parkovaní. Tiež vrátenie nerozbitého pekného Papánkovho námestia ako akéhosi centrálneho bodu Ružinovčanov, malo byť na programe dňa najmenej ostatných 6 rokov.
Ale ako to vyzerá, zas nám všetci nezodpovední kujú za chrbtami tajnosti, aby nás niečím nepríjemne bez možnosti voľby "ohúrili"
22. máj 2015

peter

Nech tam vyrastie cokolvek, ale nech sa hlavne nieco s tym uz robi, kludne aj druhe retro, lebo takyto stav je naozaj uz sialeny
Ale mam pocit ze o investorovi vie len pan starosta vo svojich snoch, nic neprinuti pana Lisku konat....bohuzial u nas nie su nastroje na to, aby sa razantne konalo. A to pripominam, ze je tam uz aj nejaka exekucia....ale bohuzial u nas to funguje opacne, cim ide o mensiu sumu, tak exekucne konania su velmi rychle, nekompromisne, ale ak ide o nieco vacsie, tak to uz nefunguje....ach jaj !!!
14. apríl 2017

ruzinovcan

https://reality.etrend.sk/komercne-nehnutelnosti/10-slovenskych-nakupnych-centier-ktore-zostali-len-na-papieri.html

A čo ďalej? Dokedy to takto potrvá? Koľko prázdnych rečí a sľubov ešte bude?
31. august 2017

Jana

Dňa 31.08.2017 o 01:10 hod. v noci vznikol veľký požiar v objekte Yosaria. Okolo ruiny je veľa vyrastenej zelene (divé topole a iná burina znečisťujúca okolie), ktoré keby začali horieť, ohrozia blízke parkoviská a obytné zóny. Hasiči našťastie rýchlo zareagovali, nakoľko sme ihneď volali 150.
Kto je zodpovedný za bezpečnosť tohto objektu ? Okrem bezdomovcov tam chodia aj deti, ktoré behajú po streche ruiny. Dnešný požiar nás ubezpečil v tom, že situácia je naozaj vážna a ako obyvatelia blízkych domov sa nechceme nechať ohrozovať touto zdevastovanou stavbou. Žiadame kompetentných, ktorí pred voľbami nasľubovali, že problém Yosarie vyriešia, aby konečne začali konať.
31. december 2018

Zuzana Kmetova

Tomášikova-stavby a budovy-opustená budova

Dobry den prajem,

zaujimalo by ma co sa riesi v veci opusteneho obchodneho domu Ruzinov na Tomasikovej ulici. Je to neakceptovatelne, ze taku ruinu mame oproti nasim bytom uz roky a ze mesto s tym nic nerobi. Ak je terajsi majitel neschopny stavbu dokoncit a zveladit, tak to treba riesit ak si vazite obcanov Ruzinova.
Je to akurat miesto pre bezdomovcov a kvanta potkanov.
Zaujimave je, ze sa to velmi nemedializuje. Ktovie kto za tym je a ci je vobec adekvatne sankciovany.

Dufam, ze novy starosta sa tejto zalezitosti ujme a ze sa to konecne zacne riesit. Ta ruina je hanba Ruzinova a vobec Bratislavy! Vyzera to ako vojnova zona.

S pozdravom,

Zuzana Kmetova
24. november 2021

PeteR

Dobrý deň,
Už je rok 2021. Ujal sa toho niekto? Za chvíľu tu máme voľby, a verím že niekto to znova využije na predvolebnú kampaň. A znovu nechá zapadnúť prachom.
25. november 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
25. november 2021

PeteR

Nuž, pamätám si ako sa posledne spomínala Hirošima v novinách (Echo, strana 5):
https://www.ruzinov.sk/data/MediaLibrary/1/19608/marec_2019.pdf
A nový majiteľ je schránková sročka s krytím:
https://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=436275&SID=2&P=1

Kataster to prekrásne potvrdzuje:
https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk/kataster/detail/kataster/parcela-c/805556/1099_2?pos=48.155345,17.164671,18

Som zvedavý, či s takou firmou niekto pohne bez exekučného konania.

S pozdravom,
Peter.
02. december 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

všetky aktuálne informácie ohľadom bývalého OD Ružinov "Hirošimy" nájdete v aktuálnom čísle Ružinovského echa 12/2021 - 1/2022. https://www.ruzinovskeecho.sk/clanok/pytali-ste-sa-co-sa-bude-diat-s-hirosimou
Nakoľko je to dlhodobý proces, považujeme tento podnet za uzavretý.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania