Jána Stanislava-detské ihrisko-potrebná údržba

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Uzavretý
meno
Denisa 02. apríla 2023

Ihrisko vo vnutrobloku jana stanislava a Tomankova je v dezolatnom stave. Hracie prvky su zastarale, pieskova cast je necistena a predovsetkym nieje oplotene, co robi z tejto hracej plochy kazdodenny vybeh pre psov, ktorych majitelia ich nechavaju volne pustenych, s tym, ze obvykle vykonavaju svoju potrebu priamo na detskom ihrisku. Obyvatelia tohto vnutrobloku by ocenili oplotenie ihriska, aby nedochadzalo k jeho znecistovaniu a modernizaciu hracich prvkov.

03. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobry den.
Pieskovisko udrziava dva razy mesacne povereny zamestnanec uradu, v zmysle platnej legislativy. Oplotenie nie je vhodne, vzhladom na skutocnost, ze plochou prechadzaju chodniky. MC Bratislava - Karlova Ves spravuje 42 verejnych detskych ihrisk, nie je v nasich financnych a kapacitnych moznostiach revitalizovat naraz a vsetky. Pokial na ihrisku vencia psy, treba volat MsP - ihrisko je opatrene tabulou - kde je zakaz psov na ihrisku uvedeny.

Halina Trubinyiova
oddelenie dopravy a ZP
MiU MC Bratislava - Karlova Ves
04. apríl 2023

Denisa

Dakujem za odpoved, myslim, ze ste rieseniu problemu nevenovali ani 5 minut. Nakolko za a) pieskovisko nebolo za dva roky cistene ani raz, osobne som z neho vyhadzovala tehly a kusy stresnej krytiny, ktora tam bola minimalne rok, nehovoriac o skle.

Za b) ihriskom neprechadza ziaden chodnik, vedie pozdlz ihriska, tak ako vo vsetkych vnutroblokoch na sidlisku v okoli, kde ihriska oplotene su.

Za c) argumentovat tym, ze mate vela prace je vskutku neprofesionalne. Ak sa mestska cast nedokaze starat o svoj majetok, tak by asi stalo za zvazenie zrusit toto ihrisko a nechat nadalej z neho robit verejnu toaletu pre psov z okolia.

Za d) Nazyvat tento priestor z Vasej strany ihriskom vyznie odvazne, nakolko je nielen ze nevyhovujuce ale aj zdraviu ohrozujuce pre deti vdaka vykalom, spakom a volne pohybujucim sa psom.

Podnet ste sice uzavreli, ale pre obyvatelov vnutrobloku sa neuzavrel, nadalej trvame na rieseni problemu.
06. apríl 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania