Parkovanie v križovatke, blokovanie jazdného pruhu

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 13. novembra 2012

Parkovanie na Udernickej pri plote stavebneho pozemku , parkujuce auta zuzuju jazdny pruh a obmedzuju vyhlad na cestu autam, ktore vychadzaju na cestu z garazi objektu Vienna Gate.

16. november 2012

gdf

byvas v meste nie na dedine, kde ma kazdy svoje auto zaparkovane vo dvore
24. január 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Ďakujeme za Váš podnet. Odpovedáme vám stanoviskom Mestskej polície, ktorej sme dali preveriť Váš podnet.

"Opakovanými previerkami zo strany OS MsP Petržalka v križovatke na Úderníckej ul. za budovou Viena Gate bolo zistené, že na danom mieste sa v čase kontrol nenachádzali žiadne vozidlá ktoré by bránili vo výhľade vozidlám vychádzajúcim z účelovej komunikácie na hlavnú cestu, alebo inak porušovali Zákon NR SR č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

Na tomto mieste ideo križovatku v tvare T, kde sa stretáva hlavná cesta (Údernícka ul.) s vedľajšou účelovou komunikáciou. Táto účelová komunikácia slúži na zásobovanie prevádzok a ako príjazd k podzemným garážam.

Na tejto križovatke sú povinní vodiči mot. vozidiel rešpektovať § 25 ods. (1) písm. d. Zákona NR SR č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, kde je uvedené, že vodič nesmie zastaviť a stáť na križovatke a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred hranicou križovatky a 5 m za ňou; tento zákaz neplatí v obci na križovatke tvaru "T" na náprotivnej strane vyúsťujúcej cesty.

Aby k uvedenej situácii naďalej nedochádzalo, správca účelovej komunikácie je oprávnený požiadať na príslušnom orgáne obce o umiestnenie vodorovného dopravného značenia V12 b ( žltá súvislá čiara). "

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
15. máj 2017

Erik Schweighofer

pred novostavbou (ktora tam pribudla (tam kde je na fotke plot pri stavebnom pozemku) napravo sa to poriesilo, pre cely usek bola osadena znacka zakazu zastavenia a statia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania