Račianske mýto - orezavanie stromov počas vegetačneho obdobia

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý
meno
Zuzana 06. mája 2023

Na Racianskom myte v tychto dnoch prebieha masivne orezavanie stromov pocas vegetacneho obdobia a obdobia hniezdenia vtakov. Co na to inspekcia zivotneho prostredia a nas pan starosta? Toto je uz uplne cez ciaru!

09. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem za Váš podnet. Podnet som postúpila na riešenie referátu životného prostredia.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
10. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe informácie z referátu životného prostredia Vám preposielam časť odpovede, ktorá bola odoslaná na inšpekciu životného prostredia:
"Zásahy do zelene v parku na Račianskom mýte prebiehajú v rámci projektu celkovej revitalizácie parku o čom dlhodobo informuje mestská časť na svojej webstránke.
Výrub drevín prebiehal na základe právoplatného Rozhodnutia o výrube č.8317/59532/2020/DŽV/Teš, ktoré bolo vydané na základe spracovaného odborného Dendrologického posudku z roku 2019.
Prioritne sú odstránené invázne – nepôvodné stromy a dreviny v nevyhovujúcom zdravotnom stave.
Na výrub drevín počas vegetačného obdobia bol vypracovaný ornitologický posudok zo dňa 26.04.2023 a výrub prebiehal počas jeho platnosti, následne ešte koncom týždňa prebiehal orez a úpravy stromov pomocou vysokozdvižnej plošiny. Kmene a konáre sa priebežne ukladali na kopy a postupne sa odvážajú.
Výrub stromov realizuje odborná firma, ktorá bude robiť aj následné sadové úpravy – výsadby stromov , založenie trvalkových záhonov a trávnikov.
V zmysle vyššie uvedeného rozhodnutia bude vysadených vo vhodnom agrotechnickom termíne 32 ks odrastených stromov s obvodom kmeňa 25/30 cm. Nové stromy sa vysádzajú až po ukončení stavebnej činnosti, na novo vytvorených plochách..."

Za porozumenie ďakujem.
Podnet navrhujem označiť ako uzavretý.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
19. máj 2023

Zuzana

Dobry den. Nie som odbornik, ale nemyslim si ze naletove dreviny maju priemer kmena +-50 cm. To sa mi zda ze su povodne dreviny. Je v poriadku, ak su vyrubane chore stromy, ale nie vsetky vyrubane stromy boli chore, co vidiet aj na zrezanych kmenoch. Ale este si dovolim otazku, preco boli vyrubane kriky. Kde budu hniezdit, schovavat sa drobne vtaky, spevavce? Ci stacia nam tu uskriekane vrany znecistujuce chodniky, auta.. ? Pekny zvysok dna. Zuza
30. máj 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,
Vladimír Šarčevič
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
06. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
opätovne som oslovila referát životného prostredia. Vyrúbane bolo všetko v rámci výrubového povolenia, na celý výrub ako aj orez bolo povolenie,bol spracovaný dendrologicky prieskum ako aj ornitologický posudok. Predmetný výrub sa uskutočňuje z dôvodu revitalizácie daného územia, aby bolo krajšie a bezpečnejšie.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania