Neporiadok po bufetoch na Fajnorovom nábr.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Peter Oravec 03. mája 2016

Na Fajnorovom nábreží pod Starým mostom ostal po dvoch bufetoch veľký neporiadok.

17. jún 2016

Peter Oravec

Fakt to nikomu nevadí?
19. jún 2016

Iva

Myslím, že majiteľom pozemku sú Verejné prístavy a.s., takže podnet by mal byť smerovaný asi skôr na nich, čo sa týka neporiadku. Bolo by zaujímavé zistiť či v konečnom dôsledku nie je povinnosťou majiteľov bufetov upratať po sebe. Ale dnes ráno som tadiaľ šla a po poslednej búrke sú tam napadané veľké konáre, ktoré by bolo potrebné odpratať.

Staré Mesto chystá projekt pláže na tomto území a vyjednáva s majiteľom pozemku o prenájme pozemku na realizáciu víťazného projektu zo súťaže .
25. jún 2016

Iva

Je 25.6. Nerozumiem tomu. Dnes ráno som tadiaľ šla . Konáre sú odpratané, ale ruiny bufetov sú tam stále.
02. september 2016

Iva

Je 2.9. situácia sa nezmenila. Napísala som email Ing. Monike Ďuricovej
vedúcej oddelenia správy majetku a služieb Verejné prístavy a.s. . Pripomínam jej , že nereagovali na náš podnet zo servra. 5.9. sa vráti z dovolenky , tak uvidíme.
12. september 2016

Peter Oravec

Bez zmeny.
13. september 2016

Peter Oravec

Včera nešli doplniť fotky do aktualizácie, skúsim to dnes. Bez zmeny, bez riešenia.
23. september 2016

Iva

Je 23.9. . Včera na konferencii Dunajského fondu, ktorý sa zaoberá kultiváciou a oživením prostredia okolo rieky Dunaj na území Slovenska som oslovila pána ing. Patúša člena predstavenstva a riaditeľa ekonomického úseku Verejných prístavov a.s.. Prisľúbil, že sa týmto problémom bude zaoberať. Tak uvidíme .
23. september 2016

Roman Gardlík

Bolo by to celkom podobné vyspelej krajine, keby takéto problémy boli odstránené hneď ako na ne niekto upozorní. Prosím buďme vyspelí.
23. september 2016

Peter Oravec

Nemienim a nebudem skúmať, či ten zaprasený pozemok patrí alebo nepatrí Verejným prístavom alebo Dunajplavbe alebo hocikomu inému, pretože jedno je jasné. Bez ohľadu na to, či si pozemok jeho vlastník po piatich mesiacoch konečne vyčistí, podali Verejné prístavy sami o sebe svedectvo, že sú arogantne ľahostajné voči obyvateľom Bratislavy a bezhranične hlúpe vo vzťahu k zahraničným turistom z lodí kotviacich v prístave, pretože tí turisti si museli o ňom urobiť jednoznačnú mienku. Šéf Verejných prístavov si iba vystavil päťmesačnú vizitku arogancie a hlúposti.
03. október 2016

Iva

Včera, 2.10., som bola na mieste a ruiny sú odvezené. Pán ing. Patúš dodržal slovo. Je tam ešte trocha špina, ktorú by bolo treba pozametať a odviesť, ale už je to podstatne lepšie. Pani Ďuricová ma informovala, že do 2 týždňov pozemok bude uprataný úplne. Teším sa. Fotku sa mi nepodarilo vložiť.
03. október 2016

Peter Oravec

Iva, podobnú skúsenosť mám pri tomto podnete:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/15734/rozbita-dlazba-na-vazovovej
Je veľmi zlé, že treba mať známosti a osobné kontakty na to, aby v Bratislave fungovali základné veci. S pozdravom.
03. október 2016

Iva

Myslím , že v tomto smere máme pred sebou ešte veľmi dlhú cestu. Miestna mentalita je proste taká aká je. Trocha Balkán.
04. október 2016

Peter Oravec

Iva, aspoň to bolo v tomto prípade efektívne. Ďakujem.
Pán administrátor OPS, zaujímavé je, ako ste sa poponáhľali s označením tohto podnetu ako vyriešený, napriek tomu, že chýba fotka, resp. aktualizácia stavu. Škoda, že takú promptnosť neprejavuje portál OPS, resp. jeho administrátori, aj v opačnom garde, keď treba podnet označiť ako neriešený. Napríklad ako pri tomto podnete
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/31674/znicena-hrana-na-zastavke-stu-na-i-karvasa
kde už skoro mesiac prosím administrátora OPS, aby na základe aktualizácie označil podnet ako neriešený. Samozrejme na mňa administrátor kašle.
13. október 2016

Peter Oravec

Tak neviem, milé OPS, ale toto podľa mňa vyriešené nie je... prosím o zváženie statusu podnetu, pretože fotografie preukazujú, že podnet vyriešený nie je.
15. október 2016

Iva

Je 15.10. Bola som tam dnes ráno, chcela som urobiť aktualizáciu s fotkami, ale neberie mi to fotky. Na pozemku sa ešte pracuje. Upratovacie práce ešte evidentne neboli ukončené a pokračuje sa v nich. Dlážka bývalého bufetu, ktorá je na poslednej fotke pána Oravca z 13.10. , je už rozobraná a odvezená. Ešte sa tam pracuje. Je tam stále neporiadok, ale nádejám sa, že je to na dobrej ceste.
15. október 2016

Peter Oravec

Iva, držíme si palce.
Nedá mi ale nenapísať, že každý gazda by takýto zhnitý kurník rozobral a odstránil asi za dve hodiny. Prístavy však z toho urobia verejné obstarávanie, projektové zadanie, najmú k tomu PR managera, IT managera, HR managera a.... možno sa dožijeme, že ten zhnitý kurník nejaký Ďuro jedného dňa odstráni.
24. október 2016

Iva

V nedeľu som bola na sledovanom mieste a vyzerá to tam takto. Práce postupujú, síce slimačím tempom, ale do Vianoc sa možno dočkáme.
24. október 2016

Peter Oravec

Prosím administrátora OPS, aby podnet označil v súlade s aktualizáciami z októbra 2016 ako neriešený.
... alebo sa zase v OPS hráte na dobrý pomer riešených a neriešených podnetov?
Ďakujem za zmenu statusu aj za odpoveď.
S pozdravom
20. november 2016

Iva

Je 20.11.2016 poslala som email s týmito fotografiami a žiadosťou o nápravu pani Ďuricovej a pánovi Patúšovi do Verejných prístavov a.s.. Uvidíme.
23. november 2016

Iva

21.11.2016 mi ing. Ďuricová z Verejných prístavov a.s. odpísala :
"...stav pozemkov v časti Osobného prístavu Bratislava sa snažíme riešiť s našimi nájomcami. Vyzývali sme ich na odpratanie zvyškov po ukončení nájmu, mrzí nás, že aj po viacerých výzvach sa tak nestalo. V súčasnosti sme vo fáze podpisu zmluvy, na základe ktorej bude vyčistený tento pozemok od komunálneho (resp. iného) odpadu. Problém s bezdomovcami sme riešili aj s ďalším nájomcom, ktorý má svoju prevádzku v tesnej blízkosti daného územia. "
03. december 2016

Iva

Je 3.12. 2016. Sláva, sláva, opäť sme sa o niečo posunuli k víťaznému koncu. Ešte pár haraburdiek, pozametať lístie a bude to OK.
19. december 2016

Iva

Včera 18.12.2016 to na sledovanom pozemku vyzeralo takto. Vpravo je nádrž zapustená v zemi, ktorú som pred tým mylne považovala za prepravky. Bude ju potrebné vykopať a odviezť. A to lístie tiež ešte stále nikto nepozametal.
05. február 2017

Peter Oravec

Už je tam iba taký štandardný bratislavský chliev. Je to hanba Verejných prístavov, a.s., že nie sú schopní a ochotní udržať poriadok na svojom majetku, a je to hanba mesta a štátu, že takému neschopnému podniku ten pozemok predali či darovali. Asi teda vyriešené.
25. apríl 2017

Peter Oravec

Nemôžem si pomôcť, ale musím sám so sebou nesúhlasiť. Tento podnet nemôže byť vyriešený. Metráky špiny, minuloročného lístia, zlomená lampa či čo to bolo, akoby vyhodená pôvodná konštrukcia mosta obalená hrdzou, akási polozakopaná (či polovykopaná?) nádrž na vodu... proste humus, humus, humus. Podnet nie je vyriešený. Žiaľ.
25. apríl 2017

Peter Oravec

Nemôžem si pomôcť, ale musím sám so sebou nesúhlasiť. Tento podnet nemôže byť vyriešený. Metráky špiny, minuloročného lístia, zlomená lampa či čo to bolo, akoby vyhodená pôvodná konštrukcia mosta obalená hrdzou, akási polozakopaná (či polovykopaná?) nádrž na vodu... proste humus, humus, humus. Podnet nie je vyriešený. Žiaľ.
25. apríl 2017

Iva

Obávam sa, že viac ako pozametanie lístia nedosiahneme. Viem, že Miestny úrad pripravoval projekt na túto časť nábrežia, ale neviem čo s tým je. Bolo by dobré keby Miestny úrad Staré Mesto informoval čo je s projektom. Návrh vyzeral pekne.
http://www.bratislavskenoviny.sk/najnovsie-spravy-z-bratislavy/samosprava/medzinarodna-sutaz-priniesla-navrhy-riesenia-safarikovho-namestia-a-fajnorovho-nabrezie.html?page_id=335851
25. apríl 2017

Peter Oravec

Pani Iva, ja súťažiam, grafickým editorom a študentským maľovánkam absolútne neverím, to je len dymová clona Nesrovnala, Ševčíka, Kusého a celej tej samosprávnej kamarily. Viac tu:
https://pedrooravec.blog.sme.sk/c/450287/co-vsetko-by-v-bratislave-mohlo-byt.html
30. apríl 2017

Iva

Fanjnorovo nábrežie - zanedbané

Prosím o stanovisko Miestny úrad Staré Mesto. Fajnorovo nábrežie je v dezolátnom stave. Minulý rok bola súťaž na jeho úpravu, ktorá mala svojho víťaza
http://www.staremesto.sk/data/MediaLibrary/30/30592/7_Fajnorovo_nabrezie_02.pdf

Prečo sa nič nedeje a je problém i s pozametaním starého lístia z minulého roka ?
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/28131/neporiadok-po-bufetoch-na-fajnorovom-nabr

kde to vázne ? ; )
11. júl 2017

Peter Oravec

Bez zmeny, bez riešenia.
11. júl 2017

Iva

Videla som tam pred časom zametať jedného pána, ale neuvedomila som si, že by som ho mala požiadať, aby pozametal aj to staré lístie.Mám aj iné starosti ;)
Pred dlhšou dobou som niekde na tomto serveri dala samostatný podnet na realizáciu víťazného projektu úpravy Fajnorovho nábrežia , dostala som nejakú odpoveď , ale pán administrátor to priradil k inému podnetu a mne sa to nezobrazuje. Myslím, že mi z MÚ Staré Mesto odpísali, že sa stále rieši prenájom pozemku, pretože patri Verejným prístavom a.s.. Už je to niekoľko mesiacov. Neviem to nájsť. Stratilo sa mi to. Inak by som to urgovala.
22. september 2017

Peter Oravec

Bez zmeny.
23. máj 2018

Peter Oravec

Bez zásadnej zmeny. A už aj so vznikajúcim útulným parkoviskom.
Prosím o preposlanie aktualizácie podnetu samospráve.
26. máj 2018

Iva

Prosím administrátora, aby požiadal Mú Staré Mesto o info ako to vyzerá s realizáciou víťazného projektu úpravy Fajnorovho nábrežia . Súťaž prebehla pred niekoľkými rokmi a stále sa nič nedeje.Ide o tento projekt. Ďakujem.
05. jún 2018

Iva

Na sledovanom pozemku sa buduje asi pláž, lebo sú tam múriky a kopy piesku. Chodím tade za tmy , tak som to neodfotila.
06. jún 2018

Peter Oravec

Áno, pani Iva, deje sa. Starosta Starého mesta potichu vycúval z revitalizácie tohto priestoru a bude tam toto:
https://www.bratislavskenoviny.sk/zivot-v-meste/49781-foto-bratislava-bude-mat-novu-plaz-aj-na-lavom-brehu-dunaja-kedy-by-ju-mali-otvorit-pre-verejnost
06. jún 2018

Iva

No keď sa opravujú ulice Starého Mesta, ktoré nikto neopravoval niekoľko desaťročí, tak mi pripadá celkom normálne, že nie sú peniaze na realizáciu projektu pláže. V článku mi chýba informácia, kto je prenajímateľom pozemku. Verejné prístavy sú myslím štátna firma, tak by to malo byť transparentné.
25. jún 2018

Peter Oravec

Vzhľadom na prebiehajúcu výstavbu pláže a aké-také upratanie priestoru navrhujem označiť tento podnet ako vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania