Vajnorské jazero-Verejný poriadok-blokovanie príjazdovej cesty

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Vajnorák z BA 27. februára 2024

Dobrý deň,

chcel by som nahlásiť nedodržiavanie dopravného značenia, neporiadok spôsobení stavbou a obmedzovanie príjazdu na Vajnorské jazero. Už druhý krát sa mi stalo, že majiteľ stavby nevedel zabezpečiť prechod cez jedinú prístupovú cestu, ktorá je od železničného priecestia.
Chcel by som požiadať MČ Vajnory, aby udelila pokutu majiteľovi pozemku.

Presnú parcelu neviem, tak som vybral z KM približnú lokáciu.

Ďakujem.

S pozdravom Vajnorák

27. február 2024

Julo

Stavat individualne v zahradkarskych koloniach, kde chyba pristup, siete a p., je zverstvo a malo by to byt zakazane.
27. február 2024

Pavol Grasse

Treba zavolat mestsku policiu ked ste na mieste.
28. február 2024

Vajnorák z BA

Dobrý deň, pán Grasse,
kým príde Mestská Polícia, tak sa možno postavia aj základy. Toto má riešiť MČ Vajnory, mala by robiť preventívne kontroly, aby sa nestalo, že musíte čakať kým vyložia náklad, ktorý mohli vyložiť na opačnej strane a to nehovorím o nedodržiavaní dopravného značenia.
S pozdravom Vajnorak
04. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Pracovníci mestskej časti Bratislava – Vajnory sa dňa 29.02.2024 zúčastnili obhliadky na štyroch rozostavaných stavbách na Vajnorských jazerách. Všetkých prítomných stavebníkov upozornili na neblokovanie prístupových ciest. Zároveň bol telefonicky kontaktovaný dodávateľ jednej zo stavieb spoločnosť JKM Stav, spol. s r.o., ktorý potvrdil blokovanie jedinej prístupovej cesty /jednosmerka/ k stavbe. Podľa jeho slov vykladanie materiálu sa nerealizuje denne a netrvá dlhšie ako 10 minút. Navyše dodávateľ nie je na stavbe sústavne, stavba sa realizuje po etapách s prestávkami.

Stavebník bol upozornený na dodržiavanie podmienok vyplývajúcich z vydaného stavebného povolenia.

Avšak, stavebný úrad blokáciu cesty na nevyhnutnú dobu vyloženia materiálu potrebného na stavbu, v tomto prípade na 10 minút, nepovažuje za tak vážny priestupok, ktorý by musel byť riešený v priestupkovom konaní, nakoľko sa jedná o cesty v chatovej a záhradkárskej lokalite, ktoré slúžia výlučne na prístup k jednotlivým nehnuteľnostiam. Nie sú to cesty I., II., ani III. triedy, ani cesty spájajúce obce navzájom.
Je dôležité byť k sebe tolerantný a prispôsobiť sa vzniknutej situácii na oboch stranách sporu, resp. hľadať také riešenia vzniknutého problému, ktoré budú akceptovať obe strany.

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24
05. marec 2024

C K

Čiže keď sa na chatke spraví niekomu zle a privolá si RZP, tak 10 minút s infarktom v rámci vzájomnej tolerancie má počkať, až dovyložia materiál?

Nie je zdravým rozumom vykladať si materiál až na pozemku stavby, kde si na to treba spraviť zázemie?
05. marec 2024

Vajnorák z BA

Dobrý deň,

samozrejme, že je to možné. Ten pozemok má prístupovú cestu aj z druhej strany. Skúste použiť Váš "zdravý" rozum, keď niečo komentujete resp si najprv neviete overiť konkretnú situáciu. To nie je prvý krát, čo takto bola blokácia cesty.
05. marec 2024

Vajnorák z BA

MÚ Bratislava – Vajnory,
Bol by som zvedavý, čo by ste povedali, keby tam chcela prejsť sanitka/ hasiči? To by potom 10min bolo úplne v poriadku? Pán Majiteľ, ako som písal má prístupovú cestu aj z druhej strany, takže kľudne mohol využiť ten priestor a nie obmedzovať obyvateľov Vajnorského jazera.
Problém je, že to nebolo prvý krát MÚ Bratislava – Vajnory!
05. marec 2024

C K

Pán Vajnorák, asi sme si nerozumeli, mal som na mysli prípad ako Vy. Že potrebuje prejsť RZP po tej jedinej prístupovej ceste, o ktorej píšete. Aj ak je možnosť alternatívnej trasy, je to stratený čas obchádzať, nikto vopred nevie, že vchádza do zahatanej cesty, kde je vykládka na 10 minút.

Zázemie si má spraviť stavebník u seba.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania