Gogoľova ulica - parkovanie na chodníku (parkovisko o 20 metrov)

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

Uzavretý
meno
Martin Vyžinkár 22. septembra 2015

Parkovanie je jednoznačne jeden z hlavných problémov mesta NZ. Chodník na Gogoľovej ulici je poškodený zaparkovanými autami. Možno sú miesta kde inak ako na chodníku nie je možné parkovať (hovorí to ale o našej úrovni a kvalite prostredia mesta). Ulica na fotografiách ale takým miestom nie je! Za rohom budovy sa nachádza parkovisko ktoré poskytuje dostatok parkovacích miest - po celý deň. Prečo teda parkujú autá na chodníku? Pohodlnosť vodičov a možnosť „si to dovoliť“ je jediná odpoveď. Chodník si bude o krátky čas vyžadovať rekonštrukciu. Sme tak bohaté mesto že nás to nemusí trápiť?

23. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Bol zaevidovaný pod číslom 48179 a postúpený na Odbor komunálnych služieb. Po preverení skutkového stavu sa vyjadríme k problému presnejšie.

S pozdravom,


Nikoleta Makaiová
sekretariát primátora mesta Nové Zámky
13. október 2015

Odpoveď samosprávy

Vážený pán Vyžinkár,

na základe skúseností MsP s parkovaním vodičov na chodníkoch musím vyjadriť súhlas s Vašim názorom. Avšak zo strany MsP, v prípade dodržania nešťastných 1,5 metra priechodného miesta, nie je možné vodičov riešiť nakoľko sa nedopustili žiadneho priestupku okrem prípadov parkovania motorových vozidiel na chodníku v „Zóne s dopravným obmedzením“.
Odborne posudzovať stav chodníkov, únosnosť ako i mieru zaťaženia chodníkov a ich následného poškodenia odparkovanými motorovými vozidlami nie je v kompetencii MsP.
Nakoľko dopravné značky B 33 „Zákaz státia“ a B 34 „Zákaz zastavenia“ majú platnosť len na cestnej komunikácii, bez platnosti na chodník, východiskom by bola možnosť využiť zónové dopravné značenie „Zóna s dopravným obmedzením“, kde sa platnosť dopravných značiek vzťahuje na cestnú komunikáciu ako i chodník.
S pozdravom


Mgr. Jozef Tököly
náčelník MsP
25. január 2016

Martin Vyžinkár

Zima, sneh - ďalšie dôvody preču tu autá nemajú čo hľadať na chodníku: v sobotu nasnežilo, v nedeľu dopoludnia boli chodníky okolo fotografovanej lokality upravené, sneh z nich bol odhrnutý. No za autami bol chodník stále zaprataný snehom, pretože mechanizmus na úpravu chodníkov za odparkovanými autami nedokáže prejsť. V pondelok ráno sa teda chodci museli brodiť rozmočeným snehom - desiatky chodcov vs. 6-7 pohodlných ľudí čo nedokážu prejsť 50 metrov od parkoviska! Tá istá situácia pri čistení okrajov cesty - autá čistiace okraje cesty od nánosov (štrk, piesok. prach) tu nemajú šancu pretože okraj je cesty je zaprataný autami. Ďalší drobný krok k zaprášenému špinavému mesto bol spravený. Dopravná značka "Zóna s dopravným obmedzením" má cenu asi 140,- eur, dve (začiatok a koniec s montážou možno 1.000,- eur ????). Ak sa bude rozjazdený chodník o pár rokov opravovať určite to nebude za cenu porovnateľnú s dvoma dopravnými značkami.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania