Dlhodobo odstavené vozidlo

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 04. januára 2013

Na petržalskom parkovisku oproti vchodu Belinského č. 23 je dlhodobo (už vyše dvoch rokov) odstavené, pravdepodobne nepojazdné, osobné motorové vozidlo typu Škoda 125, bledozelenej farby, ŠPZ BA362AC. Vozidlo má vypustené pneumatiky, javí znamky hrdze. Podľa známok na prednom okne skončila platnosť EK 07/2011 a STK 07/2012. Vozidlo je dokonca vidieť aj na satelitnej mape Google. Vzhľadom na nedostatok parkovacích miest v oblasti by sme privítali riešenie tohto problému.

10. január 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vozidlo Škoda 125 s EVČ BA362 AC už máme v evidencii. V spolupráci s dopravným inšpektorátom sme zistili majiteľa auta, ktorého sme vyzvali na spojazdnenie vozidla alebo jeho odstránenie z verejného parkoviska. Doporučená zásielka nám bola vrátená s poznámkou že adresát si v stanovenej lehote zásielku neprevzal. Mestská časť Bratislava-Petržalka nemá k dispozícií určené parkovisko, ktoré by spĺňalo všetky požiadavky a mohla ho využívať na odťahovanie dlhodobo odstavených áut. Výzvu sme opätovne preposlali majiteľovi vozidla.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
22. január 2013

pan

ize, ked si niekto nepreberie zasielku, tak je problem vyrieseny a dalsie roky moze svoj vrak skladovat na erejnom priestranstve??? Co robi OU pre cestnu dopravu, kedze vozidlo nema platnu STK ani eK??? Ci ti posielaju zasielky s oznamenim o ulozeni pokuty 166e len tym, co maju svoje vozidla odstavene na sukromnych pozemkoch, garazach a pod.? Alebo opat len keci, keci?? Nebolo by vhodne zaslat majitelovi vymer za zabratie verejneho priestranstva? Myslim, ze exekutor by si ho velmi rychlo nasiel a neuspokojil by sa stym, ze majitel neprebera zasielky...C
22. január 2013

osoba

V čom skôr vidím problém je iné - nečinnosť polície. Keď mňa zastavia s neplatnou STK/EK majú zo zákona právo odobrať tabuľky s evidenčným číslom. Prečo takto "neodoberú" tabuľky týmto autám? Podľa toho čo som čítal, potom by už mestská časť nemala mať problém ich dať odtiahnuť.
17. apríl 2013

Anonymný užívateľ

Vozidlo sa pôvodnom mieste ani v blízkom okolí už nenachádza.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania