Dopravná-stavby a budovy-opustená budova

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Vladka 10. novembra 2022

Dobrý deň,

predmetná stavba je majetkom ŽSR. Jedná sa o bývalé potraviny a zbytočne chátra. Pokiaľ je problém ju prenajať, nemôže sa tento priestor prerobiť na pivničné priestory pre obyvateľov bytovky, ktorí pivničné priestory k bytom nemajú? Zas, ďalšia zbytočne nevyužitá nehnuteľnosť.

10. november 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
14. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na základe podnetu Vám oznamujme, že ŽSR v súčasnosti z technických dôvodov nebudú realizovať prenájom nebytového priestoru na Dopravnej ulici (bývalé potraviny) . V budúcnosti sa plánuje odpredaj tohto nebytového priestoru.

Zároveň upozorňujeme, že v prípade majetku definovaného ako dočasne nepotrebného a nepotrebného pre ŽSR je prenájom resp. odpredaj riešení ponukovým konaním, ktoré sú zverejňované na internete v súlade s platným rezortným postupom. V prípade pretrvávania záujmu o nehnuteľnosti v správe ŽSR, odporúčame priebežne sledovať našu ponuku na internetovej stránke www.zsr.sk záložka Služby verejnosti - Obchodné a vzdelávacie služby – predaj a prenájom majetku https://www.zsr.sk/sluzby-verejnosti/obchodne-vzdelavacie-sluzby/predaj-prenajom-majetku/ . V prípade záujmu a výberu konkrétnej nehnuteľnosti je potrebné postupovať v zmysle uvedených podmienok príslušného ponukového konania.

Prajem pekný deň,

Ing. Ľubomír Mitas

Manažér externej komunikácie
Odbor komunikácie a marketingu
ŽSR - Železnice Slovenskej republiky
Klemensova 8, 813 61 Bratislava

+421 903 520 132
+421 2 2029 5983
28. jún 2023

Vladka

Dvere na budove su rozbite a do vnutra chodia deti, ako aj rozne individua. Prosime o zabezpecenie vchodu a teda celkovo pristupu do budovy, deti mozu prist k urazu a novych najomnikov nepotrebujeme.
28. jún 2023

Vladka

Pridavam foto.
29. jún 2023

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,

predmetný podnet sme opätovne preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,

Tomáš Štěpán
administrátor odkazprestarostu.sk
Bratislava - Rača
04. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

z hľadiska budúceho využitia bude priestor potravín ponúknutý na odpredaj v zverejnenom ponukovom konaní. Vzhľadom k tomu, že ŽSR spravujú majetok Slovenskej republiky, je proces prípravy odpredaja administratívne a časovo náročný. S prenájmom priestorov neuvažujeme z dôvodu, že bez stavebných úprav sa predmetné priestory nedajú využiť na navrhovaný účel (ako náhrada za pivničné kobky). V prípade, ak by boli priestory prenajaté a nájomcom následne stavebne upravené, nevieme garantovať, že by si ich nájomca mohol priamo odkúpiť, keďže odpredaj týchto priestorov musí byť realizovaný formou zverejneného ponukového konania. V prípade, ak by tieto priestory následne odkúpila cudzia osoba, ŽSR nevzniká dôvod na náhradu nákladov, ktoré nájomník investuje do stavebných úprav priestorov.

Prajem pekný deň,

Ing. Ľubomír Mitas
Manažér externej komunikácie
Odbor komunikácie a marketingu
ŽSR - Železnice Slovenskej republiky
Klemensova 8, 813 61 Bratislava

+421 903 520 132
+421 2 2029 5983

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania