Parkovanie pred garážami - znemožnený výjazd!

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý
meno
U NAS TAKA OBYCAJ 02. januára 2016

Majitelom garazi je znemozneny korektny vyjazd z garazi, garaze stoja s bytovkou desiatky rokov ale ilegalne parkovanie na boku prijazdovej cesty je v poslednej dobe trendom a urcite v rozpore s predpismy, vhodne je riesenie oznacenim zltou ciarov alebo betonovymi kvetinacmi - aj ministerstvo dopravy pred budovou tuto politiku realizuje , samosprava moze garaznikom pomoct alebo si to maju sami vyriesit?

04. január 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mestská časť Rača sa riadi aktuálnym posudkom Krajského dopravného inšpektorátu (KDI), ktorý na mieste vykonal obhliadku. Po kontrole daného územia KDI a konzultácii s kompetentnými pracovníkmi MČ Rača bolo konštatované, že tu nemožno umiestniť značku Zákaz státia. Jednak šírka komunikácie pred garážami postačuje na to, aby tu mohli pozdĺžne parkovať autá a jednak sme museli prihliadať na nedostatok parkovacích miest v tejto lokalite.
Systémové riešenie tejto situácie je také, že pokiaľ vodič parkujúci pred garážou bráni vjazdu alebo výjazdu z garáže, je treba sa obrátiť na políciu, aby takýto priestupok na mieste riešili.

S pozdravom


Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
04. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

pozdravujem samosrpavu, ked si tam obyvatelia a majitelia garazi nainstaluju betonove kvetinace bude to korektne alebo proti spolunazivaniu tak ako teraz ked si tam stoja auta a brania vyjazdu, to ze nefunguje parkovacia politika v BA je jedna vec.. ale obmedzovat vyjazd je nespravne.. je v raci zachytna parkovisko? ake je problem s parkovanim tak sa na zachytnom parkovisku ma parkovat a nie pri múrikoch, na chodníkoch alebo komunikaciachl.. sme ako v bronxe.. aj tam uz funguje pravo..ci?
04. január 2016

KRISTUŠAT NEKI

navrhujem svojpomocne instalovanie betónových kvetinacov, neporusuju vôbec nic nakolko sa nachadzaju aj pred min. dopravy....a to este aj nevysadene..
05. január 2016

tibor

nedostatok parkovacích miest nie je adekvatna odpoved. ako k tomu pridu majitelia garazi, ktori za svoje peniaze sa snazia problem s parkovanim vyriesit a jedinou odmenou im je stazeni pristup do svojich garazi. pri blizsej obhliadke je v okoli dost moznosti parkovania, urcite viac ako v porovnani s inymi mest.castami a a aj po slovnom upozorneni majitelov parkujucich vozidiel pred garazami, ide cisto o ich pohodlnost parkovat pred svojim domom a branou, kedze v case upozornenia bolo dost volnych miest na veľkom parkovisku na Plickovej. takze v nedostatku parkovacich miest to nebude!!!!
05. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

pred mojou garazou zaparkovalo tiez auto a mestska policia mi povedala ze nemozu nic podniknut je to na sukromnom pozemku..keby som bol lekar a musel ist k pacientovi tak smolka.. ale poradili mi ze aby som auto odtiahol na jazdnu drahu a potom ho mozu zistovat a pokutovat resp. riesit.. tak som zaplatil v blízkej krcme dvom chlapom po pive a odtiahli ho.. policia ho vyzistila.. a hned prisiel majitel ze on bol na chvilu nieco vybavit.. nebol miestny bol to CEZPOLNY..
09. január 2016

Anton Zucker

Vam kuruje garazisti? a ti co vam tam parkuju sa kam daju, ked uz teraz musia obyvatelia bytovky parkovat na chodnikoch? sa naucte soferovat a parkovat do tich garazi... nema vam nahodou mesto este rozsirit pristup do garazi? nemame nahodou parkovat v Pezinku, aby sa vam nezdalo, ze sme pohodlny? kvoli trom stazovatelom co nevedia soferovat, nebude mat kde parkovat 20 aut...
11. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

ste z BB, LC, ZV ale SN?.. tak tam sa odlifrujte alebo na ine zberne parkovisko..
11. január 2016

tibor

ano, presne pan zucker, mestska cast ma riesit parkovanie k spokojnosti vsetkych.... a nie kazdy je taky skvely sofer ako vy..pripadne sa necudujte , ked tam budete stat a budete mat prevalene bocne dvere, lebo my, co nevieme soferovat a parkovat do garazi vam bez problemov taketo nieco mozme sposobit
11. január 2016

Vladimír

"Po kontrole daného územia KDI a konzultácii s kompetentnými pracovníkmi MČ Rača bolo konštatované, že tu nemožno umiestniť značku Zákaz státia. Jednak šírka komunikácie pred garážami postačuje na to, aby tu mohli pozdĺžne parkovať autá a jednak sme museli prihliadať na nedostatok parkovacích miest v tejto lokalite"

Mohli by kompetentní pracovníci mestskej časti uviesť, na základe ktorého právneho predpisu nie je možné umiestniť dopravnú značku zakazujúcu státie? Lebo tie argumenty, ktoré sú uvedenú sú nesprávne.

Ad 1. to, že je šírka vozovky je údajne dostatočná predsa nie je v rozpore s osadením dopravných značiek zakazujúcich státie. Teraz viem napočítať na oboch rukách prípady v Bratislave, kde sa zákaz státia podobným spôsobom uplatňuje.

Ad 2. tento argument je chorý a mestská časť by si mala uvedomiť, koho záujmy háji a akú dopravnú politiku robí. Obmedzovať majiteľov garáží, ktorí sa priamo svojimi vlastnými prostriedkami zúčastňujú riešenia nedostatku parkovacích miest v prospech ľudí, ktorí sú schopní zaparkovať svoje vozidlo v strede chodníka, na trávniku alebo v predzáhradke s argumentom "lebo JA nemám kde parkovať", to je skutočne udržateľné riešenie.
12. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

suhlasim s panom vladimirom.. poprosim si ho aby osobne spolu z garaznikmi navstivili miestny urad a vysvetlili zavaznost potreby vyjst v ustrety majitelom garazi.. to ze nie je parkovanie.. treba vyriesit zachytnym parkoviskom.. trebárs aj prenajmom nevyuzitel plochy za racou.. to je spravny pristup a nie obmedzit majitelov súkromného pozemku za ktory platia bloody Money..
12. január 2016

Anton Zucker

Pan tibor, ja netvrdim, ze som skvely sofer... parkovanie, cuvanie sa uci v autoskole... a ked vam nejde tento zaklad, tak prosim vas ani do auta nesadajte a neohrozujte nevinnych ludi na cestach, bicyklom sa vam hadam podari vist von z garaze. samozrejme, ze sa moze stat, ze naburate dvere, tieto pripady riesi poistovna (PZP)... a vyhrazky maju na starosti pani policajti. ja tam ani neparkujem, tak jedine, ze by sa vam to podarilo v nejakom obchodnom centre na parkovisku. Ja som len riesitel ako Krucifix Nagy, dovsetkeho sa stara cistokrvny Bratislavak.
Tento problem by sa mal riesit nejakym kompromisom a nie mysliet hned len na svoj zobacik. Rozsirit tu cestu a tak prist o kusok zelene
13. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

tak neviem co ma na mysli anton strelec.. ale zelen patri do kvetinacov , ktore zamedzia ilegalnym park piratom pred garazami...do kvetinacov sa davaju zvycajne kvety a ina zelen.. takze ucel s osohom je dany..k manévrom pri vyjazde z garaze.. nema co komentovat.. nech si prenajme garaz a nech parkuje denne s autom pricom pred garazou mu brani v bezpecnom vyjazde auto z inej ulice..v iných právnych statoch by uz boli auta davno odtiahnute bez zbytocne diskusie..
13. január 2016

Anton Zucker

V inych statoch maju asi aj viacej parkovacich miest a nemusia sa tam ludia nenavistne dotahovat a vymyslat ako tomu druhemu spravit zle, ale tu sme v bananovom statiku, kde si aj ti najvyssi robia co chcu.Iny kraj, iny mrav. Kludne si tam postavte aj latriny, ludia z baraku vam tam mozu nehat odkaz a ja sa pridem pozriet tiez.Radsej si tam rieste problem vacsiny obyvatelov a nie len svoj, mozno by ste si tim prisli aj na svoje
13. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

v kanade mate povinnost spravcu bytovky zabezpecit obyvatelovi parkovacie miesto.. s pristavenou nabijacou jednotkou pre pripad startovacieho problemu...
v svk povoluju parkovanie na chodnnikoch,a terasach...https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/15643/parkovanie-na-terase-na-adamiho
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/14459/parkovanie-na-adamiho-ulici

na krizovatkach https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/18189/nebezpecny-vyyazd-na-hlavnu-cestu-vendelinska


tak sa necudujme folkloru etc..
13. január 2016

Vladimír

P. Zucker - plne rozumiem Vašim názorom, ale nemôžete povyšovať možnosť zaparkovať osobný automobil na ústavne právo. Pravdou je, že takýmto parkovaním obmedzujete právoplatných vlastníkov predmetných garáži k ich výkonu vlastníckych práv, čo je ďaleko väčší priestupok. Ak nemáte kde zaparkovať, tak je potrebné zvážiť kúpu garáže, prenájom parkovacieho miesta, zúčastniť sa súťaže o vyhradené parkovacie miesto, alebo začať využívať iný druh dopravy. Nie nadarmo sa hovorí, že bohatou krajinou nie je krajina, kde majú chudobný autá, ale krajina, kde jazdia bohatí MHD.
13. január 2016

tibor

pan zucker, vidim, ze ste absolutne pochopili problematiku....ja hladam riesenie na rozdiel od vas a od mestskej casti. tiez pocitujem problematiku parkovania v BA ale urcite to neriesim tak, ze v inych castiach, budem komplikovat parkovanie inym vozidlam!! a skuste vysvetlit, ako robim ja druhemu zle, ked sa domaham bezproblemoveho vyjazdu z vlastne garaze??? a tiez by som sa rad dozvedel ake PZP by vam preplatilo skodu, ked rano pridete k vozidlu a mate ho poskodene? :) a vyhrazanie a policia??? uz ste to niekedy skusili?? vrelo doporucujem :)))
13. január 2016

Anton Zucker

Pan Tibike, ano su aj taky kkti, co spravia skodu a ujdu. Tam by mala pomoct havarijna... Uz ste niekedy spravily taku skodu??? :-) Hlavne aby vas nikto nevidel!!! Vrelo neodporucujem, nikdy neviete nakoho narazite... ;-)
Asi som to nepochopil... Tie auta, ked su zaparkovane oproti garazi pri obruvniku, vam sa vobec neda vist von s autom z garaze, alebo da sa vist, ale pokrutite volantom o 2x viac? Lebo, ked sa neda vist vobec, tag to je vazny problem!!! Pokial ste len rozmaznany, tag to Vladimir treba riesit predajom a kupou garaze, kde nikto nezavadzia, popripade rodinny dom s garazou... Toto je debata nadlho asi...
Drzim Vam palce, aby ste Pani tuto problematiku vyriesily v prospech vsetkych ucastnikov...
13. január 2016

KRISTUŠAT NEKI

lepsie v prvom pripade ako v nasledujúcich dvoch...
13. január 2016

KRISTUŠAT NEKI

odkupim od Miestneho uradu betonove kvetinace...pouzijem ich...na zamedzenie parkovania na ulici...
13. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

po dnesnom telefonate s hovorkynou samospravy...mi bolo odporucene spojit sily majitelov garazi a spravit stretnutie na pode samospravy spolu aj s majitelmi aut parkujúcich na tejo ulici a spolocne vyriesit problem..
trebárs vyuzit inu plochu na parkovanie ...etc...
13. január 2016

tibor

pan zucker, ak som správne pochopil, vás sa problematika parkovania na dotknutej ulici netýka, ale aj napriek tomu mate výhrady voci majitelom garázi..zaujimave . nie, tu nejde o to, kolko krat treba pokrutit volantom. ja na rozdiel od vas rozumiem aj majitelom aut parkujucich pre domom a mam zaujem na spolocnom rieseni problemu. A predaj garaze? Mate záujem pan zucker? ja vam tu garaz bez problémovou predam. Mozno potom budete chapat aj druhu stranu.
13. január 2016

Anton Zucker

Moj znamy tam vlastni jednu z garazi a nikdy sa mi nezmienil otomto probleme.. Tak som sa zapojil.
Ja som sa pytal ved, ci sa neda vobec vist von.?! Kolko chcete za garaz, mozno dobra investicia do buducna...?.
Treba vyvesit oznamy na garaze, do vchodov a je asi potreba aby ste sa dohodli medzi sebou a riesily.Vela vasich susedov asi ani nevie co vas trapi...
13. január 2016

lemo

Moji rodicia, ktori maju uz takmer 70 rokov vlastnia jednu zo spominanych garazi (a vlastnia ju uz vyse desat rokov). Pouzivaju auto pravidelne a este ani raz sa mi nestazovali ze by odtial nevedeli vyjst. Neviem co tu riesite.
Sam som v tej garazi niekolko krat parkoval a ani raz som nemal problem sa do nej dostat.
13. január 2016

tibor

riesime tu problem pan lemo..... moji rodicia a aj dalsí maju opacny problem a ja som tam tiez parkoval a tiez som mal stazeny pristup, ono asi tiez bude zohravat ulohu velkost vozidla a parkovanie vozidiel pred garazou.
13. január 2016

lemo

Osobne som do tej garaze niekolko krat parkoval auto ktore ma 4.4 metra, cize ziaden Smart, nebol problem. Vzdy ked som tam parkoval tam stalo auto. Koniec koncov kedy tam su volne miesta, ze... Ked neviem soferovat nekupujem si velke auto. Zaujimalo by ma ako parkujete prakticky kdekolvek inde v meste - napriklad v takej garazi pod Hviezdoslavovym namestim.
Okrem toho - kam chcete tie auta presunut? Na travu? Ci na nedaleke detske ihrisko medzi domami? Realisticky v okoli neexistuje volne priestranstvo kde by sa nahradne statie dalo vybudovat a pokial tam byvate tak to velmi dobre viete aj vy. Pre vas totiz ide iba o riesenie vasho vlastneho problemu resp. nepohodlia. Co budu robit ostatni vam je jedno, co je koniec koncov vidno aj z "ilustracnych" fotiek navrhovanych rieseni ktore boli k tomuto navrhu pripojene.

Vsak aj z MU vam odpovedali ze "šírka komunikácie pred garážami postačuje na to, aby tu mohli pozdĺžne parkovať autá". Tzn, ze predpisy a normy tam parkovanie umoznuju....
13. január 2016

tibor

asi ste necitali vsetky moje prispevky, tak laskavo nepiste , ze ide len o riesenie mojho problemu, ja apelujem na miestnu samospravu, ktora ma taketo podnety riesit a nie sa alibisticky k tomu stavat a ich odpoved nie je pre mna postacujuca a verte, ze keby v tom dome byval niekto z MU, alebo mal tam garaz, tak by sa urcite nieco zacalo riesit
14. január 2016

lemo

dal som si tu namahu a precital som si vsetky vase prispevky. okrem jedneho velmi vseobecneho spomenutia "majitelov garazi" co kludne mohlo byt z vasej strany aj "mykanie" pravdu povediac nemam pocit, ze by ste riesili problem nejakych viacerych konkretnych ludi. skor naopak vyhrazate sa preliacenymi dverami....
vami spominane "velke" parkovisko na plickovej (predpokladam ze myslite to pri dome plickova 3 - 7) je zakazdym ked tam som prakticky uplne plne, alebo uplne plne a istotne by sa tam nezmestilo tych odhadom aspon 15 aut, ktore parkuju na vami spominanom mieste. keby to parkovisko bolo pravidelne prazdne, tak by ludia asi neplatili za vyhradenie parkovacieho miesta na danom parkovisku a ako istotne viete, prakticky cela zadna cast pri rodinnych domoch su uz len vyhradene miesta... koniec koncov auta zaparkovane na chodniku pri lavickach na spojnici veduce hore ku garazam pripadne uplne rozjazdeny kus travnika pri skolke tiez poukazuje na to, ze ludia nemaju kde parkovat (nie ze by som parkovanie na travniku alebo chodniku obhajoval).
uprimne povedane ak nieco stoji za riesenie su to prave tieto dve spominane miesta ktore by si zasluzili povsimnutie samospravy a nie parkovanie, ktore obmedzuje vasu osobnu pohodlnost
pekny den.
14. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

pre 40 rokmi sa postavili domy s garazami a s prijazdovou cestou..
normy boli na 2 rodiny jedno auto teraz su 2 auta na jednu rodinu..
cesty nie su na parkovanie aut chodniky nie su na parkovanie aut, travniky nie su na parkovanie aut..
ak nemate kde parkovat tak nemajte auto alebo zaparkujte na zaychtnom parkovisku..
obmedzovanie pri vyjazde je induvidualna chyba programu.. cloveka co zaparkoval na mieste kde sa nema.. to ze samosprava tak odpoveda je to o tom ze je z ludi co takisto parkuju na hulvata.. policajti to iste konstatuju lebo ine riesenie nevedia navrhnut.. takze ostava jedine...zacat konat..
zacne sa betonovimy kvetinacmi .. ak to nepomoze tak odtahovkou..alebo ine represie.. ktore pomozu?...
14. január 2016

Anton Zucker

Krucifix Negy, ak mate problem parkovat, tak neparkujte, nemajte auto popripade parkujte za Racou.. A predajte garaz... To su vase riesenia uzastne...
Ja navrhujem latriny... Ked budu plne, tak sa len vyprazdnia do vasej garaze, kedze autom tam neviete ist. Ja ja jaa jenom jaaa... Sebecman
14. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

cakal som to.
teraz je na adminoch aby vasu komunikaciu zrusil.!!!
teraz je na samosprave reagovat adekvatne..!!!
teraz je na garaznikov aby konali..!!!
14. január 2016

Anton Zucker

Si pozrite na vasu komunikaciu a obrazky co sem davate a potom hodnotte... Ja to vnimam, ze tu rozduchavate nepokoje voci vasim susedom, nehladate kompromisy, iba si hladite svoje. Ja ja ja a vela vela vela.Teraz je na vas aby ste zhodnotily navstevu odbornika!!!
14. január 2016

lemo

http://img.cas.sk/img/10/galleryBig/1447141_podzemna-garaz-auta-riverpark-parkovanie.jpg?time=1352103507&hash=25430b845c6c2a745e9dcb60e9b329c6

porovnajte si tuto fotku s vasou povodnou - mate pocit ze je tam nejaky zasadny rozdiel v sirke cesty? toto je len jeden priklad, ktory som nasiel po 10 sekundach googlenia. Stavane zopar rokov dozadu, nie 40 cize to asi splna normy... ci? aj tam by ste dali kvetinace?
Este raz, co riesite?
14. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

https://www.google.sk/search?q=living+in+japan+internet&biw=1536&bih=747&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwjK2oeQ8KjKAhUFWhQKHWHLBYkQ_AUIBigB#imgrc=8oCS01hbfU9ERM%3A

podla vas toto je pokrok.. takto sa byvat
takto sa ma stavat..
kedze tvrdite ze river park je povolene..
ja tvrdim ze garaz nie je river park parkovacie miesto
ja tvrdim ze prijazdova cesta nebola stavana na parkovanie pre ine auta pred garazou...
14. január 2016

tibor

ako vidím páni, tak vám asi vyhovuje situácia s parkovaním.... a teraz mam na mysli parkovanie vozidiel na chodníkoch, ihriskách, terasách, trávnatých plochách a pod. radšej budete spochybňovať moje šoferske zručnosti . také typické, hľadať chybu v tom, ktorý sa domáha svojich práv. a tento problém sa netýka iba jednej garáže, ibaže aj ďalší majitelia garáži nevedia parkovať.
Tu sa nejedná len o mňa. Takže vy ste vlastne spokojní s postupom MU ako rieši problémy mestskej časti. V poriadku, to je váš názor, len prosím nespochybňujte niečo, čo sa vás až tak netýka. Nie ste majitelia spomenutých garáži, aj keď pan zucker si parkovanie vyskusal. Veľmi rád by som vám doprial situáciu, ktorá to všetko začala ešte v lete, keď jedno vozidlo zaparkovalo pol metra od obrubníka a parkovalo tam 2 týždne, lebo majiteľ bol na dovolenke. Majitelia garáže sú starší ľudia, ktorí musia denne navštevovať lekára a toto parkovanie im neuveriteľne skomplikovalo život. a tento problém nedokázala vyriešiť ani štátna ani mestská polícia aj keď uznali, že vozidlo zle parkuje, maximálne zistili majiteľa, ktorému volali na mobil aby preparkoval vozidlo, lenže on bol na dovolenke. majiteľom garáže navrhli, aby si na vlastne náklady dali vozidlo odtiahnuť a spatne vymáhali peniaze :) A tak ako vy píšete o mojej našej pohodlnosti, verte, že ani jeden z majiteľov vonku parkujúc vozidiel nezaparkuje inde ak ma volne miesto co najbližšie pred bránou. apropo, ako navrhoval pan zucker, aby som si kúpil rodinný dom s garážou, tak ja ho mám, dokonca s dvojgarážou a len pre zaujímavosť, nedávno mi stalo auto pred garážou s odôvodnením, ze mi polovica garáže stačí na výjazd. Ale toto som si dokázal veľmi rýchlo vyriešiť. Len som chcel uviesť príklad zmýšľania, ktoré mi pripomína vas dvoch.
14. január 2016

Anton Zucker

Nase Slovenske cesty, dialnice neboli stavane na tolko aut.... Tak teraz budeme bojovat zato aby tristvrtiny aut nejazdilo.
Budme realisti.
Urcite s tim nikto neratal, ze vasa prijazdova cesta bude zahadzana autami v roku 2016, ale to je dnesna realita na kazdom sidlisku. Ked si tam date tu latrinu, tie auta tam nebudu moct byt, budu sa musiet postavit zas niekam, kde to bude niekomu vadit, co zas vas nezaujma.Toto je proste iba mensie zlo, ani to mesto nema kam dat tie auta. Keby ste ale vobec nemohli vist z tej garaze, tak ja sa hlasim ako prvy, ze s tou latrinou kvetinac)vam pomozem!!!
14. január 2016

Anton Zucker

Som to este neskusal parkovat tam. Ja som vseobecne nespokojny co sa deje na Slovensku a nie to este MU. Ked tie auta date prec od garazi, nebudu inde parkovat na chodniku, travniku, ihrisku? Ja sa viem vzit do vasej koze, ze je to dost velky problem, ked nemozte vist. Ale pokial tam tie auta parkuju, tak ako maju, von videte. Tento isty problem, ze vam zastal niekto pred garazou, sa moze stat aj, ked ta cesta bude vyprazdnena... Vzdy sa najde nejaky expert. Jedine riesenie by bolo asi pre vas vsetkych, tu cestu trocha rozsirit a oznacit. Ale to je otazka na tych kompetentnych.
14. január 2016

lemo

" ako vidím páni, tak vám asi vyhovuje situácia s parkovaním.... a teraz mam na mysli parkovanie vozidiel na chodníkoch, ihriskách, terasách, trávnatých plochách a pod. "

neviem kde ste v mojom komentare vycitali prave toto... skor naopak som povedal ze v danej lokalite su miesta kde sa prave parkuje na chodniku a trave a ak by sa samosprava mala niecomu venovat tak je to prave to.

a nie nepovazujem river park za nieco super. skor naopak. ale podobnych garazi je na slovensku (a nie len tam) kopec. pravdu povediac v zapadnych krajinach je kopec garazi kde mate ovela menej miesta v podzemnych garazach a ludia s tym vedia zit.
14. január 2016

lemo

" Tento isty problem, ze vam zastal niekto pred garazou, sa moze stat aj, ked ta cesta bude vyprazdnena... Vzdy sa najde nejaky expert."
Asi tak. Ked si tam date tie kvetinace tak vam garantujem ze tam bude z casu na cas parkovat nejaky expert na blikackach...
14. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

ps.. aj tak o 20 rokov nebudu auta a bude
star trek...bimmovanie..
takze teraz to vsetko zrusme..
dajme kvetinace..
a auta dajme parkovat iba na parkoviska...

poprpsim samospravu o realizaciu poziadavky majitelov garazii
18. január 2016

No TY KOKI

takto sa to ma robit!
18. január 2016

MARTIAN vola zem

netusim ako toto dopusti samosprava.
iba ak nerobi to co ma.. okmazite zrelizovat poziadavku majitelov garazi , za ktore platia dan z nehnutelnosti, kedze auta mimo BA neplatia ani cent, respektíve aj tie v Ba evidovane neplatia za parkovanie na chodniku, na krajnici.. a podobne ani cent!
18. január 2016

lemo

^^ na margo tej vasej fotky. ste si vedomy toho, ze keby tam ta znacka bola nesmeli by tam jazdit ani vlastnici garazi? to by sa vam asi nepodakovali.
okrem toho vami pridana fotka je evidentne chodnik. v tomto pripade vsak ide o normalnu pristupovu cestu.
18. január 2016

MARTIAN vola zem

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/22717/ohyzne-okolie-ministerstva-dopravy-olamany-asfalt

v preklade..betonove kvetinace ak je o ne zaujem su ZADARMO treba sa obratit na min dopravy...
19. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

v KV funguje domahanie sa prava..garaznikov
zltou ciarou sa pomohlo garaznikom.. ale boj pokracuje.. lebo tu ide o pohodlie a aroganciu.. to je v hlavach to sa riesi inak.. perzekúciou..etc...

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/15262/nedodrziavanie-zakazu-zastavenia-na-borskej
19. január 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

Požiadavky na prístupové cesty pre hasičov stanovuje § 82 vyhl. MV SR č. 94/2004 Z. z. , ktorou sa ustanovujú technické požiadavky na protipožiarnu bezpečnosť pri výstavbe a pri užívaní stavieb:

§ 82
Prístupová komunikácia
(1) Prístupová komunikácia na zásah musí viesť aspoň do vzdialenosti 30 m od stavby a od vchodu do nej, cez ktorý sa predpokladá zásah; ak prístupová komunikácia vedie k rodinnému domu, táto vzdialenosť môže byť najviac 50 m.

(2) Prístupová komunikácia podľa odseku 1 nemusí byť vybudovaná k samostatne stojacej stavbe, ak náklady na jej vybudovanie by boli neúmerne vysoké alebo ak sa nachádza v ťažko prístupnom mieste alebo na odľahlom mieste.

(3) Prístupová komunikácia musí mať trvale voľnú šírku najmenej 3 m a jej únosnosť na zaťaženie jednou nápravou vozidla musí byť najmenej 80 kN; do trvale voľnej šírky sa nezapočítava parkovací pruh.

(4) Vjazdy na prístupové komunikácie a prejazdy na nich musia mať šírku najmenej 3,5 m a výšku najmenej 4,5 m.

(5) Každá neprejazdná jednopruhová prístupová komunikácia dlhšia ako 50 m musí mať na konci slučkový objazd alebo plochu umožňujúcu otáčanie vozidla.

Plk. JUDr. Anna Olbřímková
Vedúca oddelenia požiarnej prevencie
KR HaZZ v Bratislave
28. január 2016

MOSES a jeho druzina

mesiac dany podnet s výsledkom?...otazka na samospravu .. niekolko prikladov co naistalovat ako znacku..
29. január 2016

MARTIAN vola zem

ako pokracuje komunikacia so samosprávou?
03. február 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

V Karlovej Vsi sa 5. marca súbežne s parlamentnými voľbami uskutoční obecné referendum. Vo štvrtok návrh na uskutočnenie referenda schválili poslanci a Karlovešťania sa tak budú mať možnosť vyjadriť k týmto dvom otázkam:

1.Súhlasíte so zavedením rezidenčného parkovania, pri ktorom dôjde k výraznému zníženiu počtu vyhradených parkovacích miest na území mestskej časti Bratislava-Karlova Ves?
07. február 2016

Martin

Tá vyhláška MINV s protipožiarnou ochranou je irelevantná v tomto prípade, lebo nadobudla účinnosť len v roku 2004. Tie garáže tam boli predpokladám oveľa skôr... Celý problém sa dá zhrnúť do vety: "Sloboda jedného človeka siaha tam, kde začína sloboda druhého". Garážnici mali slobodu vjazdu až kým im ďalší vodiči slobodu neobmedzili. Či sa rozhodne tak, alebo onak... jedna strana odíde s "dlhým nosom".
09. február 2016

Tibor Turanský MUDr.

Som jedným z majiteľov garáže v tejto lokalite. Parkovanie aut pred garážami, najmä často aj v 30 cm vzdialenosti od obrubníka pri zeleni, zťažujú až znemožňujú vjazd a výjazd z garáže. Často je potrebná asistencia ďalšej osoby. Nemôžem súhlasiť s vyjadrením hovorkyne MČ Rača pani Evy Miklánkovej zo dňa 4. januára 2016. Píše o aktuálnom posudku KDI, ktoré udáva, že šírka komunikácie postačuje na to, aby tu mohli pozdĺžne parkovať autá. Jednoznačne mi tu chýbajú vzdialenosti podľa príslušných paragrafov, umožňujúce takéto parkovanie. Ďalej hovorí o obrátení sa na políciu, keď je znemožnený vjazd či výjazd z garáže ako o systémovom riešení. Tak toto systémovým, čiže relevantným riešením určite nie je. Systémovým riešením by bolo rozšírenie vozovky o 30 - 50 cm smerom do zelene s následným vyznačením pozdĺžnych parkovacích miest. Podľa mojej mienky by prítomné verejné osvetlenie nebolo treba premiestniť, stačilo by ho len obrubníkom ohradiť. Rozšírenie cesty už bolo kedysi, (18.11.2003) odporúčané
KDI. Nečinnosť MČ Rača v tejto záležitosti vidím ako nedostatočnú službu občanom a voličom. T.T.
10. február 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

verim ze odpoved od samospravy bude v prospech majitelov garazi a nie ako obycajne bez konkrétneho reisenia a v pripade problemu volajte MP.. ....alebo si mame instalovat naozaj betonove kvetinace?...mame na to povolenie?
10. február 2016

Martin

Ja sa skôr pýtam, dal niekto povolenie tým autám stáť pred garážami??? Tak potom na čo čakáte... kvetináč v tomto prípade nebude prekážka cestnej premávky a pochybujem, že ich niekto odstráni. Jedine ak parkovaniachtivý vodiči aut :)
06. máj 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

oslovime ZELENU HLIADKU?
https://www.facebook.com/zelenahliadka/photos/ms.c.eJxNzMENBDEIQ9GOVjHEGPpvbLRkgub69G0smCvomdtZ~_OFARIPyBcEa3G6RqyH2TGBQFDQFu2BdUJ0JLxRJLEMM~_P8j81P0ZM8Hz8cUWtET2QNePyki.bps.a.1012376392176939.1073741874.145832172164703/1012376668843578/?type=3&theater
18. jún 2016

Peter Pucherko

pre TIBOR: pisete, ze garaz bez problemov predate. Mal by som zaujem, aka je prosim cena?
Za info vopred dakujem.
20. jún 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

pre puchera z vychodu.. by som dal cenu 25 tis €
20. jún 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

pre puchera z vychodu.. by som dal cenu 25 tis €
24. november 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

ako sa hlasovanie skoncilo..
garaznici vyhrali alebo sa podrobia luze?....bez 25 tisíc
19. február 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

akutne opetovne ziadame riesit parkovanie na ulici.. ziadame miestny urad o urgent vyriesenie problemu s parkujúcimi autami pred vyjazdom z garazi _parkovane auta permanentne parkuju vo vyjazde autam , ktore vychadzaju z garazi - súkromného pozemku, dotoho este zacali zateplovat/lesenie neumoznuje manevrovat pri vyjazde apelujeme na samospravu - majitelia garazi su blokovani !!! platime miestnu dan / dan z nehnutelnosti ale samosprava nekona! platia bokom parkujuce auta ze miesto pred garazami?...neplatia...
20. február 2018

Vladimír

Je smutné, že nelegálne parkujúce vozidlá mestskej časti nevadia, ale majitelia vozidiel, ktorí dobrovoľne riešia problém s parkovaním v meste MČ nestoja za to, aby hájila ich záujmy. Zvláštny postup.
21. február 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

neviem ci je to zamer na provokaciu...ALE VLADIMIRA UPOZORNUJEM, ZA MAJITELIA GARAZI SA VASIM DOBROVOLNYM parkovanim nevedia dostat z garazi , za ktore zaplatili, platia dan a vase auto nie! verte mi keby som mal embecku tak si sgustnem na vyjazde z garaze smerom vase auto!
21. február 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

neviem ci je to zamer na provokaciu...ALE VLADIMIRA UPOZORNUJEM, ZA MAJITELIA GARAZI SA VASIM DOBROVOLNYM parkovanim nevedia dostat z garazi , za ktore zaplatili, platia dan a vase auto nie! verte mi keby som mal embecku tak si sgustnem na vyjazde z garaze smerom vase auto!
23. február 2018

Ujo

Okolo marca - aprila 2016 som mal moznost kupit garaz na Novohorskej. Z inzeratu nebolo jasne, v ktorej z bytoviek sa garaz presne nachadza. Po par telefonatoch s predajcom som zistil, ze ide prave o tuto bytovku. Ked som si bol obzriet prostredie, jednoznacne som vedel, ze tu musi byt velky problem s vjazdom a vyjazdom. Viem si predstavit, ze tu pristupovu cestu pred garaziami si obyvatelia bytovky povazuju za Bohom a ustavou dane pravo na parkovanie. Riesit to zakazom teraz, ked uz su zvyknuti, bude velky boj. Pri ostatnych bytovkach su zakazy vjazdu okrem majitelov, alebo je cesta ovela sirsia a majitelia garazi nie su blokovani. Od kupy som nakoniec cukol a vidim, ze som nespravil zle rozhodnutie. Neskor som kupil garaz s bezproblemovym uzivanim a som spokojny.
17. január 2019

U NAS TAKA OBYCAJ

mozno treba pouzit taketo zabrany blokovania PARKOVANIA pred GARAZOU

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania